Astrolojide Sağlık Göstergeleri

Astrolojide sağlık göstergeleri
Astrolojide sağlık göstergeleri

Astrolojide sağlık göstergeleri herkesin araştırması, öğrenmesi gereken durumlardan biridir. Yaşamımız boyunca birçok şey elde etmek istesek de hepimizin önceliği sağlık olmuştur. Olmazsa olmazımız olan sağlık konusunu birçok durum etkilemektedir. Yaşadıklarımız, düşüncelerimiz, duygusal birikimlerimiz hayattaki sağlığımızı etkileyen durumların başında gelir. Astrolojide sağlık göstergeleri ile ilgili diğer detaylara yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Astrolojide Sağlık Göstergeleri

Astrolojide sağlık göstergeleri kendi alanında birçok alt başlık barındırır. Öncelikle yaşamımız ve onun etrafında gelişen olayların sağlığımızı etkilediğinden bahsetmiştik. Bir de bunun yanı sıra doğumumuz esnasında sağlık açısından sahip olduğumuz potansiyel hassasiyetler bulunuyor. Elbette ki doğum haritamız aracılığı ile bu konunun detaylı bilgilendirmesini sağlayabiliyoruz. Bununla birlikte astrolojide yer alan sağlık evleri, gezegenlerin durumları ve burçlar da konuyla ilgili bilgi sahibi olmamızda faydalıdır.

Astrolojide Sağlık Evi

Astrolojide sağlık evi hangisi sorusu cevabı en çok merak edilen konulardan biridir. Öncelikle belirtmek gerekir ki sağlık göstergeleri ve hastalık konuları ile ilgili astrolojide tek bir noktaya bakmak asla doğru değildir. Birden fazla eve, burçlara ve burada sağlığı anlatan gök cisimlerine bakılarak gezegenlerin bizlere yansıttığı sağlık konuları hakkında bilgi sahibi olunabilir.

Doğum haritasında hastalıklar ile ilgili bilgilere rastlamak da mümkündür. Evlere, gezegenler ile olan kombinasyon ve konumlarına bakılarak bilgi edinilebilir. Tüm hastalıklar altıncı evle ilgilidir. Altıncı eve yerleşen gök cisimleri, hastalığın tamamen potansiyelini gösterir. Ek olarak altıncı ev bize akut hastalıklarla ilgili bilgi verir. Aynı zamanda vücudun yıpranması ile ilgilidir. Bize mesleki hastalıkları da gösterir. Bununla birlikte on ikinci ev bizim kayıplarımızı yansıtır.

On ikinci ev genel anlamda kronik hastalıkları da temsil eder. Sekizinci ev, hayati tehlike yaratan veya bunu sonlandıran ameliyatlarla ve tedavilerle alakalıdır. Özellikle sekizinci ev konusu sağlık astrolojisinde oldukça önemlidir. İkinci evde yer alan gezegenler bizim hangi hastalıklara kapılacağımızla ilgili detaylı bilgi verir. On ikinci evin, altıncı evle bağlantısı, aynı zamanda dördüncü ev ile olan bağlantısı hastalık göstergeleri için oldukça önemlidir.

Astrolojide bulunan sağlık göstergeleri için bakmamız gereken evler büyük önem taşır. Bu evleri tek tek incelememiz gerekse de birbirleri ile olan bağlantılarına da detaylı olarak bakmamız gerekir. Altıncı ev, on ikinci ev ve sekizinci ev sağlığı anlatır demiştik. Burada yer alan gök cisimlerinin, gezegenlerin sağlık durumlarına bakılır.

Özellikle bu gezegenlerin hangi organımızı yönettikleri, burçlar ile olan kombinasyonları sağlık ile ilgili durumumuzu ortaya koyar. Yine de buna rağmen tek bir noktaya bakarak sağlık konusu ile ilgili net ve kesin bir bilgi vermek mümkün değildir.

Astrolojide Sağlık ile İlgili Gezegenler

Astrolojide sağlık gezegeni olarak araştırılan konu, genel anlamda tam ve doğru bilgi alınması açısından çok faydalıdır. Doğum haritası aracılığı ile ulaştığımız evlerde yer alan sağlık göstergeleriyle birlikte gezegenlerin durumları da harmanlanarak doğru sonuca ulaşılabilir.

Şimdi sizler için gezegen enerjilerinin sağlığımızdaki karşılıklarına bakalım:

  • Mars: Bağışıklık sistemini anlatarak vücudun savunma sistemini temsil eder.
  • Güneş: Yaşamsal durumları temsil eder, yaşam canlılığımız ile ilgilidir.
  • Satürn: Kronik rahatsızlıklarla alakalıdır. Ek olarak Satürn’ün durumu bizim hangi hastalıklara karşı nasıl kayıplar yaşayacağımızla ilgili de bilgi verir.
  • Ay: Sindirim sistemimizi temsil eder ve hayatta kalma süremiz ile ilgilidir.
  • Venüs: Lenf sistemi ile alakalıdır.
  • Uranüs: Bize kaslar ile ilgili olan durumları anlatır.
  • Merkür: Sinir sistemimizi yansıtır.
  • Jüpiter: Kan fazlalığı olarak bilinir. Karaciğer ile bağlantılıdır. Genel anlamda kanser veya organ büyümesi gibi bazı hastalıkları da gösterebilir.
  • Neptün: Koma gibi ağır durumlarla alakalıdır.
  • Kısaca gezegenler ve sağlığımızdaki karşılıkları bu şekilde olsa da gök cisimlerinin hangi evde olduğu ve açıları çok önemlidir. Örneğin, Satürn’ün sağlık evleri veya sekizinci ev ile olan teması bize organ yetmezliğini işaret eder. Bununla birlikte ikinci evde yer alan Satürn terazi, bize böbreklerimizle ilgili bir sorun olduğunu gösterir.

Jüpiter karaciğer ile bağlantılı olduğu için altıncı evde Jüpiter olursa karaciğer hastalıkları ile ilgili öngörü sağlanır. Ek olarak Jüpiter’in altıncı, on ikinci ve sekizinci eve yaptığı açı önemlidir.

Astrolojide Sağlık ile ilgili Burçlar

Astrolojide sağlık konularının temsil ettiği burçlar da bulunur. Örneğin akrep burcu genel anlamda cinsel sağlık sorunlarını yansıtır. Bu açıdan potansiyel rahatsızlıklarımızı biliyor olmak oldukça önemlidir. Net olarak olmasa da genel anlamda burçların temsil ettiği sağlık durumlarını sizlerle de paylaşalım:

  • Koç: Vücutta baş ve yüz bölgesini sembolize eder. Migren, saç ve diş problemleri gibi konuları yansıtır.
  • Boğa: Omuzların başlangıcına kadar olan kısım ile ilgilidir. Boyun ve ense bölgesidir. Boğaz ağrıları, tiroitler, üst solunum yollarında oluşan geniz akıntıları, farenjit, bademcik hassasiyeti gibi hastalıklarla ilgilidir.
  • İkizler: Omuzlar, kollar ve ellerle ilişkilidir. Aynı zamanda zihin ve sinir sistemini yansıtır.
  • Yengeç: Göğüs bölgesi, diyafram ve üst mide kısmını ifade eder.
  • Aslan: Kalp, sırt ve sırtın iki yan bölgesidir. Sırt ağrıları, kalp çarpıntıları gibi kalple ilgili olan problemleri temsil eder.
  • Başak: Karın bölgesi ve bağırsaklarla ilgilidir. Genel olarak sindirim sistemini, mide sorunlarını ifade eder.
  • Terazi: Göbek, böbrek ve bel kısmındaki hastalıkları kapsar. Taş vakum düşürme gibi sağlık sıkıntıları meydana gelebilir.
  • Akrep: Hem kadında hem erkekte cinsel organlar ve rahim ile alakalı bölgeleri ifade eder.
  • Yay: Kaslarla alakalıdır. Kas yaralanmaları, yırtıkları, spor sakatlıklarını yansıtır.
  • Oğlak: Dizlerde, eklem yerlerinde hassasiyet ile birlikte deri ve cilt problemleri ile ilgilidir.
  • Kova: Baldırlar ve dolaşım sistemiyle alakalıdır. Damarlarda pıhtılaşma, kan dolaşım bozukları ile alakalıdır.
  • Balık: Ayaklarla ilgilidir. Ayak ağrıları, ayak tabanı ile ilgili problemler ve rutubetle alakalı hastalıkları sembolize eder.

Astrolojide Sağlık Göstergeleri ile ilgili merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin.