Astrolojide Evlilik Göstergeleri

astrolojide-evlilik-gostergeleri
astrolojide-evlilik-gostergeleri

Hayatımız içinde aşk ve ilişkiler konusu elbette en önemlilerinden biri olarak yer alıyor. Durum böyle olunca da astroloji alanında da oldukça ilgi görüyor. Bugün de çok merak ettiğiniz konulardan biri olan astrolojide evlilik göstergeleri ile ilgili detayları sizlerle paylaşacağız. Bu konuda doğru bilgi edinebilmek çok önemli çünkü astrolojide özellikle evlilik ve aşk konuları ile ilgili kalıplaşmış birçok yanlış bilgi mevcut. Evlilik noktası, evlilik yaşı hesaplama ve evlilik uyumu gibi birçok konuyu yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Merak edilen konuların başında gelen astrolojide evlilik göstergeleri söz konusu olunca gezegenler ve bulundukları evler çok önemlidir. İlk olarak Venüs bizim sevme şeklimizi ve duygularımızı anlatır. Özellikle de bulunduğu burçtaki konumuna göre de nasıl sevdiğimizi anlatır.

Mesela Venüs bulunduğu burçta düşüşteyse, konumundan memnun değilse ve gölge durumundaysa ona göre zararlı bir durum söz konusudur. Mars, bizim hayatımıza çekmiş olduğumuz erkekleri temsil eder. Satürn bazen evlendiğimiz erkekleri gösterebilir. Aynı şekilde Jüpiter de öyle.

Kısacası Venüs, sevgi şeklimizi temsil eder. Mars ise hayatımıza çekeceğimiz erkekleri, önemli figürlerini, Satürn ve Jüpiter ise evlilik göstergelerini anlatır.

Astrolojide Evlilik Evi Hangisidir

Evlilik göstergelerinin yanı sıra astrolojide evlilik evi hangisidir sorusu da kişiler tarafından yanıtı en çok merak edilen konulardan biri. Bilinenin aksine yedinci ev bizim evlilik konularımızı anlatır. Uzun süreli birliktelikler, yapmış olduğumuz ortaklıklar – çünkü evlilik de bir ortaklık konusudur- yedinci evden bakılır.

Dokuzuncu ev ise nikah sözleşmesi yapacağımız kişiyi temsil eder. Aynı zamanda ikinci nikahımızı kimle yapacağımızı da bize gösterebilir.

Evlilik göstergesi olarak, yedinci evin yönettiği burç bizlere net bilgi verir. Bunun yanı sıra yedinci evin yönettiği burcun içindeki gezegenler, bu gezegenlerin hangi evlerden geldikleri, birbirlerine olan açıları da önemlidir ve evlilik ile ilgili detaylı bilgi verir.

Astrolojide Evlilik Uyumu

Bir hayatı birlikte geçirmek söz konusu olunca uyum da önemlidir. Bu sebeple astrolojide evlilik uyumu konusu da dikkat edilmesi gereken durumlardan biridir.

Gezegenlerden bahsetmek gerekirse, Venüs’ün evlilik evinde olması sevilmez. Çünkü Venüs konfor, zevk ve sefa olarak bilinir. Öyle ki Venüs yedinci evde olduğunda evliliğin sorumluluğunu kişi taşıyamaz. Daima sevip, sevilmek ve aşk yaşamak ister.

Jüpiter için şans, bolluk ve bereket gezegeni denir. Fakat yedinci evde olduğunda da olumsuz bir durum söz konusudur çünkü kişiler yine bir evliliğin sorumluluğunu taşıyamaz. Öyle ki birden büyük bir aşkla, abartılı bir duygu yoğunluğu ile evlenilse de gelip geçici bir durumdur.

Satürn’ün yedinci evde olması, onu Satürn’ün yönetmesi ve dokuzuncu evdeki Satürn’ün açıları kalıcı evlilik ile ilgili net bir bilgi verir. Çünkü buradaki kişi evlilik sorumluluğunu taşıyabilir. Bu açıdan da Satürn’ün yedinci evde olması olumlu durumlardan biridir.

Astrolojide Evlilik Yaşı Hesaplama

Konu aşk ve evlilik olunca bunun ne zaman olacağı da kişiler tarafından merak edilir. Doğum haritamız aracılığı ile evlilik yılı hesaplanabilir. Astrolojide evlilik yaşı hesaplama da ay düğümlerinin verdiği bilgiler sayesinde olur. Ay düğümlerinin birinci ve yedinci evden geçmesi, altıncı ve on ikinci evlerden geçmesi öngörü yapmamıza olanak sağlar. Yine ikinci ve sekizinci evlerden geçmesi, yedinci eve ve dokuzuncu eve olan açıları da evlilik ilgili bilgi verir.

Örnek vermek gerekirse, ay düğümleri 1’e 7’den geçerken kişinin sorunlu bir evliliği varsa bu bitebilir. Hiçbir ilişkisi yoksa kalıcı bir evlilik olabilir. Bir ilişkiye sahipse de evlilik yoluna girilebilir.

Transit Satürn yedinci evdeyse kişi iki buçuk yıllık süreç içinde bir evlilik birliğine gidebilir. Elbette ki burada Satürn’ün almış olduğu açılar, yedinci evdeki gezegenler ve birbirlerine olan konumları, açıları da son derece önemlidir.

Astrolojide Evlilik Noktası Nasıl Bulunur

Astrolojide evlilik noktası nasıl bulunur sorusunun yanıtı da konunun uzmanları tarafından oldukça basit bir şekilde yanıtlanabilir. Evlilik noktasına aynı zamanda Arap noktası da denilir. Bir hesaplama yöntemi sayesinde bulunan evlilik noktası için bazı bilgilere ihtiyacınız olacaktır.

Bu noktaların bulunması için kişinin doğum saatinin kesin olarak bilinmesi gerekir. Sonrasında doğum haritanızda yapılacak hesaplamalar ile evlilik noktası elde edilebilir.


Astrolojide Evlilik Göstergeleri ile ilgili merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin.