26.10.2015 GÖKYÜZÜ MESAJLARI (Merkür- Uranüs Karşıtlığı)

Gece saatlerinde( 00:59 ) gerçekleşen Merkür- Uranüs karşıtlığı etkisiyle başladık güne! Merkür bizim aklımızdır. Parçaları bir araya getirme, mesajları okuma gücümüz! Uranüsse gökyüzünün asi planetidir. Mantık bir meydan okumayla karşı karşıya kalıyor! Burada neyin farkına varılmalı? Ne daha farklı olabilir? Ne anlatılmaya çalışılıyor olabilir? Ne ile uyum sağlanırken kendi alanımız korunmalıdır? İşte bunlar önemli! Bugün bildiğimizden farklı bir ışığın varlığı söz konusu, onu çok iyi anlamalıyız. İçsel titreşimimizi koruyarak konuları ele almalı ve ihtiyacımız olan bilgeliğin derinlerimizde saklı olduğunu hatırlamalıyız.

Bugün Ay günü! İpler elimizde olmalı, aklın ışığında kalalım! Yaşama karşı adil olmalı ve bir adım atma ihtiyacındaysak bunu daha bütünsel bir ışıkta devreye almalıyız. Büyük resmi görmeliyiz. Tanrının gözüyle görmek! Parçaları bir araya getirirken her türlü olasılığı dikkate almalı ve daha anda bir ışıkla harekete açık olmalıyız. Her şey bir yol dahilinde, bu yolu çok iyi görmeli ve bu yolun neresinde olduğumuzun farkına varabilmeliyiz. Tüm bunlar çok önemli! Sakin, akıllı ve disiplinli! Her türlü olasılığa, genişleme ve büyümeye açık! Kontrollü bir esneme! Şimdilik bu!

ve gelelim Zodyağın ağır ağabeyi oğlağın diğer burçlarla neyi deneyimliyor olabileceğine?( Yükselen burçlarınızı da dikkate alın, önceki gün yazılarından diğer burçları bulabilirsiniz! )

OĞLAK – KOÇ

Oğlağın yere sağlam basmayı seven doğası, koç ile içindeki deli ateşi uyandırabilir. Oğlak her ne kadar kurallarına bağlı da olsa içinde çılgın bir ruh da taşır. Oğlağın kurallarla olan ilişkisi yolun bu olduğu bilgisiyle alakalıdır. Koç, oğlağın saygınlığını sarsmadıkça, enteresan bir ilişki gündeme gelebilir. Birbirlerinin sınırlarına saygı göstermeliler!

OĞLAK – BOĞA

Oğlak boğada biraz yavaşlar ve yaşamı daha keyifleriyle yaşama olgusuyla karşı karşıya kalır. Oğlak için odak ve süreklilik önemlidir. Boğa harekete geçmek için daha emin olmak ister. Venüsyen doğasıyla içsel olarak da bir şeylerden beslenmek isteyecektir. Oğlak ona sert gelebilir. Oğlak yumuşayarak hayatı biraz daha renkli bir tabloda görebilir. İnatlaşmasınlar yeter!

OĞLAK – İKİZLER

Oğlak ikizler ile biraz dağılabilir. Daha metodik ve oturaklı bir düşünme yapısına sahip oğlak, ikizlerin esinlenmelerle uçuşan aklına yetişip bunları belli bir sistem üzerinde toparlamaya çalışmaktan yorgun düşebilir. Birbirlerine kendilerini teslim edebilirse birbirlerini genişletir ve büyütürler. Oğlak hareketi, ikizler disiplini deneyimler.

OĞLAK – YENGEÇ

Oğlak, yengeç ile çok derinlerde sakladığı hassas duygulara yola çıkar. Yengeç onun o sert ve otoriter görünüşünün altındaki romantik ruhu açığa çıkarır. Oğlak duygularını derinlerde yaşar. Yengeç ile çok derin bir paylaşım söz konusu olacaktır. Oğlak farklı bir yüzünü açığa çıkaracaktır.

OĞLAK – ASLAN

Oğlak için büyümeyecek çocuk aslanı anlamak çok da kolay değildir. Yine de aslan onu heyecanladırmayı başaracaktır o çocuksu taşkınlığıyla! Oğlağın takdir ihtiyacı aslanın alkış ihtiyacıyla karşılıklı bir denge kurabilirse( bir ego savaşı gündeme gelmezse ) bu ilişki verimli bir derinlik ortaya koyabilir. Oğlak aslandan sahne ışığının ne anlama geldiğini öğrenir. Aslan da oğlaktan sahne arkasındaki disiplini!

OĞLAK – BAŞAK

Bir başak oğlak için bulunmaz nimettir. Birçok sorunun çözümünde epey yardımcı olurlar birbirlerine! Bununla birlikte biraz gergin titreşimli bir ilişki olabilir. Sorun odaklı bir hal alabilirler. Birbirlerine karşı yumuşamayı ve bazen her şeyi olduğu haliyle de bırakmayı öğrenmeliler.

OĞLAK – TERAZİ

Oğlak terazi ile bildiği bütün sistemlerin yıkılıp eridiğini görür. Daha barışçıl bir hava kazanabilir. Terazi oğlağa daha diplomatik bir hava yakalattırabilir. Birlikte güzel fikir paylaşımları gerçekleştirebilirler. Sınırlarını koruyan, dozunda bir romantizmi paylaşabilirler. Birbirlerini bir silkeleyebilirler. Kendilerine has duruşlarına karşılıklı saygı önemli, nihayet iki öncüden bahsediyoruz, birbirlerini çekiştirmemeyi öğrenmeliler!

OĞLAK – AKREP

Tutku ve şehvet! Onlar savaşırken sevişir, sevişirken savaşırlar. Birbirlerini güçlendirirler; bununla birlikte bunu yapma yöntemleri ilk aşamada biraz sert olabilir. Derinliklerindeki o saklı ışığı hissettiklerinde, birbirlerine daha farklı bir tutkuyla çekilirler. Gizem avcılığı olabilir, yine de oğlak duruşunu zedelemek istemeyecektir. Akrep de güçlü görünmek ister. Onları çok farklı birleşimlerde seyredebiliriz.

OĞLAK – YAY

Oğlak derin bir bilgedir. Çok küçük yaşlarda olgunlaşma sürecinde önemli bir aşama geliştirmiştir. Sanki çok şeyi bilerek gelmiş gibidir. Yayın bilgeliğiyse daha anda ve parçaları bir araya getirerek büyük resmi görebilme şeklindedir. Bu iki güç bir araya geldiklerinde büyük oluşumlar yaşama geçirilebilir. Yay görür; bununla birlikte hayata geçirmekte zorlanabilir. Oğlak ona hedefine ulaşmada güçlü bir yol çizerken kendi de göremediklerinin neler olduğunu keşfedecektir. Yayın özgürlüğüne düşkün olduğunu da unutmamak gerek! Fazla sıkıya gelmez!

OĞLAK – OĞLAK

Eğer bu oğlaklar kendilerini iyi tanıyorlarsa ve kendileri hakkında bildikleri varsa ve gölgelerini yönetebiliyorlarsa, her ne kadar heyecanı az olur gibi gözükse de çok derinlerdeki ışıklarını açığa çıkarabilirler. Birbirlerine güven duymaları önemli! Kendi sınırlarına ve alanlarına izin vermeliler! Kontrollü geçişler sağlanmalıdır. Önce saygı!

OĞLAK – KOVA

Kova oğlağın bütün bildiklerini yıkmak için elinden geleni yapacaktır. Buna rağmen içten içe oğlağa derin bir saygı da duyacaktır. İşte bu ilişkiye sağlam bir zemin oluşturabilir. Her ikisi de ‘’kendi istediklerinde’’ değişime isteklidirler. Fikirleri birbirlerini besleyebilir. Uyum sağlandığında doğaüstü paylaşımlar söz konusu olabilir. Geçmiş ve geleceğin bir araya gelerek yarattığı ‘’zengin bugün’’!

OĞLAK – BALIK

Oğlak için balığın bir o yana bir bu yana yüzüşü enteresan gelir. Balığı anlamak onun için çok da kolay değildir; bununla birlikte onlar birbirlerinin çok çok derinlerine dokunabilir. Oğlağın sorumluluk duygusu Tanrısal bir hediyedir. Balık da bunu çok derinlerinde, daha farklı bir ışıkla taşır. Oğlak balığa dünyayı anlatırken, balık oğlağa ruhu anlatacaktır. Oğlak balıkta dinlenir ve dinginleşir. Balık oğlakla dünyaya dair derin sırların kapılarını aralar.

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ