Ay ve Güneş Karşılaşması

Bu hafta içinde Kova burcundaki Ay ile Başak burcundaki Güneş arasında 18 derecelik bir karşılaşma olacak. Peki, bu karşılaşma bize neler getirecek?

Güneş ve Ay karşılaşmasının etkilerini daha iyi anlamak için Ay ve Güneş’in astrolojideki yerlerine bakmamızda yarar var.

Güneş dünyadan gözüken en parlak yıldızdır. Güneş dünyaya hayat veren güç olduğu için astrolojide yaratıcı olarak yorumlanır. Güneş, yıldız olduğu için genellikle doğum haritasının yönetici gücü olarak alınır. Bir yıldız haritasında Güneş’in bulunduğu burç, harita sahibinin kişiliğini ve bu kişiliği nasıl belirttiğini gösterir. Bütün insanlar değilse bile pek çoğu doğduğu zaman Güneş’in bulunduğu burcun özelliklerini yansıtırlar.

Güneş sizin bireyselliğinizi, kendinize özgü karakterinizi, amaçlarınızı, kararlığınızı, gururunuzu, canlılığınızı, sağlığınızı, kişisel başarınızı, sosyal başarınızı ve kalbinizi yönetir. Özet olarak Güneş sizin egonuzdur. Kendinizi nasıl gördüğünüz ve kendinize verdiğiniz değerdir. Bu gezegen sizin toplum içindeki yerinizi yani başkalarının sizi nasıl gördüğünü de belirler.

Güneş kendi bireyselliğinizi nasıl ifade ettiğinizi, egonuzun enerjisini nasıl açığa çıkardığını söyler. Güneş’in yıldız haritanızdaki diğer gezegenlerle olan ilişkisi de çok şey ifade eder. Bu durumda Güneş’in Başak burcunda olması tüm burçların Başak burcunun temel özelliklerini göstereceği anlamına geliyor. Başak burcunun özellikleri hepimizin karakter özellikleri haline gelecek.

Astrolojide Ay henüz ne olduklarının idrakine varmadığımız halde bizi uyaran sezgilerdir. Gece doğadaki bitkileri besleyip büyüten ışık, ruhumuzun gıdası olan hayallerdir. Güneş’in temsil ettiği bilincin aksine, iç-bilinç, yani bilinçaltıdır. Dünyanın bir parçasıdır, dostudur, yoldaşıdır, aşığıdır. Uzayın bilinmezliğinden gelecek tehlikelere karşın yeryüzünün kalkanıdır.

Bu durumda Ay’ın ise Güneş’in kötü özelliklerine karşı bizi koruyacak bir enerji ile hayatımızı etkisi altına alacağını ifade etmek mümkün. Daha önce Başak burcunun özelliklerini detaylı şekilde ifade ettiğimiz için Kova burcunun yan karakter olarak hayatımıza nasıl dahil olacağını anlamamız gerekiyor.

Kovalar utangaç ve sessiz, diğer yandan eksantrik ve enerjik olabilirler. Ancak her durumda başkalarına yardım etmeyi severler ve olayları önyargısız bir biçimde değerlendirebilirler. Bu durum onları problemleri kolaylıkla çözebilen insanlar yapar. Kova burcu insanları kendilerini çevreleyen enerjiye ve kalabalıklara kolayca uyum sağlayabilmelerine rağmen ender olarak yalnız kalma ihtiyacı da hisseder. Kovalar dünyaya olasılıklarla dolu bir yer olarak bakar.

Kısacası tüm burçların gösterdiği Başak özelliklerinin yanı sıra kötü özelliklerimizin ise Kova burcu ile gizleneceğini ifade etmek mümkün. Aslında bu Güneş ve Ay karşılaşması hepimizin iyi yanlarının öne çıkması ve kendimizi göstermemiz için de bir fırsat olacak, bunu unutmamalıyız…