Tarot Falı: 6 Kart Açılımı ile Aklınızdaki Tüm Soruları Cevaplayın!

tarot falı, 6 kart açılımı, falsepeti, falsepeti blog

Tarot falında 6 kart açılımı en sık kullanılan açılım türlerinden biridir. Evrensel bir açılım olan 6 kart açılımı; kariyer, sağlık, aşk, ilişkiler ya da akademik başarıya yönelik de açılabilir. Önemli olan hangi dilekle kartlarınızı açtığınızdır. Çok uzun yıllardır insanların yaşadıkları problemlerle ilgili önemli ipuçlarını veren Tarot falı, Büyük Arkana ve Küçük Arkana kartlarından oluşur. Toplamda 78 adet kart bulunan Tarot’ta 6 yıldız açılımı yapmak için Büyük Arkana serisi kullanılmalıdır.

6 kart Tarot falı açılımı için Büyük Arkana kartları kullanılmalıdır. Büyük Arkana kartları ise falda büyük olayları ve durumları anlatırlar. Bu sebeple Tarot falında kariyer açılımında olduğu gibi diğer açılımlarda da yaşanan problemleri açığa çıkarmakta büyük rol oynarlar.

Tarot 6 Kart Açılımında Nasıl Sorular Sorulmalıdır?

Tarot falında 6 kart açılımı; hayatınızın akışını esas alan ve genel olarak merak ettiklerinizle ilgili soruları cevaplayan bir açılımdır. Aklınızdaki soruları yanıtlayarak sizlere yol gösterici cevaplar verir. Bu sebeple bu kart açılımında doğru soruların sorulması oldukça önemlidir. Sorduğunuz sorularda net olmanız alacağınız cevaplarınızın o kadar anlaşılır olmasını sağlayacaktır. Eğer nasıl sorular sormanız gerektiğini konusunda emin değilseniz, ‘Tarot falında ne sorulur’ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Tarot Falı 6 Kart Açılımı Nasıl Yapılır?

Tarot falında 6 kart açılımı için 6 adet kart seçilmelidir. Büyük Arkana serisi desteden ayrıldıktan sonra kartlar güzelce karıştırılmalıdır. Daha sonra sırasıyla 6 adet kart kapalı olarak konumlandırılmalıdır. Kartların anlatacakları farklı olduğu için her kartı seçerken, enerjinizi kartlara aktarmalı ve odaklanmalısınız. Ayrıca kartları sırayla kapalı olarak seçtikten sonra yorumlama için her kart tek tek değerlendirilmelidir. Kartların verdiği cevaplar ve anlattığı konular ise şöyle ayrılmaktadır:

  1. Kart: İlk kart şu an kendiniz hakkında ne düşündüğünüz ve ne hissettiğinizi gösterir.
  2. Kart: Bugünlerde en çok istediğiniz şeyi anlatır. İstediğinize ulaşamamanızdaki engeli ipucu ile sizlere gösterir.
  3. Kart: Şu anki korkularınızın ne olduğuna dair bilgiler verir.
  4. Kart: Şu an hayatınızda iyi giden şeyi anlatır. Neden iyi gittiğiyle ilgili sizi bilgilendirir ve bunu sürdürmeniz için ihtiyacınız olanı gösterir.
  5. Kart: Hayatınızda şu an size karşı olan engellerin neler olduğunu gösterir.
  6. Kart: Mevcut durumunuzda kafanızdaki en büyük soruyu cevaplar.

Tarot Aşk Falı 6 Kart: Aşk Hayatınıza Işık Tutacak Etkili Bir Araç

Aşk, hayatımızın en özel ve anlamlı alanlarından biridir ve pek çoğumuzun aklında aşk hayatımızla ilgi sorular dönüp durur. Tarot, aşk hayatıyla ilgili merak ettiğiniz konulara ışık tutan ve yönlendirici bilgiler veren en eski kehanet yöntemlerinden biri olarak hayatımıza girmiştir. “Tarot Aşk Falı 6 Kart,” aşk hayatınız içinde keşfetmediğiniz yönleri ortaya çıkaran ve önemli bilgiler sunan, bazense durum içerisinde göremediğimiz noktaları anlayabilmemize olanak tanıyan oldukça etkili bir açılımdır.

Tarot Aşk Falı 6 Kart geçmişinizi anlayarak içinde bulunduğunuz durumun nedenlerini keşfetmeniz ve geleceğe yönelik sonuçlar üzerinde farkındalık kazanmanız konusunda size yardımcı olacaktır. Bu açılım, aşk hayatınıza dair duygusal ve düşünsel olarak daha geniş bir bakış açısı sunarak, nispeten bilinçli kararlar almanıza ve hatta gerçek aşkı bulmanıza yardımcı olabilir.

Gelin şimdi birlikte Tarot 6 Kart Aşk Falı içerisinde bulunan 6 kartın her birinin ne anlama geldiğini tek tek inceleyelim

1. Kart: Geçmiş Tarih ya da Sebepleri Anlatır

Geçmişin izlerini keşfetmek, aşk hayatınızın bugünkü durumunu anlamak ve kabullenmek için oldukça önemlidir. Eski ilişkileriniz ve duygusal deneyimleriniz, şu anda nasıl hissettiğinizi ve var olan ilişkinizin dinamiklerini etkileyebilir. Geçmişte yaşadıklarınızı anlamlandırarak, bugünkü durumunuzun temellerinin nasıl ortaya çıktığını anlayabilir böylelikle geleceğe daha bilinçli adımlarla ilerleyebilirsiniz. 

2. Kart: Şu An Yaşanan Durumla İlgili Bilgi Verir

Tarot 6 Kart Aşk Falı içerisinde yer alan ikinci kart,  mevcut aşk hayatınızla ilgili dikkat etmemiz gereken noktalarda önemli detaylar sunar. Şu anda yaşadığınız duygular, karşılaştığınız zorluklar ve ilişkilerinizdeki dinamikler hakkında farkındalık kazanmanıza imkan tanır . Bu kart size şu anki durumunuzla ilgili belirli konulara açıklık getirir ve aşk hayatınızda atmanız gereken adımlar için size rehberlik eder.

3. Kart: Dış Etkenler ve Gelecekteki Etkileri Simgeler

Bu kart size gelecekteki ilişkilerinizi etkileyebilecek dış etkenleri gösterir. Çevrenizdeki insanların ve olayların aşk hayatınıza yansıması muhtemel olası etkilerini anlamak için bu kartı inceleyebilirsiniz. Kart, çevrenizdeki kişilerle olan ilişkilerinizi şekillendirebilecek fırsatları ve zorlukları ortaya çıkarır. Farkında olmadığınız kişi veya durumların ilişkinizi nasıl etkilemekte olduğuna dikkat çeker.

4. Kart: Tavsiye ve Nasihatler Verir

6 Kart Tarot Aşk Falı’nın dördüncü kartı size aşk hayatınızda karşılaşmanız olası zorluklarla başa çıkmak ve daha sağlıklı ilişkiler kurmak için değerli tavsiyeler verir.  Sizi ilişkilerinizde doğru yönlendirmek için bilinçli bakış açıları ve öneriler sunar. Bu kartta verilen mesajları dikkate alarak, aşk hayatınızdaki sorunlarla daha iyi başa çıkabilir ve aşk hayatınızı olumlu yönde etkileyecek değişiklikler yapabilirsiniz.

5. Kart: Olumlu ve Olumsuz Yönleri Açığa Çıkarır

Tarot Aşk Falı 6 Kart’ın bu kartı, ilişkilerinizin hem olumlu hem de olumsuz taraflarının ortaya çıkmasına yardımcı olur. İlişkinizin güçlü ve zayıf yönlerinin farkında olmanız aşk hayatınızla ilgili attığınız adımların daha sağlam olması adına oldukça önemlidir. Bu kart size karşılaşabileceğiniz fırsatları ve önünüze çıkabilecek olan potansiyel zorlukları görmenize yardımcı olur.

6. Geleceğe Yönelik Sonuçları Anlatır

Tarot Aşk Falı 6 Kart’ın son kartı olan bu kart, aşk hayatınızdaki mevcut durumun gelecekte nasıl bir hal alacağını en olası haliyle bizlere gösterir. Gelecekteki ilişkileriniz ve aşk hayatınızdaki potansiyel gelişmeler hakkında ipuçları verir. Ancak unutmayın kartlar tek başına bir anlam ifade etmez. Açılım sonunda çıkmış olan kartları kombine ederek bütünsel bir şekilde ele almak gerekir. Durumları tarafsız bir bakış açısıyla görmek, verileni idrak etmek açısından yardımcı bir tavsiye olacaktır. Günün sonunda şunu bilmek gerekir ki geleceği şekillendirmek sizin elinizdedir. Karttaki mesajları anlayarak, gelecekte daha olumlu ve tatmin edici ilişkiler kurabilirsiniz. Ancak tarot bu anlamda yalnız size farklı bakış açıları ve objektif öneriler sunar, bir nevi rehberlik görevi görür diyebiliriz. Tarot ve açılımdan çıkarmış olduğumuz sonuç, durumun içerisinde gelişecek olaylara müdahale edemez ve gelişmeyenleri ise harekete geçiremez ancak nasıl yapabileceğimizle ilgili aydınlık fikirler verir. Bunların anlayışında olup sonunda irademiz ve kendi içsel gücümüzün ön planda olacağını fark ederek tarotu amacına göre kullanmaya devam etmemiz doğru olacaktır.

Yukarıda anlattığımız bilgiler ışığında kendiniz için Tarot 6 kart açılımı yapabilirsiniz. Fal açılımı sırasında burcunuzu da göz önünde bulundurmanız yorumlamanın kolaylaşması açısından oldukça faydalı olacaktır. Öte yandan profesyonel bir falcıdan Tarot falı baktırmak isterseniz buradan falcılarımıza ulaşabilirsiniz.