Astroloji ve Tarot Aslında Birbirine Bağlı Mı?

Astroloji ve tarotun birbiriyle olan bağlantısı herkes tarafından bilinmemektedir. Tarotun ve astrolojinin insanların hayatlarına ve sorunlarına ışık tutmak için astral dünyadan aldığı enerji falların yorumlanmasında önemli bir rol oynamaktadır. 

Astroloji, gezegenlerin konumlarına göre Zodyak’ın işaretlerine odaklanırken tarot falı ise mistik dünyanın gizli gücüne odaklanır. Astroloji tarotu her alanda desteklerken her kartın astrolojik açıdan önemi ve yeri tarot kartlarının yorumlanmasında da oldukça etkilidir. Ayrıca tarot falı yorumcusunun işini kolaylaştırarak daha akıcı ve net bir yorum sunmasını desteklemektedir. Yorumcunun sadece astroloji açısından bilgisine bağlı olmayan tarotun farklı yorum yöntemlerine ve enerjilere de bağlı olduğu unutulmamalıdır. Ancak astrolojiden yardım alarak yorum yapan bir tarot falı yorumcusu çok daha rahat ve detaylı bir şekilde tarot falını yorumlayabilmektedir.​ Bu kapsamda da bazı tarot açılımlarında belirleyici kartın seçilmesi için danışan kişinin burcuna uygun kart seçimi fal yorumcusu tarafından yapılarak tarot falının yorumlanmasına başlanmaktadır. 

Tarot Kartlarının Burçlar İle İlişkisi Nasıldır?

Tarot kartları ile astrolojinin ilgisinin ve bağlantısının olması ile bazı yorumculara göre büyük arkana kartlarının Zodyak habercisi olduğu kabul edilmektedir. O nedenle de burçların temsil edildiği tarot kartları ise şu şekildedir;

Koç burcu; Liderliği ve mücadeleyi temsil eden Kral kartı ile bağlantılıdır.

Boğa burcu; Maneviyat, inanç ve gelişimi temsil eden Aziz kartı ile bağlantılıdır.

İkizler burcu; Seçimler arasında kararsız kalan ve her yolu denemek isteyen bu burç Aşıklar kartı ile temsil edilmektedir.

Yengeç burcu; Hayatın içindeki tüm çatışmaların üstesinden gelmek için adeta zırhını kuşanan Yengeç burçları Savaş Arabası kartı ile temsil edilmektedir.

Aslan burcu; Aslan burcunun gücü ve cesareti ile bütünleşen Güç kartı bu burcu tanımlamaktadır.

Başak burcu; Dış dünyaya rağmen kendi yolunda ilerlemeyi çevresini aydınlığa kavuşturma sorumluluğunu Ermiş kartı ile Başak burçları yansıtmaktadır.

Terazi burcu; Terazinin bir kefesinde istekleri diğer kefesinde de ihtiyaçlar olan Terazi burcunu Adalet kartı temsil etmektedir.

Akrep burcu; Genellikle sürekli değişim için gelen bitişleri ve yeniden doğuşları temsil eden Ölüm kartı Akrep burcunu tanımlamaktadır.

Yay burcu; Hayatında zıtlıkların bir arada olmasıyla tanınan Yay burcunu Denge kartı temsil etmektedir.

Oğlak burcu; Oğlak burcundaki ikililiği yani hırs ve maneviyatı bir arada bulunduran Şeytan kartı bu burcu temsil ederek ruhsal dünyayı vurgulamaktadır.

Kova burcu; Kova burcunun farkındalığını ve yedi yıldız simgesiyle bedendeki yedi çakrayı simgeleyen Yıldız kartı yenilikleri de temsil etmektedir.

Balık burcu; Gizemli yönleri ve hisleri temsil eden Ay kartı, kendi hislerine ve sezgilerine güvenen Balık burçlarını tanımlayan bir karttır.

Tarot kartları ile astrolojinin bağlantısı ve birlikteliği tarot açılımlarında da yorumcuya yol gösteren ve danışana daha net bilgileri sunmayı sağlayan bir önemdedir. Astroloji ile tarot fallarının ilişkilendirilmesi özel bir işlemden ziyade tarot falının içinde olan bir özelliktir.

Ancak sadece astrolojinin ya da tarotun anlamları ile değil aynı zamanda yorumcu ve danışanın enerjileri ile bütünleşik bir yapıda yorumlanan tarot falı ile aklındaki sorulara ve ilişkilerindeki çözümsüzlüklere yanıt vermesini bekledikleri fal yorumcularının astrolojik açıdan gerekli olan bilgileri danışandan alması ile sorulara daha detaylı yanıtlar verme konusunda ek bilgiler almaktadırlar. Bu kapsamda daha önceki Tarot Falı Nedir? isimli yazımızda tarot kartlarının açılımları ve detaylarını sizlerle paylaşmıştık. Tarot kartları kendi anlamları ve değerlerinin yanı sıra astrolojik açıdan değerlerin yanı sıra farklı enerjiler ile yorumlanarak daha detaylı bir yorum sunan özel bir fal olarakta ayrı ve farklı bir öneme sahiptir.


Tarot Falında Kartların Ters Anlamları Nedir? yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan sizler için hazırladığımız Tarot videolarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz.