URANÜS RETRO MESAJLARI ( HER BURCA ÖZEL )

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 23 / 5

Günün Rehber Kartı : Aziz

Güneş : Aslan

Ay : Yay ( 15:26 itibariyle ) ( 12:16 itibariyle boşlukta )

Gün Yöneticisi : Güneş

Bugün gün titreşimi bize toplumsal sınırların önem taşıdığı bir günde olduğumuzdan bahsediyor ki Ay akrepteki Satürn ile kavuşum halinde, 12:16 itibariyle boşlukta ve 15:26 itibariyle Yaya geçiyor, biraz daha hareket geliyor. Ayın boşlukta olduğu zaman dilimini daha kendi içimizde kalarak değerlendirebiliriz.

13:39 itibariyle Uranüs de geri hareketine başlıyor; Uranüs, bireyselleşmenin gezegenidir. Toplumsal duruşun dışına çıkan öncü bireyi temsil eder. Tüm gezegenler arasında en asi duruşa sahip olandır ki tam da bu yüzden kova burcunun yöneticilerinden biri olarak düşünmüştür. Tüm gezegenler yatay düzlemde kendi etraflarında dönerken, Uranüs dikey bir dönüş gerçekleştirir. Şimdi bu enerjisel döngümüzü temsil eden gezegen geri harekete geçiyor ki bu da kendi bireyselliğimizi ortaya koyuşumuzda bir baskı yaratabilir.

Gökyüzünü bütünsel olarak okuduğumuz ve akrepte kavuşan Satürn ve Ayı da göz önünde bulundurduğumuzda, bize kendi derinliklerimizdeki çözülümü gerçekleştirmek için neyin farkına varmamız gerektiğini buldurmak istiyor. Geri hareket dönemi, bir hazırlık dönemidir. Kova çağına girmekte olduğumuzdan  bahsediyoruz. Bu Uranüs geri hareket dönemi, yeni bir zamanda, yeni bir ben olarak var olabilmek için önem taşıyacaktır.

Rehber kartımızın ‘’aziz’’ olduğunu görüyoruz, ‘’aziz’’ bireyselleşmenin ilk adımıdır. Bir benimiz olduğunun ve bunun bize sorumluluklar yüklediğinin ilk farkına varıştır. İlk öğrenme olarak düşünebiliriz. Bunun tam Uranüs retro dönemine gelmesi ve gün titreşiminin de buna işaret etmesi ilginç bir buluşma, mesajlar bize henüz bir çocuk olduğumuza dair geliyor ve artık sorumluluk almanın vakti gelmiş gibi gözüküyor. Duygularımız, düşüncelerimiz ve bunları yansıtan eylemlerimiz, hepsi bir bütünlük taşımaktadır ve bu yaşam yolculuğumuzda büyük bir önem taşımaktadır.

Gün yöneticisinin Güneş olduğunu görüyoruz, aslandaki güneş ‘’ Kendini bul! ‘’ diyor, ışığını bul! Ay da yay  burcuna geçtiğinde, her şeydeki bütünselliği fark etmek önem taşıyacaktır. Yaydaki Ay bizde keyif, sabır, güzellik ve özgürlük temalarını canlandırır. Bu temaların bizde uyandırdıklarına odaklanabiliriz.

Bugün için de mesajlar çekelim en iyisi, bakalım bu önemli dönemde nelerin farkında olmalıyız ya da kendimizi uyanık tutmak için neye ihtiyaç duymaktayız:

KOÇ  ( Asılan Adam )

Hakkın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?

“Şems-i Tebrizi”

BOĞA ( Yıkılan Kule )

Seni koruduğuna inandıkların, ya seni tutsak kılıyorsa, senin ‘’güvenlik’’ olarak adlandırdıklarında? Kendine güven ve burada uyanan güçle yol al yalnızca, değişim senin gerçeğindeki ışık olduğunda, ihtiyaç duyduğun o aşk, tüm yaşamdan gülümsüyor olacak sana, tam da ihtiyaç duyduğunda!

İKİZLER ( Adalet )

Hak ettiğin her şey, yaşamın her anından gülümser sana, seninse ihtiyaç duyduğun, bu gülümseyişin, senin yaşama olan gülümseyen duruşun olduğunu hatırlamakta, işte şimdi tam da yüreğin bunun uyanışında, sev ve her sevdiğinin sevildiğin olduğunu hatırla, işte bu şimdi ihtiyaç duyduğun yalşnızca, yüreğine güven!

YENGEÇ ( Dünya )

Her şeyin bir bütün olduğunun ne kadar farkındasın? İhtiyaç duyduğun her şeyin o kadar yakınındasın. Kim ki seni incitmiş, onda aslında kendindeki sonsuz ışıkla buluşmaktasın, farkına varmalısın, sen Tanrının sonsuz şefkati olduğunda, gerçeğini bulmaktasın; bununla birlikte o şefkati önce kendine duymalısın.

ASLAN ( Azize )

Her şeyi akışa bırakmalısın, bil ki sen o akışta doğan ışıksın ve bunu başardığında, kendini bulacaksın ki sen kendini bulduğunda, aslında tüm yaşamın da ışığının farkına varacaksın, sen sahnelerin ışığısın ve o sahnenin tüm yaşam olduğunu ve senin o sahnede sen olabildiğinde ihtiyaç duyduğun ışığı bulduğunu hatırlamalısın. Sen kimsin? Sadece bu cavapta yaşarsın!

BAŞAK ( Denge )

Her şey biribirine hizmet ediyor farkında mısın? Evren aslında sonsuz bir mükemmellikle çalışıyor. Senin sadece cevapları bulup onlardan o eşsiz marmelatı yapman gerekiyor. Her gördüğünü birleştir ve oradaki resimde kendini devleştir, sen o mesajı alıp kendinle bütün olabildiğinde, yaşamın da ışığını kavrayabileceksin. Herkes kendi yolunda, sen neredesin?

TERAZİ ( Mahkeme )

Ne zaman mı? Şimdi! Yetmedi mi ha bire ertelediklerin? Şimdi harekete geçmelisin, hareket deyince sen ne zannettin? Ben sadece o aklındakinden bahsettim. Özgürlük dediğin senin sadece o an isteyip yapabildiğin, neyin doğru neyin yanlış olduğunu da ne edeceksin? Sadece ışığın yolunda kendi yolun olup kendinle buluştuğunu fark edebilmelisin.

AKREP ( Güneş )

Beklediğin güneş şimdi doğuyor. Şimdi yaşam sesinle buluşuyor. Her şey bir kenara, karanlıklar şimdi gücüne kavuşuyor. Kendine sarıl, yaşam  tam da orada duruyor. Her şey sensin, hatırla ve bugün her şeyde, sen olan güneş doğuyor. Kendini sev, hepsi bu, o sevgi her şeyden sen olup sana akıyor.

YAY ( Şeytan )

Yetmez mi yorduğun kendini, duvardan duvara vursan da o seni sevmez mi? Sorgulama, bugün hisset yalnızca, aç yüreğini ve oku orada sen olan gerçeğini! Sana bir şey söyleyeyim mi? Seni seven tek şey, senin kendini sevişindi ve ancak o, seninle kendini bulup seninle de buluşabilirdi. Öğrenmen gereken, yüreğinden geçen; gitmen gereken, şu an geldiğin yerin, gelmeyi dilediğin olduğunu fark edebilmen ve gerçek derinlik, her şeyin en basit hali, bunu hatırlayabilmen.

OĞLAK ( Ölüm )

Artık veda etmeli eski sene ve yeni sen yaşamın sesi olup gürlemekte, şimdi aç gözlerini ve fark et her şeydeki o bütünlüğü görebildiğini, şimdi güzelliğin aynadan sana yansıyandan öyle başka ki, aç yüreğini ve şimdi ihtiyaç duyduğun güvenin sadece sende olduğunu fark edip yüreğin, gücünü uyandırabilmeli, işte bu, şimdi! Yarat yüreğindeki resmi ve onunla buluşmak an meselesi!

KOVA ( İmparatoriçe )

Sana bir şey söyleyeyim mi? Bir annenin yüreği yaşamın ışık bahçesi ve o bahçede doğan sen oradaki ışığı yüreğine çekebilmeli ve doğumunu o ışıkla geçekleştirebilmeli, ihtiyaç duyduğun bundan fazlası değildi. Her dere kendine akar, her suyun yolunda bir kıyı ki denize akar, bugün senin yolda ışık olduğunu hatırlamaya ihtiyacın var, uyan ve şimdi, etrafındaki ışıkla yüreğine dolan!

BALIK ( İmparator )

Kur cennetini, suların derinliklerinden yüreğin sana gülümsedi, senin görmek istemen ve görmen an meselesi, peki, bu derinlikler seni ürkütebilir miydi? Değildi, bir balık vurgun yemezdi, sadece hatırlayabilmeliydi ve hatırladığı o ışığın, yaşamın bütününde saklı olduğunu bilmeliydi. Şimdi tüm cevaplar yüreğindeydi ve artık ‘’ Ben buradayım! ‘’ demenin zamanı gelmişti.

Hüseyin Akdağ