Ay ile Güneş Karesi

Bu hafta sonunda Oğlak Burcundaki Ağ ile Terazi Burcundaki Güneş arasında 12 derecelik bir kare açı oluşacak. Peki, Ay ile Güneş karesi bizi nasıl etkileyecek?

Ay ile Güneş arasında oluşacak Kare açının aslında genel anlamda tüm burçlar için dönüm noktası anlamına geldiğini ifade edebiliriz. Önümüzde hafta içinde hepimiz hayatımızı ciddi anlamda etkileyecek ve değiştirecek şeyler yaşayacağız.

İlişkiler ve sınırlar konusunda krizler çözülecek. Yani kısacası sosyal hayatımızdaki tüm ilişkilerimiz konusunda sorunlar olumlu ya da olumsuz bir sonuca bağlanacak. Sınırlarımızı çok daha keskin bir biçimde çizeceğiz. Eğer bize uygun değilse bizden daha üstün birine bile “Hayır” diyebileceğiz. Kısacası artık daha olgun ve güçlü olmaya başlıyoruz.

Bu kare açıda Terazi ve Oğlak burçlarının etkisine bakacak olursak daha önce Terazi burcunun her türlü tartışmada son kararı verecek ve üstün olmak isteyecek bir enerjiye sahip olduğunu ifade etmiştik. Terazi burcu her zaman iyi giyinir, duygularını ve kendini oldukça iyi bir şekilde kontrol eder. Nerede ne yapması gerektiğini bilir ve her konuda öne çıkar.

Oğlak burcu ise yine benzer şekilde ciddi, soğukkanlı ve planlıdır. Güvenilirdir ancak kendi düşüncelerinin kabul edilmesini ister. İnatçı olduğu için sonuna kadar kendi düşüncesinde ısrar eder. Burnunun dikine gider ve hayatta ne istiyorsa onu yapar. Oğlak burçlarını ikna etmek oldukça zordur. Yalnız kalmayı ve kendi isteğine göre hareket etmeyi sever.

Bu durumda Ay ile Güneş karesinde hepimizin çok daha başına buyruk olacağını ifade etmekte yarar var. Hiç birimiz diğer insanların dediklerine aldırmayacağız. Bu durumda aile büyüklerimizde aramızda sorunlar ortaya çıkabilir. Bu noktada biraz daha dikkatli olmalı ve özellikle de ailemizden kimsenin kalbini kırmamalıyız. Asi olmamız başımıza dert açabilir. İnsanları kırmadan fikirlerimizi anlatmamızda yarar var.

Ancak ne olursa olsun Ay ile Güneş karesinin etkili olacağı dönemde çok daha olgun ve ne istediğini bilen insanlar haline geleceğiz. Bu süreç bizim için ciddi anlamda bir dönüm noktası olacak. Artık kendi kararlarımızı alan bireyler haline geliyoruz. Bu dönüşüm sürecine hazır olmalıyız. Yaşadığımız olumlu ve olumsuz her şey bize hayat deneyimi olarak geri dönecek. Bu dönemde farkındalığımızı arttırmamızda yarar var.