Astrolojide Asteroitler: Analizleri Netleştirmenin En İyi Yolu

dogum-haritasinda-asteroitler
dogum-haritasinda-asteroitler

Astrolojik analiz yaparken gezegenler, esas alınan noktalardan biridir. Konumları, açıları ve etkileri yorum açısından son derece önemlidir. Uçsuz bucaksız bir deniz olan astrolojide asteroitler önemli bir role sahiptir. Bugünkü yazımızda ise astrolojinin vazgeçilmez detaylarından olan asteroitlere yer verdik.

Astrolojide Asteroitler Gezegenlerin Bilgisini Derinleştirir

Astrolojide asteroitler gezegenlerden edindiğimiz bilgileri derinleştirirler. Psikolojik anlamda bizlere birçok şey öğretebilirler. Ancak gezegenlerden daha önemli hale gelip, gezegen ve haritanın temel yerleşim vaatlerini değiştirmezler. Astroloji haritasında analiz yaparken asteroidler bizler için işaret levhası olarak yardımcı olurlar.

Astrolojide Asteroitler Nerelerde Konumlanır?

Asteroitler Mars ve Jüpiter arasındaki Asteroit kuşağında yer almaktadır. Neptün ve Plüton’un ötesinde de Kuiper kuşağında özellikle bulunurlar. Sayıları oldukça fazla olan asteroitlerin özellikle büyük olanları büyük önem taşımaktadır. Ceres, Pallas, Vesta ve Juno gibi asteroitler en büyük asteroitler arasındadır. Hatta öyle ki, bu asteroitlerin birleşimi Nasa’nın kararıyla Jüpiter’in gezegen olmadığına karar verilmesine neden olmuştur.

Astrolojide Asteroitler Kaç Farklı Çeşitte Karşımıza Çıkar?

Astrolojide asteroidler genellikle bizlere analiz aşamasında yardımcı olurlar. İlişki, aşk, arkadaşlık, ev, kariyer, aile ya da akademik başarı gibi konularda analizlerin yapılmasında oldukça önemli bir yere sahiplerdir. Bu sebeple aslında günlük hayatta karşılaşabileceğiniz hemen her konuyu temsil eden farklı bir asteroid bulunmaktadır. Bilinen asteroidler aşağıdaki gibidir:

  • Chiron
  • Ceres
  • Juno
  • Pallas
  • Vesta
  • Amor
  • Arachine
  • Bacchus
  • Cupido
  • Eros
  • Hades
  • Icarus
  • Kassandra
  • Lilith
  • Nemesis
  • Orpheus
  • Persephone
  • Psyche
  • Sisyphus
  • Siva
  • Urania

Yukarıda saydığımız asteroidlerden ilk beş tanesi, en çok bilinen ve en büyük asteroitlerdir. Diğerleri ise kavuşum yaptıklarında etkilerini gösteren ve analizlerde kendini hissettiren asteroitlerdir. Fal sepeti ailesi olarak biz bugünkü yazımızda sizler için en büyük 5 asteroiti inceledik. İşte en büyük 5 asteroit ve analiz ettiği konular…

Doğum Haritasında Asteroitler

Doğa Tanrıçası Ceres

Ceres, Yunan Mitolojisi’nde Demeter olarak yani doğa tanrıçası olarak geçer. Bereket, hasat, bolluk ve şükür duygusunu tanımlar. Ay’ın fonksiyonlarına benzer özellikler gösterir. Bu sebeple Ceres’i Ay’ın yan göstergesi olarak okumak faydalı olabilir. Haritada kişinin nasıl doyum sağlayacağı, bereket, özdeğerine karşı bakış açısı, sevgiye karşı bakış açısı ve doğurganlık potansiyeli de yine Ceres asteroidine bağlıdır. Aynı zamanda kişinin verim, hamaratlık, hüner, doğa sevgisi hakkında da bilgi verir. Kendinize karşı yüklendiğiniz konuları ve kompleksleri anlatan asteroittir.

İlişki ve Evlilik Asteroiti Juno

Juno; en meşhur asteroitlerden biri olup, ilişki ve evlilik gibi konuları ele alır. Ancak Juno yine de sadece aşk, ilişki ya da evlilik göstergesi olarak düşünülmemelidir. Çünkü aslında tüm insan ilişkilerini kapsayan bir asteroittir. Ciddi ilişkilerdeki beklentileri, kişinin evliliğini, evliliğin ya da ilişkinin kalitesini hakkında ipuçları verir. Yunan Mitolojisi’nde Zeus’un eşi baş tanrıça Hera’nın Roma mitolojisindeki versiyonudur. Juno asteroitinin Venüs’ün yan göstergesi olarak okumak faydalıdır. İyi açılar altında ilişkiler, duygusal konulara dair yorumlar, evlilik adına önemli detaylar bu asteroit ile açığa çıkar.

Yaralı Şifacı Chiron

Kiron ya da Şiron olarak dilimize uyarladığımız bu asteroit ‘Yaralı Şifacı’ olarak bilinmektedir.  Chiron haritada bizlerin kırılmaya en açık ve en hassas olduğumuz noktaları gösterir. Ancak bu noktalar aynı zamanda bizlerin en büyük müttefikleri de olabilir. Eğer bu yönümüzü kabullenir ve deneyimlerimizle gelişmeye başlarsak kendimizi iyileştirebiliriz. Bir sonraki fazda iyileşmek adına öğrendiklerimiz insanlara ışık tutabilir. Aynı zamanda farkındalığımızı yükselterek kendimizi güçlendirmemizde de önemli bir rol sahibidir. Ruhsal astrolojide büyük yeri olan Chiron kişinin nasıl şifalanacağı, ruhsal yolu ve içsel döünüşümünü anlatır.

Zeka ve Savaşın Temsilcisi Pallas

Yunan Mitolojisi’ndeki zeka ve savaş tanrıçası Athena, asteroitlerde karşımıza Pallas olarak bilinmektedir. Pallas; kişinin zekasını nasıl kullandığı ve mental kapasitesi hakkında bilgi verir. Yaratıcı ve dinamik bir zihnin haritasında Pallas asteroiti son derece güçlüdür. Pallas aynı zamanda Merkür’ün yan göstergesidir. Diploması ile doğrudan alakalı olan bu asteroit hayatta zorlu anları çözer, kritik problemlerde son derece etkilidir. Pallas özel ilişkiler başta olmak üzere tüm ikili ilkişkilerde uyum sağlama, dengeyi bulma ve ahenk oluşturma adına zorluklara sebep olabilir.

Hanenin Koruyucusu Vesta

Yunan Mitolojisi’nin Hestia isimli tanrısı, astrolojide asteroitler arasında hanenin koruyucusu ve bekaret yemini sahibi Vesta olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple kişinin içindeki inziva eğilimi, dinsel duygulara olan yakınlık ve fedakarlığı sembolize eder. Ruhsal temizlik, nezaket, nelerden vazgeçilebilir, ne sahiplenilir, nezaket gibi konularda asteroit Vesta’ya bakılır. Cinsellikte soğukluk, güvensizlik, ikili ilişkilerde yetersizlik de yine Vesta’ya bağlıdır. Bu asteroit kişinin hayatında maddi kaygılardan kopup; hayallerindeki yaşamı, kişisel izolasyonu ve yolculuk sürecini temsil eder.