AKREP BURCU (23 Ekim- 21 Kasım)

Akrep Burcu

Burçları yorumladığımız bu seride sıra Akrep Burcu yazısında. Doğduğunuz zaman diliminde güneşin bulunduğu pozisyon, burcunuz olarak ifade edilir. 23 Eylül- 22 Ekim tarihleri arasında doğmuş ve doğacak olan kişiler ise Akrep Burcudur.

Bu yazıda Akrep burcu genel özellikleri, Akrep burcu kadını, Akrep burcu erkeği, Akrep  burcu aşk hayatı, Akrep burcu iş hayatı, Akrep burcu sağlık, Akrep Burcu ünlüleri, Akrep burcu olumlu özellikleri ve Akrep burcu olumsuz özellikleri gibi merak ettiğiniz konuları yorumladım. 

Akrep Burcu Hakkında Kısa Kısa Bilgiler

  • Yönetici gezegeni: Mars
  • Elementi: Su
  • Rengi: Bordo
  • Metali: Demir
  • Taşı: Opal
  • Uyumlu olduğu burçlar: Yengeç, Balık, Boğa
  • Uyumsuz burçlar: Kova, Aslan, Başak

Akrep Burcunun Genel Özellikleri

Akrep burçlarının en bilinen özellikleri, güçlü karakterleriyle girdikleri ortamda dikkati hemen üzerlerine çekmeleridir. Aslına bakılırsa çoğu Akrep burcu insanı, sessiz ve az konuşan insanlardır. Olayları iç dünyalarında yaşamayı tercih ederler. Bu sebeple düşüncelerini hiç bir zaman tam olarak anlayamazsınız.

Dostu olmak için can atacağınız fakat düşmanı olmak istemeyeceğiniz burçlardan biridir. Yapılan hataları asla unutmayan bir yönleri oldukları için çok kindardırlar bu yüzden intikam almayı kendilerine görev bilirler. Akrep burcu, çok güçlü, gururlu ve cesur bir karaktere de sahiptir. Karşısındaki kişinin de böyle bir karaktere sahip olmasını bekler. Bu kişilerin hisleri çok kuvvetli olduğu için, rüyaları da hemen hemen çıkar. Çok kuşkucu bir yapıya sahip olan Akrep burcu insanları için güven en önem verdikleri duygulardan biridir, ilişkilerini güvene dayalı kurarlar. Yalana tahammülleri asla yoktur. Kuşkucu yapılarından dolayı ise araştırmayı ve öğrenmeyi de çok severler. Bu özellik de onların okul ve iş hayatında bir adım öne olmalarını sağlar. Son olarak ise Akrep insanı duygularını çok tutkulu ve zirvede yaşar bu sebeple cinsellik hayatlarında önemli bir yer edinir. 

akrep kadını

Akrep Burcu Kadını

Akrep burcu kadınlarının en bilinen özellikleri güçlü, cesaretli ve seçici olmalarıdır. Her konuda çok dikkatli olup seçici davranırlar. Bu nedenle bir şeyleri beğenmek ve hoşlanmak konusunda çok zorlanırlar. Hatta imkansız şeylerden hoşlandıkları bile söylenebilir. 

Bulundukları ortamdaki en güçlü karakter olmak isteyen Akrep burcu kadınları partner seçiminde de güç kriterine oldukça dikkat ederler. Pasif, kendini tamamlamamış ve sessiz karakterler onlara göre değildir. Kendilerinden emin ve güçlü bir karakterle ilişki kurmak isterler. Aşık oldukları zaman aşkları için her şeyi yapabilecek cesaretleri vardır. Son olarak ise ilişkilerinde zaman zaman kıskanç tavırlar gösterebilirler.

akrep erkeği

Akrep Burcu Erkeği

Aslan burcu erkeklerinin en bilinen özellikleri mantıklı, güvenilir ve güçlü bir yapıya sahip olmalarıdır. Her olaya karşı düşünceli ve mantıklı davranmaya çalışırlar. Bu nedenle de düşünceli bir karaktere sahiptirler. Hayata karşı her zaman çok güçlü ve dik durmaya çalışırlar. Kolay kolay pes etmeyen mücadeleci bir ruha sahiptirler. Aynı zamanda hafızları da oldukça kuvvetlidir, yaşanan hiçbir olayı unutmazlar. 

Akrep erkeklerinin ilişkileri biraz karmaşık olabilir bu nedenle gerçek aşkı bulana kadar birçok ilişki yaşamış olabilirler. Aynı zamanda cinselliğe de oldukça önem verdikleri için bu durum karşı tarafın karmaşık hisler yaşamasına neden olabilir. Karşı cinste en çok dikkat ettikleri şey karakterdir. Her zaman güçlü bir karakterle birliktelik yaşamak isterler. Gerçek aşkı bulduklarını düşündüklerinde her şeyi bir kenara bırakıp tam bir aşk insanı haline gelebilirler.

akrep ilişki

Akrep Burcunun Aşk Hayatı

Akrep burcu, en gizemli burçların başında yer alır. Anlaması ve çözmesi zor insanlardır. Bu nedenle ikili ilişkilerini gizli yaşayabilirler. Kolay kolay aşık olmayan Akrepler, aşk hayatlarını gözler önünde yaşamaktan hoşlanmazlar. Karşılarına çıkan kişilerin sabırlı ve güçlü karakterler olması ilişkinin devamlılığı için oldukça önemlidir.

Aşkta ihtiras ve şehvet onlar için oldukça önemlidir. Etkilemek istedikleri insanları bakışlarıyla ele geçirebilirler. Cinsellik ve tutku bir ilişkide olmazsa olmazlardandır. Bu nedenle yasakları delen ve sınırların dışına çıkmayı seven heyecan dolu müthiş bir sevgili olabilirler. Eğer bir Akrep insanı ile birlikteyseniz sabırlı olmanızı emin adımlarla ilerlemenizi tavsiye ederim.

Akrep Burcunun İş Hayatı

Akrep insanlarının iş hayatı genellikle yoğundur. Araştırmayı, yeni şeyler öğrenmeyi ve öğretmeyi severler. Bilimsel konulara olan ilgileri oldukça fazladır. Bu nedenle de bir çok bilim insanı bu burç grubunda yer almaktadır. 

Soğukkanlı ve güçlü bir karaktere sahip oldukları için bir çok kişi tarafından zor gözüken meslekleri tercih edebilirler. Dedektiflik, polislik ve askerlik gibi meslekler en çok tercih ettikleri meslek grupları arasında yer alır.

Akrep Burcu ve Sağlık

Akrep insanlarının en çok sorun yaşadıkları bölgeleri mideleridir. Oldukça hassas bir mideye sahip olmalarından dolayı sık sık mide rahatsızlığı geçirebilirler. Ağır yemek yemeyi sevdiklerinden ve kilo problemlerini pek fazla kafaya takmadıklarından dolayı hazımsızlık problemleri de yaşayabilirler.

 Akreplerin genel olarak hassas bir bünyeleri vardır. Her koşulda güçlü durmaya çalışmaları fark etmeden sağlıklarını bozabilir. Son olarak ise üreme organlarına da dikkat etmeleri gerekmektedir. Kadınlarda çeşitli kistler, erkeklerde ise prostat gibi hastalıklar her an görülebilmektedir.

Akrep Burcunun Olumlu Yönleri 

Akrep burçlarının en olumlu özellikleri arasında kararlı, araştırmacı, mücadeleci ve sezgisel bir yapıya sahip olmaları vardır. Her zaman verdikleri kararların arkasında duran istikrarlı bir kişiliktir. Verdikleri kararlardan kolay kolay vazgeçmezler. 

Akrepler araştırmayı çok severler. Hatta günlük hayatlarında bile bir şeylerin doğrusunu öğrenmek için sürekli araştırma halindedirler. Zorluklar karşısında kolay kolay pes etmezler. Güçlü karakterleri gereği dayanabilecekleri son noktaya kadar her zaman direnirler.  Son olarak ise sezgileri çok kuvvetli insanlardır. Hayatlarında çoğu zaman sezgileri sayesinde karar alırlar. 

Akrep Burcunun Olumsuz Yönleri

Akrep insanlarının olumsuz özelliklerinin arasında şüpheci, kindar ve fazla otoriter bir yapılarının olması vardır. Fazla otoriter oldukları için bir tartışmada ya da bir konuda haksız da olsalar bile haklılarmış gibi kendilerini sonuna kadar savunabilirler. Bu da zamanla sıkıcı bir hal almaya başlayabilir.

Fazla kindardırlar, onlara yapılan kötü olayları neredeyse hiç unutmazlar. Her olaya ve her kişiye şüpheyle yaklaşabilirler. Bu nedenle kurdukları bazı arkadaşlıklar duydukları şüphe yüzünden sonlandırabilirler. Son olarak ise bazı durumlarda fazla hassas davranan insanlardır. Her zaman her şeyi normal karşılayan Akrepler, bu tutumları nedeniyle eleştiriye maruz kalabilirler.

Akrep Burcunun Ünlü İnsanları 

Kemal Sunal, Metin Akpınar, Emel Sayın, Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Can Yaman, Özge Ulusoy, Şevval Sam, Teoman, Selma Ergeç, Ahmet Kural, Nur Fettahoğlu, Gökçe Bahadır, Erkan Can, Berrak Tüzünataç, Başak Parlak, Berk Oktay, Burak Sağyaşar, Pablo Picasso, Dostoyevski, Marie Curie, Bill Gates, Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling, Matthew McConaughey,  Katy Perry, Demi Moore, Kendall Jenner, Soichiro Honda, Hailey Baldwin, Gordon Ramsey, Indira Gandhi, Julia Roberts, Grace Kelly, Diego Maradona, Wayne Rooney, Anne Hathaway, Mark Ruffalo, Gerard Butler…


Sizler için hazırladığımız Akrep Burcu yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. Falsepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.