28.10.2015 GÖKYÜZÜ MESAJLARI (MERKÜR GÜNÜ)

Bugün Merkür günü ve bu, işaretleri takip etmenin, alınan mesajların öneminin kavranmasının önemli olduğunu gösteriyor. Bugün çok özel mesajlar almakta olduğumuzu hissedebiliriz. Almış bile olabiliriz! Buna odaklanalım! Bugün özel bir dönemin kapıları açılıyor. Zorlu bir dönem artık yavaş yavaş geride kalıyor. Yeni bir dönemin kapıları aralanıyor. Burada, bu zamana kadar öğrendiklerimizin farkındalığıyla yeni adımlar atmak önemli! Ne daha farklı olmalı? İşte onun ışığı yakılmalı! Rehber kartımız ‘’şeytan’’ da bize içsel dengemizi koruyabilmemizin öneminden bahsediyor.

Bugün Ay yüceldiği boğada! Ayaklarımız yere sağlam basmak istiyor. Güven bizim için önemli! Güven, önce kendine güven! Potansiyellerinin farkında ol! Fırsatları gör ve harekete geç! İstediğin şey, sana sen olur gelir, sana düşen bunu fark edip bunu yaşamın ışığı haline getirebilmendir. İşte bu! Akşam saatleri( 18:21 ) itibariyle Ay, Mars ile üçgen yaparak boşlukta hareket ediyor olacak. Bu destekleyici bir açı! Ay boşluktayken daha içselliğinizde ve rutinde kalın. Özellikle bugün yaşamın size neyi hatırlatmaya çalışıyor olabileceğinin farkına varın! Şimdilik bu!

Bakalım Zodyağın enteresan bireyi kova burçlarda neyi deneyimliyor olabilir?

KOVA – KOÇ

Kova koç ile hareketi ve cesareti deneyimler. Kova fikirlerle harekete geçer. Koçsa tamamen dürtüseldir ve Marsın ona verdiği kendine has ışıkla bunun üstesinden gelebilir. Macera dolu bir ilişki!

KOVA – BOĞA

Kova boğanın daha sahiplenici tutumundan pek hoşlanmayacaktır; bununla birlikte boğa ile ayakları yere basar. Boğa kovaya yaşamın daha müzikli dünyasını tattırır. Boğanın iyi huyluluğu kovanın hoşuna gider. Birbirlerinin değerlerine saygı önemli! Baskıya gelmezler!

KOVA – İKİZLER

Kova ikizler ile renkli bir dünyanın kapılarını aralar. İkizler ile birçok şey öğrenir kova ve bu onda ilginç fikirler açığa çıkaracaktır. İhtiyaçları olan şey bu fikirleri yaşama geçirebilecek bir istikrar! Yoksa her şey lafta kalabilir.

KOVA – YENGEÇ

Kova yengecin duygu yoğunluğunu anlamakta zorlanabilir. Yine de insana akan o yoğun şefkat kovaya etkileyici gelecektir. Romantik paylaşımlar da söz konusu olabilir. Yengeç kovayı kendi haline bırakabilmelidir. Kova yengeç ile duygu derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkar. Önce yengeç ona güvenebilmelidir.

KOVA – ASLAN

Çok renkli bir ilişki! Şıkır şıkır bir paylaşım söz konusu olabilir. Aslanın sahne ışığı kovanın orjinalliği ile birleştiğinde ortalığı kasıp kavurabilirler. Yeter ki birbirlerini kendi oldukları yere çekmeye çalışmasınlar! Onlar oldukları halleriyle bir araya geldiklerinde bütünü olulşturabilirler. Bunun farkına varabilmeleri önemli!

KOVA – BAŞAK

Kova başak ile düzen kazanır. Kova ruhun aklıdır. Başak dünya aklıdır. İkisi bir araya geldiğinde yerle gök buluşabilir. Birbirlerine renk katarlar ve kesinlikle faydalı bir ilişki! Yaşama da yoğun bir faydaları söz konusu olur. Kova başağı biraz yumuşatır, başak kovayı biraz daha derleyip toplayacaktır.

KOVA – TERAZİ

Kova terazi ile içindeki barışı yaşar. Terazi onda bir şeyleri tetikler ve bu ona umut verir. Birlikte keyifli paylaşımlarda bulunabilirler. Kovanın asi ruhuna iyi gelebilir terazi; bununla birlikte o yine çıkışlarını yapacaktır. Terazi kendini ifade edebilmeli, aksi takdirde işler karışabilir.

KOVA – AKREP

Kova akrep ile derin sulara bir keşif yolculuğuna çıkar. Gecenin karanlığında ilk aşamada gözleri görmekte zorlanabilir. Ardından çok iyi gelecektir. Bir şeyler açılmaya başlayacaktır onun içinde, bir savaş havası mevcuttur, sonuçta akrep; bununla bilrikte bu savaş ikisine de çok şey katacaktır ve aklın gücü kazandığında ikisi de durulacaktır. Kova, akrebin duygu ağırlıklı bir doğa taşıdığını hatırlamalıdır.

KOVA – YAY

Kova yay ile etkileyici bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk onlara epey iyi gelir. Yerde gökte dolaşırlar. Yay ve kova tüm bildiklerini yan yana getirdiklerinde muhteşem resimler yapabilirler. Bunun ne anlama geldiğini anlamak önemlidir. İhtiyaç duydukları şey birbirlerinin içlerindeki derin bilgeliğe kendilerini açabilmektir.

KOVA – OĞLAK

Kova ve oğlak ezeli rakip gibi görünürler ilk bakışta; bununla birlikte değildir. Aslında yaşam temaları çok farklı değildir; bununla birlikte yöntemleri biraz farklıdır. Oğlak sınırlar koyar ve kurallara uyar. Kova kuralların ötesinde bir sınırsızlığı deneyimlemek ister. Böyle görünse de sabit olan kovanın da sınırları vardır. Oğlağın da yaşam yolu koyduğu sınırları esnetebilmek üzerinedir. Bunun için daha derin bir deneyime ihtiyaç duyar. Birbirlerine kendilerini anlamak üzerine ışık tutabilirler. Birbirlerini zorlamamalılar!

KOVA – KOVA

Deneyimlerim iki kova arasında büyülü bir ilişki olduğu yönünde! Kovalar enteresan kişiliklerdir. İlişkide oldukları kişiyi özgür bırakmayı severler. Onlar kendiliğindenlikten yanadırlar. Bir anda romantizm doruğu olup bir anda sanki tanışmıyorlar gibi düşüncelere dalabilirler. Onların tutkularını anlamak kolay değildir.

KOVA – BALIK

Ruhun aklı ruh ile buluşursa ne olur? Kova ruhu aklına sığdırmaya çalışır ki tabii ruh bu akıldan taşacaktır. Balığı anlamak öyle her yiğidin harcı değildir zira! O bile kendini anlamakta çok kez zorlanır. Zaten onun teması anlamak değil yaşamak üzerinedir. Kaynağını bilmediği bir bilgelik taşır. Hayalci ve çocuk, romantik yanı duyarlılığıyla birleştiğinde bazen bu dünyaya ait değilmiş gibidir. Bu yanından sağlam kaçmış bir balık da olabilir. Kaçmak balığın işi! Birlikte çok renkli dünyalara yola çıkabilirler. Birbirlerinden çok şey öğrenebilirler. Önce iyi bir gözleme ihtiyaç duyacaklardır.

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ