Ayın İlk Dördün Hali ve Hayatımıza Etkileri

Bu hafta içinde Akrep burcuna geçiş yapan Ay’ın İlk Dördün Halini yaşıyoruz. Peki, bu süreçte burçlar neler yaşayacak?

Yeni Ay’dan 7,5 gün sonraki görünen duruma Ayın İlk Dördün Hali denir. Ay, Yeni Ay evresinden sonra hilal şeklini alır. Bundan sonra Ay’ın aydınlık yüzeyinin yarısı Dünya’dan gözlenir. Bu döneme İlk Dördün denir.

Ayın İlk Dördün Hali genel anlamda burçların daha iyimser olduğu, kendilerini mutlu etmek için bir şeyler yaptıkları ve olumsuzlukları halı altına attıkları dönemdir. Her ne kadar sorunlar olsa da bunlar daha sonra ilgilenilmek üzere ertelenir ve yüzeysel olan duygular ön plana çıkar da diyebiliriz.

Ayın İlk Dördün hali bu sefer Akrep burcunda yaşandığı için Akrep burcunun özelliklerine bakmamızda yarar olacaktır:

Akrep burcu su elementine bağlı üç burçtan biridir. Akrep Zodyak’ın ikinci su burcudur. Görevi kendisinin ve başkalarının duygularını güçlendirmek ve kalıcı hale getirmektir. Diğer su grubu burçları gibi akrep de duyguları deneyimlemek ve ifade etmek için yaşar ancak duygulara çok önem verse de dışarıdan belli etmemesi ile diğer su gruplarından farklıdır.

Akrep burcunun pek çok sırrı vardır ve daima sırlarını başkalarından saklayarak yaşar. Akrep burçları tutkulu ve iddialı kişilerdir. Gerçeği öğrenene kadar araştırmak en belirgin özelliklerindendir. Kararlı ve belirleyicidirler. Gerçeğin daima farkında olan ve hayallerden ziyade hedeflere odaklanan akrepler evrenin kurallarını çok iyi bilirler. Bu nedenle başkaları tarafından genellikle sert ve şiddetli bulunurlar ancak bu gerçekçi tutum onlara doğal bir şekilde öne çıkmalarını sağlayan liderlik özelliği verir.

Akrep burcu belki de en yanlış anlaşılan ve en gizemli burçlardan biridir. Doğaları gereği kapalı kutu olan bu burç, genelde yüzleşmeye cesaret edemediğimiz karanlık ve saklı yerlerimizle karşılaştırır bizi. Yaşam, ölüm ve yeniden doğuşun burcu olan Akrep burcunun enerjisi hayatın bu döngülerini kucaklar ve sürekli olarak kendini dönüştürerek yeniden üretir.

Akrep burcu gezegen geçişi sırasında yoğun duygularla ve yoğun bir enerjiyle uğraşırken bulabiliriz kendimizi. Akrep enerjisinin özü çekici, tutkulu, sadık, koruyucu, akım belirleyici, kontrolcü, güçlü, karizmatik, dikkatli, şifalı, psişik ve cesur olmaktır. Öte yandan negatif Akrep enerjisi de takıntılı, aşırı sahiplenici, kıskanç, ketum, kindar, acımasız, içten pazarlıklı ve manipülatif olabilir.

Akrep burcunun ikili yapısı aslında Ayın İlk Dördün dönemi gibi bize karanlığı ve aydınlığı aynı anda sunacak diyebiliriz. Bunlardan birini seçmek tamamen bizim elimizde…