31.07.2015 DOLUNAY MESAJLARI ( HER BURCA ÖZEL )

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 19 / 10 / 1

Günün Rehber Kartı : İmparator

Güneş : Aslan

Ay :  Kova

Gün Yöneticisi : Venüs

Bugün gün titreşimi yeniden doğumu simgeliyor ve bu doğum, köklerimizdeki güçle buluşmak ve bu anlamda gerçekleşmekte olan yolculuğumuzda, önümüzdeki sınavların farkına varıp bu sınavların üstesinden gelebilecek düzeni kurmak anlamına geliyor.

İnsan yaşamın sesini duymalı ve bu ses ona her şeyin ardındaki hikayeyi hatırlatmalı! Yaşam dediğimiz abartılmamalı; bununla birlikte anlaşılmalı! Onun değeri, şimdilik görebildiklerimizin çok daha derinlerinde saklıydı ve bu yolculukta kim varsa etrafımızda gördüğümüz, hep birlikte çalışılmaktaydı. Keşfe açık kalmalı, ihtiyaç duyduğumuzun, yargı ve sınırlamaların ötesinde bir gerçeklik olduğunun farkına varılmalıydı.

Dolunay, etkisini iki gün boyunca sürdürür. Bu zamanlar çok yoğun bir enerji söz konusudur ve bu enerjiyi nasıl yönlendirdiğimiz önemlidir. Yeninin başlaması için eskinin bitirilmesi gerekir. Burada eski, bizim artık bize hizmet etmeyen duruş ve buna bağlı davranış şeklimizdir. ‘’ Değişmeyen tek şey değişimdir. ‘’ sözünü hatırlayın, direnen hep kendine gecikir ve zaman sonsuz ışık da olsa, andaki oluşum çok değerlidir.

Kova teması özellikle yeni başlangıçları, büyük değişimleri ve arkadaşlık ilişkilerini içinde barındırır. İnsan, sosyal  bir varlıktır ve bu anlamdaki en önemli bütünleşmeler kova teması içinde kaleme alınır. Sosyal görev, sosyal hizmet, bir amaç için bir araya gelmek, bunlar hep kovada işlenir. Bu dolunay, sosyal yaşamımızdaki bütünleşmeler ve birleşmeler açısından da çok değerlidir. ‘’ Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. ‘’ Kendimizi görebileceğimiz en geniş ayna, çevremizdir.

Niyetlerimiz ve kendimizle ilgili, yolculuğumuzla ilgili, belki bazen farkında bile olmadığımız inançlarımız bizi bir araya getirir ve hepimiz hepimizden mutlak ki etkilenmektedir. Bazen tek bir kelime etmediklerimizle bile sesleşiriz ve onlar bizim yaşamımızda verdiğimiz kararlarda, biz farkında bile olmadan rol alabilir.

Bazen çevremizde yakaladığımız enteresan yaklaşımlar bize ‘’ Bu da mı benim yahu? ‘’ dedirtebilir; bununla birlikte derinliklerimizdeki her şey bize kendimizi, yoldaki kararlılığımızı sınamak için gelir. Bu şeytanın görevidir. ‘’ Emin misin? ‘’ Bu tamamen odağımızı koruyabilmemiz içindir.

Yaşamımızda bizi zorlayanlar, aslında gelişimimizin en değerli ışığını da içlerinde barındıranlardır; çünkü onlar dürüsttür ve yüzleşmemize, kendimizle ilgili bildiğimiz ve bilmediğimiz ne varsa bunda net bir ışık ortaya koyabilmemize katkı sağlarlar.

Onları sevin, onlar bizim gelişimimiz için varlar ve bizi zorlayan durumlar, hiçbir zaman düşman bir ışık taşımaz, ipler elimizdeyse, hiçbir rüzgar bizi yolumuzdan alıkoyamaz, olsa olsa biraz daha geniş bir halka çizilir ve böylelikle gideceğimiz yere varmadan, yeni yerler keşfedilebilir ki bu bizi zenginleştirir ve bazen bünyesinde mucizeler bile barındırabilir. Yol bilinmelidir; bununla birlikte yolun akışına da güvenilmelidir.

Bugünkü rehber kartımız olan ‘’imparator’’ bize tam olarak bunları söylüyor: ‘’ Yürüdüğün yolun farkında ol ve bir niyetle başla ve o niyetin sana getirdiği her şeyin farkında ol ve senin için iyi olan, herkes ve her şey için de iyi olan bir şeylere sahiptir, bunu hatırla ve bu iyiliği açığa çıkar, bu gerçek zaferdir. ‘’

Bugün gün yöneticisinin Venüs olduğu görülüyor ve bugün 18:28 itibariyle Venüs, aslan burcuna geçiyor ve geri hareketine orada devam ediyor. Kova- aslan aksı önemlidir. Biri ben olmaktan, biri biz olmaktan bahsedecektir ve bizden yoksun bir ben kendini bulabilmiş değildir ve benden yoksun bir biz, sadece bir yok oluşun habercisidir. Kimse için de bir anlam ifade etmeyecektir.

Yaşam ‘’ olmak ve oluşmak ‘’ yeridir. Bunu bilmek önemlidir. Venüsün aslandaki geri hareketi bizi kendi derinliklerimizdeki ben ve bunun  yaratmakta olacağı bizi bulmaya götürecektir. İlişkilerde benlik ve bizlik kavramları önem kazanır. Paylaşım her anlamda önemlidir; bu paylaşım, sevgi, sorumluluk, değerler, sahip olduklarımız, birçok şey olabilir. Burada bir denge kurma gereksinimi gündeme gelecektir.

Yenilenme ve yeniden doğma süreci ile karşı karşıyayız ve bu sosyal anlamda da çok önemlidir. Kova  Çağına doğru ilerlemekte olduğumuz bu zamanlarda, herkes bir şekilde bizleşmeyi ve sosyal sorumluluk alarak hareket etmeyi öğrenecektir. Bu anlamda uyanık ve buna açık olanlar şanslı olur, diğerlerini biraz zorlu sınavlar bekliyor olabilir. Şimdi ekip kurma zamanıdır ve bu ekip barış, sevgi ve umut olan insanın gücü adına olmalıdır. Yarına bir şeyler bırakılmalıdır ve bunu ancak bir aradalık sağlayacaktır.

Bu dolunayda herkese, bugünden farklı yarında neyin olmasını istediğini hatırlamak için kendine bir zaman vermesini öneririm. Sosyal ilişkilerde neye ihtiyaç duyduğunu hatırlamak ve buradaki hikayenin çözülümünü sağlamak; Lao Tzunun sözünü hatırlayın, ‘’ Tanrı size istediğiniz insanları değil, ihtiyacınız olan insanları verir. ‘’ Peki, sizce burada ihtiyaç duyduğumuz nedir? Netleşmek, sınırlar koyup, sınırlar kaldırabilmek, andaki ışıkla titreşmek, keşiflere kendimizi açıp o keşiflerdeki içsel yolculuğumuzun farkına varabilmek!

Bakalım dolunay mesajlarımız nelermiş?

Koç ( Ay )

Zorlu bir sınav gördüğün ki sınavının içindeki ışıktır seni, yaşamdaki öz olup kendinden kendine götürdüğün, yolu açan senin ışığın, sen o ışığın gücüyle ayakta kalmalısın, şimdi doğacak güneşin yamacındasın ve o gücü doğuracak olanın, senin yaşama olan sevginden akan adımın olduğunu hatırlamalısın, şimdi!

Boğa ( Asılan Adam )

Her şey tepetaklak olmuş gibi geliyor sana, görüyorum ‘’ Nasıl çıkacağım bu işin içinden? ‘’ diyorsun, Tanrının verdiği ışıklar var sana, hatırla şimdi onları ve açıl, bahçendeki her bir çiçeğin ışığı olan yarına güven, kendine güven, özündeki ışığa güven ve yarına umudunu ek yalnızca, bugünde sevgi ol, o sevgi, barış olur tüm zamanlara ve şimdi doğar güneş, sen o güneşin yüreğindeki ışık olduğunu hatırladığında!

İkizler ( Aziz )

‘’ Bu kadar ciddiyet bana göre değil! ‘’ diyorsun, ‘’ Şimdi neyin benim gerçek ışığım olduğunu hatırlamak, bu kadar da zor olmasa! ‘’ Şimdi, temellerindeki sağlam gün sancılarının, yaşamındaki kalıcı ışıklar olmalarını sağlamakta ve şimdi, sadece yüreğindeki ışıkla hatırla, sana sözüm şudur ki ‘’ Evren senin avuçlarında ve avuçlarındaki o su, senin yaşamdaki akışında, hatırla ve yürü yalnızca, bil ki ihtiyaç duyduğun her şey yolunda! ‘’

Yengeç ( Şeytan )

Bilmediğin çok şey vardır belki kendin ve kendi derinliklerindeki gücün hakkında, seni zorlayan her şey, seni seninle tanıştırıp seni seninle buluşturmaya çalışmakta, sev onu ve onun içindeki, ihtiyaç duyduğun zaman ışığını hatırla, seni seninle sen olup saran seni, sonsuz şefkatle sarıp gücünün aslında yaşamdaki yolculuğun olduğunu hatırladığında ve biliyorsun, bildiklerini kullan yalnızca!

Aslan ( Araba )

Yolun açık, şeker, şimdi yürü yalnızca ve yürüdüğün bu  yolda, ışığın, akandır göğsünden sana, senin serhaddin, yaşamın ışığı, doldur ciğerlerini bu kutsal ışıkla ve bırak senden aksın bu ışık tüm yaşama, kendine güven ve artık hatırla hak ettiğin yeri yalnızca ve orada olmak, andaki ışığı yakıp o adımı attığında, bil ki her yol, yoldur, yolculuğunda ışığın olan yola açılan yalnızca!

Başak ( Güç )

Gücün ışığındır senin gözlerinden akan tüm yaşama, senin bilgin yaşamın bilişidir, bil ve oku yalnızca, yeri oku, göğü oku, en çok kendini oku ve lütfen iyi davran şu omuzlarına, her yükü kaldırmak da senin harcın olmasa, herkes kendi hikayesinin kahramanı, şimdi hikayenin farkına var ve o hikayede kahraman olmak, kendinden kendine akan ışık olmaktır yalnızca, her şeydeki kendini ara ve bulduğunun yaşam olduğunu hatırla!

Terazi ( Joker )

Sende bilmek, sende kendinden kendine yürüyebilmek, sen bulmak ve bulduğunda kendini ummak ve her şeydeki ışığın farkına varmak, seni zorlayan bir şey yok; çünkü sen barışsın ve her barıştığında, yüreğinin ışığını yakacaksın, kızma ona, o da kızmaz sana, sadece hatırla, onun ışığı, senin ışığınla buluştuğunda ve bil ki yaşam hayrandır senin duruşuna, o duruştaki zerafetin kaynağı, senin yaşama akan ilhamında ve o ilham, ancak herkesle bütün ve sende tek olan parçanı hatırladığında!

Akrep ( Kule )

Can, kır duvarları ve aç önünü, senin bakışın, burada, ışık yıllarınca uzağa dek ışık yakmalı, senin görevin, karanlıkları tanımaktı ve o karanlıklar, seni ışığına taşıdı ve bil ki tüm yaşam senin gözlerinden akan ışıkta onurlandırıldı ve bu ışığın farkına varmak, yaşamdaki gücünü hatırlamaktır, sanardın ki sen bıraksan ipler kopardı, anla ki ipleri bıraktığında sen ölür, yaşam yaşardı ve ölümün, doğumun olurdu ve o doğumsa, her şeyin ardındaki senin varlığını hatırlatırdı, o zaman kutsal ışık yandı, sen yüreğinden ak yalnızca, tüm yaşam sesini duyar ve sana koşardı.

Yay ( Güneş )

Şimdi buluşma zamanıydı, şimdi tamamlanma zamanıydı, şimdi içindeki kutsal ışığın, yaşamının gücü olduğunu hatırlama zamanıydı ki uyandı ruhun duvarları ve o duvarlar bugün ışığını yaktı, seni koruyan ne varsa kırıldı ve şimdi yüreğinin gücü uyandı, seni, bilen yapan, her yaptığında, yaptığı her neyse onun ışığı olup yaşama dolandı, senin yüreğin altın ışığın yaşamı ve şimdi burada olmak, yaşamda olmaktı ve yaşamda olmak, oradaki hazinenin, senin bütünlüğün olduğunun farkına varmaktı, savaşın kiminleyse, bugün barışın seninle ve sarıl ruhuna sadece, hepsi bu!

Oğlak ( İmparatoriçe )

Ana, bir ışıktır yüreğinde ve şefkat, yakışır senin yaşmdaki kale olan duruşun eşilğinde ve sen bir okyanustan bir su damlası çektin bugün, o su damlası seninle okyanusun gücüne eriştiğinde, doğar güneş, tüm yaşam seninle, sen ki yalçın kayaların yalnız kovboyu, sen ki ışığında aşk, hep senden seni okudu, bil ki yaşam seni alkışladığında, o alkış yüreğinin sesi olup duyulurdu, sana demem o ki ‘’ Bugün her şeyi kucakla ve her şeyin sana dost olduğunu hatırla! ‘’ Hepsi bu ve gör, nasıl bir ışık yağacak sana!

Kova ( Ölüm )

Artık zamanı geldi ölmenin ve öldüğün topraklardan yaşam olup dirilmenin, sen bugün kendini bulabilecek, sen bugün derinlerdeki sesi duyabileceksin, canım benim, bil ki yaşamda, karanlığın ışığı olup doğabilmişsin, sen her şeysin ve her şeydesin, uyandıran ışığın elisin, neye ihtiyaç duyduğunu bilmelisin ve her yara iyileşir, yeter ki o eşiği geçebilesin ve yaşamın gerçek ışığını ruhunda duyabilmelisin, bil ki görevlisin ve şimdi kendini bulduğunda, yaşamı da duyabilirsin, sen kimsin? Sen ışığın evisin, o zaman yüreğini açıp, kendini o sonsuz ışıktan çekip alabilmelisin, işte bu!

Balık ( Azize )

Yaşamın şarkısını dinliyorsun, görüyorum ve o şarkıda kanatlanmış ortalıkta dolaşıyorsun, sen ay bahçesinin gün doğumusun  ve o kutsal ışıkta kadeh olup yaşama içiriliyorsun, seni içen, sendeki yaşam ışığıyla dirilen, sen kim olduğunu asla bilemeyeceksin; bununla birlikte her kim olduğunu hatırladığında yüreğine inenin, Tanrının ışığını duyup onu, yüreğinde dinleyeceksin, sen bir elçisin ve sen kendinden kendini dinlediğinde, yaşamın şarkısını duyup onu yüreğine  indirebileceksin, şimdi sadece dinlemelisin, işte bu, şimdi!

Sizi seviyorum, her birinizi, tüm farklılıklarınıza rağmen; çünkü her farklılık bir ışık ve biz bu ışığa ihtiyaç duymaktaydık!

Hüseyin Akdağ