28.09.2015 DOLUNAY- AY TUTULMASI (KARANLIK IŞIĞA MEYDAN OKUYOR)

Bugün 05:50’de Koçun 4. derecesinde Dolunay ve Ay tutulması gerçekleşiyor. Ay Koçun 4. derecesindeyken, Güneş de tam karşısında Terazinin 4. derecesinde olacaktır. Burada karşıt açı söz konusudur. Bu ne anlama geliyor? Karanlık ışığa meydan okuyor! Şimdi ışık, ışık olmaktan vazgeçip karanlığa mı karışacak ve yoksa onun bu meydan okuyuşuna kontrol kurarak cevap vererek bu karanlığı kendi ışığına mı katacak?

Bugün eylemlerimizin ardındaki sorumluluğun farkında olmak önemli olacaktır ve geniş düşünebilme ihtiyacındayız. Olanın çok ötesindeki sesi duyabilmeliyiz. Bizi bu ana taşıyan ve aslında içinde bulunduğumuz an ışığında aslında bizi çok daha ötelere taşımaya çalışan! Meydan okuyan bir rakip bize her zaman bir düşmanlık yapılmaya çalışıldığı anlamına gelmemelidir. Bazen böyle olduğunu düşündüklerimiz bizim saklı gücümüzü açığa çıkarmamızda yardımcı olurlar. Kendimizle ilgili varlığının farkında olmadığımız potansiyellerimizi keşfederiz. Bu dolunay bize ‘’ Düşman addettiğinle işbirliğine girişmelisin, tek çıkış yolun bu! ‘’ diyor.

Karşıt olanla denge kurabilmek gerekiyor. ‘’ Her şeyle barış içinde olmaya çalışmak, kendini ifade etmekten yoksun bir şekilde sessiz kalmak değildir. ‘’ diyor. O sana bir pas atacak ve sen o pasın en doğru şekilde yönlendirilmesini sağlayacaksın. Bir maçı maç yapan, o maçtaki iki takımdır ve bunlardan birinin olmaması maçın da olmaması anlamına gelir. O zaman bunu yaratan takımların birlikteliğidir ve bu birliktelik çok dikkatli değerlendirilmelidir. Centilmen sporcular olmamız gereken bir dönemdeyiz. Antremanlarımıza sadık kalmalıyız. Bu anlamda bize sunulan rehberliğin farkında olmalıyız ve yaşamdaki bütünselliği okurken bize düşen rolü çok iyi anlamalıyız ve herkesin bir rolü olduğunu hatırlamalıyız.

Öyle bir zamandan geçiyoruz ki bireyselliğimizi anlamak bütünselliğimizin farkındalığından geçiyor ve bütünselliğin gerçek idrakı da bireyselliğimizin tam idrakında yatıyor. İnsan öyle bütün bir tema ki ve her an ışığında öyle büyük bir anlam var ki görebiliyorsak, duyabiliyorsak, yakalayabiliyorsak ne mutlu! İhtiyacımız olan kapıları açmak ve buradaki ışığı korumak! Karanlık, ışığa dosttur ve gerçek ışık karanlığın en yoğun olduğu yerde olur. Gün doğumunu hatırlayın, mühim olan, orada hatırlamamız gerekenin ne olduğunun farkına varmak ve yüreğin ışığında kalmak, burada Yaradanın sesini duymaktır. Hatırlayın, o huzur ve güven verir. Korku ve endişe veren, o değil, onu hatırlamamız için bizi dürten sestir. Seçim bizim! Huzur ve güven beslenir ve yetiştirilir. Bunu anlamak önemlidir. Tevekkülü hatırlayın, elimizden geleni yaptıktan sonrasını ona bırakmak! Bu anlamdaki samimiyetimiz kapıdaki ışığımız olacaktır.

ve gelelim ‘’AŞK DETOKSU’’muzun 6. gününe, bakalım neler var bizi bekleyen, bu çalışma bugün( dolunay- ay tutulması ) için de bir ışık olacaktır, şimdi parmaklarıma bırakıyorum:

‘’ Bugün ışık zamanlardan bir çalışma gerçekleştiriliyor ve yüreklerimizdeki çok özel bir ışık uyandırılıyor! Şimdi gözlerinizi kapatıp üç kez şunu tekrarlamanızı istiyoruz: ‘’ Çok seviyorum… Çok seviyorum… Çok seviyorum… ‘’ Her seferinde gözünüzde canlananlar( hissettikleriniz, duyduklarınız ) nelerdi? Şimdi bir kez daha tekrarlayabiliriz gözlerimizi kapatarak bunu ve şimdi üç kelime seçin tüm hissettikleriniz arasından! Biliyorum, ne bu ‘’üç kelime’’ler diye soruyorsunuz! Bunlar bizim ruhumuzun haritalarını açığa çıkaracak koordinarlardır. Çalışma tamamlanışına doğru size bunlardan ayrıca bahsedeceğiz ve şimdi üç kelime( demin seçtiğimiz ) ile bir derinleşmeye girişelim! Derin nefesler ve işte şimdi oradayız! Derinliklerimizde doğan güneşte neler hissediyoruz? Neleri duyuyor ve görüyoruz? Takip etmeye çalışalım! Şimdi resmimizi yapalım ve bu resme bir isim koyalım! Bu resim, bugünkü ışığımız olsun! Daha yolculuk yeni başlıyor! Sabırlı olun, daha neler var! Yüreğim dolusu sevgiler… İşte bu, şimdilik!‘’

Ay Tutulması’nın Burçlar Üzerindeki Etkileri için Youtube kanalımıza bir göz atın

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ