24.07.2015 VENÜS RETRO MESAJLARI ( BURÇ BURÇ )

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 22 / 4

Günün Rehber Kartı : Büyücü

Güneş : Aslan

Ay : Akrep

Gün Yöneticisi : Satürn

Bugün gün titreşimi sert enerjilerin varlığından bahsediyor ve bugün anlaşılan önemli geçişler gerçekleşiyor, üzerimizde bir ağırlık hissetmemiz mümkün ve bugün iyicil bir gezegen olan Venüs geri hareketine başlıyor ki bu da bu dönem sorumluluklarımızın biraz daha yükseleceğini gösteriyor. Kendimizi nasıl ifade edebildiğimiz ve ne kadar ifade edebildiğimiz daha büyük bir önem taşıyor.

Bugün Merkür- Uranüs sert etkileşimi göze çarpıyor ki Merkür iletişim gezegenidir bilirsiniz, Uranüs de bireyselleşme gezegenidir; iletişimde ben merkezci olmamak önemli! Venüs’ün geri hareketi de bizi kendi iç dünyamıza götürüyor, bu dönemde Venüs’ün temsil ettiği ikili ilişkiler hususunda büyük kararlar almamak, daha duyarlı ve anlayışlı olmaya çalışmak ve kendimizi de süreç içinde gelişen olaylarda çok yormamak çok daha yerinde olacaktır.

Venüs, başakta geri hareketini gerçekleştiriyor. Başak’ın doğasındaki mükemmelliyetçilik geri hareket dolayısıyla içe dönen enerjiyi sorumluluğunu alarak taşımayı gerektiriyor. Gelişim, ilişkilerimizde önem taşıyacaktır; bununla birlikte gerçek gelişimin bizim temellerimizde sağlanabileceği de hatırlanmalıdır. Gelişim dünyayı değiştirmekten öte, değişimimizi gerçekleştirebilmektir; o zaman öncü olma gerçeği kavranabilir. Yengeçteki Merkür ile koçtaki Uranüsün sert etkileşimi bizi bu konularla yüzleşmeye götürebilir.

Bugün Venüs başakta, Merkür yengeçte, Ay akrepte, Mars yengeçte; Ay ve Mars birbirlerini karşılıklı ağırlıyor. Duygularımızı nasıl ifade ettiğimiz ve bunun yaşamımızdaki kendimizi ortaya koyuşumuza ne kadar hizmet ettiği önem kazanır. Derinliklere, kaybolmak değil, oradan ihtiyacımız olanı alıp bunu açığa çıkarmak için inebilmek önemli!

Duygularımızı anlayabilmek için, o duygunun ardındaki saklı isteğin farkına varabilmek ve bunu açığa çıkarabilecek olan enerjisel aktivasyonu gerçekleştirebilmek gerekiyor. Merkür Uranüs’ce sıkıştırılmış olduğundan, dilin kemiği olmadığını hatırlamakta fayda var! Yarın Uranüs de retro hareketine başlıyor ki bu içte birikecek olan enerjiyi yoğunlaştıracağa benziyor. İç dengemizi koruyabilmek önem kazanacaktır.

Günün rehber kartının ‘’büyücü’’ olduğunu görüyoruz. ‘’büyücü’’nün kimi kaynaklarda Merkür etkisi olduğundan bahsedilir, ‘’büyücü’’ yaşamdaki ruha ulaşabilmek için nelerin üstesinden gelmemiz gerektiğini hatırlatır. Hareket edebilmeliyiz, hissedebilmeliyiz, düşünebilmeliyiz ve ayaklarımızı yere sağlam basabilmeliyiz; bu dördünün sırrına erişmek, yaşamdaki bütünlüğü de sağlayabilmek anlamına geliyor ki işte orada hakikat uyanıyor.

Bu dönem savaşmak için çok da iyi bir dönem değil gibi gözüküyor; bu dönem daha çok barışmak bizim yolumuzu açacaktır. Barış gezegeni olarak bilinen Venüs geri harekete geçiyor, şu an gökyüzünü aslandaki Jüpiter koruyor.

Venüs 31 Temmuzda Başak’ın Merküryen ve sorgulayıcı doğasından Aslanın hareketli ve enerjik döngüsüne geri dönüyor ve 6 Eylül itibariyle ileri hareketine geçiyor. Bu dönem ilişkide olduğumuz kişilere ve aslında onlar nezdinde kendimize biraz daha anlayışlı olmak çok daha yerinde olur gibi gözüküyor. Jüpiter derin bilgelik ve anlayış gezegenidir. Şimdilik onunla kurduğumuz bağ lehimize olacaktır.

Bugün akrepteki Ayın da etkisiyle kendi güzelliğimizle, bu anlamdaki yeterliliğimizle ilgili sorgulara düşebilir, cinsel anlamda kargaşalar içinde olabiliriz. ‘’ Kendimi tamamen ve olduğum gibi seviyorum ve benimle olan her şeyin de benim tamamen ve olduğum gibi yeterliliğimin bilincinde olduğunu biliyorum. ‘’ Hatırlayın, dışarısı içeriden beslenir!

Bugünkü ritüelimiz her burca özel mesajlar vermek OL’sun bu retro dönemiyle ilgili ve herkes bu konuyla ilgili her gün yaptığımız nefes çalışmasıyla derinlerine insin ve kendini hazır hissettiğinde, hergün yapmakta olduğumuz şekilde geri dönsün. Bakalım bugün gökyüzü bizler için özel olarak neler söylüyor? ( Yükselen burçlarınızı da okuyun! )

KOÇ ( MAHKEME )

Kendini bulmak için ihtiyaç duyduğun yüreğinin sesini duymaktır. Geri dönmek istediğin ne varsa oraya git ve yarım kalanı tamamla, bu en çok kendi içinde yarım bıraktığın olacaktır. Şimdilik bu!

BOĞA ( ŞEYTAN )

İçindeki karanlığın aydınlığına giden yol olduğunu hatırla, bugün her öfkelendiğin anda, öfkenin ardında sana verilmeye çalışan bir mesaj olduğunu hatırla ve sadece kendini ifade et, sesin dünyayı şifalandırıyor.

İKİZLER (İMPARATORİÇE )

Senin güzelliğin yüreğinden akan ışığın, kelimelerin senin yaşama ışık olup akıttığın, sen bir çocuk bahçesinin neşesini yüreğinden tüm yaşama taşımaktasın, gülümse ve gülümseyişindeki gücü keşfet, bu senin anahtarın!

YENGEÇ ( AZİZ )

Saygı duyduğun şeyin ne olduğunu hatırla ve onun ışığında yol aldığında, ihtiyaç duyduğun güven sadece parmaklarının ucunda, senin elin yaşama sarılan yüreğin ve o yüreğin bütününde kendini görebilmelisin, bugün herkesle barış, bu barış kendinledir.

ASLAN ( JOKER )

Haydi harekete geç, yeni başlangıçlar senin için ışık, sen her an doğansın, şimdi yüreğinden geçen neyse ona bir adım atmalısın ve her adımda yenileniyor olduğunun farkına varmalısın, sen kabukların ardındaki ışığı açığa çıkarmak için buradasın, şimdiden kırmalısın, şimdi!

BAŞAK ( ERMİŞ )

Şimdi kendini bulma zamanı, biraz kendinle kalma zamanı, sana seni tanıtan ışıkla buluşma zamanı, şimdi özündeki ışığın yaşamın olduğunu ve bu ışıkla kurduğun bağın, seni yaşama taşırken, seni seninle buluşturduğunu hatırlama zamanı, yüreğine sarıl, ihtiyaç duyduğun her şey orada!

TERAZİ ( DÜNYA )

Şimdi kendinle bütünleşiyorsun, şimdi kendini buluyor ve doğumunu gerçekleştiriyorsun, yüreğinin sesi, her şeyin birbiriyle buluşup seni yaratabildiği, her şeyin toplamısın ve bu toplamdaki farkın olan gerçekliğinle buluştuğunda, yüreğinin ışığını hatırlayacaksın, şimdi hasattasın!

AKREP ( AZİZE )

Şimdi sadece iç sesini dinle, savaşma seviş sadece ve bedeninin derinliklerinden yüreğine akan sevgiyi hisset, sen yaşamın atar damarısın ve her atışında, her yürekte olduğunun farkına varmalısın, şimdi karanlığın içinde huzurdasın ve güneşin doğumu yakın, sadece bunun farkında olmalı ve her şeyi akışına bırakmalısın; çünkü o akışı yaratansın!

YAY ( GÜÇ )

Kim ki senin gücünü göremedi, o ki seni hiç bilmedi; kim ki seni senden öte bir yere koyabildi, o ki seni su olup içemedi, sen zamanın ötesinde bir kaşif, demlenmektesin, yol her zor geldiğinde, yüreğinden akan sevgide ol sadece, o senin yolun ve sen bu yolun ışığı olduğunda, ihtiyaç duyduğun her şeyle de buluşursun!

OĞLAK ( AY )

Bu sınav seni ışığına taşıyor, gün doğacak, karanlık seni sana hazırlıyor, daimi kapılar şimdi şimdi aralanıyor, hiç bilmediğin sular yeni yeni uyanıyor ve saklı doğan gün ışığına çıkmayı arzuluyor ve arzuların muhteşem bir gerçekleşme önünde seni bekliyor, attığın adım, ihtiyaç duyduğun yol arkadaşın, hepsi bu, şimdilik!

KOVA ( YILDIZ )

Şimdi önünü görme zamanı, şimdi yarını bugünden bilme zamanı, şimdi gömüyü açma ve oradaki ışığı yaşama akıtma zamanı, sen ki sende şimdi şimdi uyanmaktaydı, ihtiyaç duyduğun tek şey, barışın olduğu yerde ihtiyaç duyduğun bütünleşmenin ışığını yakacağıydı, aha yol şimdi açıldı, işte bu, şimdilik!

BALIK ( AŞIKLAR )

Senin yolun ışığın yolu, senin yüreğin yaşamın yüreği, yüreğinin götürdüğü yer hep seni sana sürükledi, senin görmen yaşamın göçrmesi demekti, sar şimdi kendini, kapa gözlerini, ne istediğini biliyorsun ve şimdi ona giderken, kendi içindeki ışığa gittiğini görebilmeli, dilediğin tek şey seni senden yaşama sürükledi, her şeyin içindeki seni bul ve onunla buluş şimdilik.

Hüseyin Akdağ