Lilith Asteroidi Balık Burcuna Geçiş Yapıyor

Bu hafta içinde Lilith asteroidi Balık burcuna geçiş yapıyor. Peki, Lilith asteroidinin Balık burcuna geçmesi bize neler getirecek?

Lilith asteroidi Kara Ay olarak anılan oldukça güçlü asteroitlerden biridir. Bu süreçte hayatımıza etkisini anlamak için öncelikle onun özelliklerine bakmakta yarar olabilir:

Kara Ay olarak anılan Lilith seçim ve reddetmeyi ifade eder. İçinde reddedilme, tercih edilmeme ya da eleştirilme nedeniyle bastırılmış bir öfke vardır ve kinci davranışlara neden olur. Genel anlamda aşk ilişkileriyle, dürüst olmayan ilişkilerle, kadının klasik pasif/bağımlı rolünü kabul etmemesi ve bağımsızlığını ele almak istemesini, ilişkilerde duygusal sorunları simgeler.

Kara Ay olarak anılan bu asteroit 1618’de ilk kez görülmüş, Dünya’nın Ay’dan çok daha uzak ve Ay’ın dörtte biri kadar küçük, her zaman görülemeyen bir uydusu olduğu keşfedilmiştir. Her burçta yaklaşık 10 gün kalarak Dünya’yı 119 günde dolaşır. Astrolojide göremediğimiz kendi karanlık doğamızla ilgilidir. İçimizde bitmek ve tükenmez bilmeyen olumsuz enerjileri anlatır.

Bu biraz da karanlık ve güçlü enerjinin hayatımıza ne şekilde etki edeceğini anlamak için tabi ki geçiş yaptığı Balık burcunun özelliklerini de çok daha iyi anlamak gerekiyor diyebiliriz:

Balık burcu su elementine bağlı üç Zodyak burcundan biridir (diğerleri Yengeç ve Akrep’tir). Balık burcu üçüncü ve sonuncu su burcu olduğu için Yengeç’in duygu dalgalarını ve Akrep’in tazyikli sularını duyguların okyanusuna akıtır. Balık enerjisi aktif hale geldiğinde derinlere dalmaya hazır olun; Balık enerjisi şefkatimizi uyandırır, kalplerimizi acı çeken insanlara açmamızı sağlar.

Balık burcu gezegen döngüsü sırasında bu enerjinin farkında olsak da olmasak da etrafımızdaki insanlarla sezgisel olarak bağlantı kurabiliriz. Ayrıca kendimizi yaratıcı yollarla ifade edebiliriz: Müzik, film, görsel sanatlar ve dans; tüm bunlar Balık’ın uzmanlık alanıdır. Balık burcu illüzyonların, gölgelerin ardında bir görünüp bir kaybolmaların burcudur.

Balık burcu sizi kendi derin sularına çeker ve sonra da duygular okyanusunda boğulmaya bırakabilir. Şefkatli Balık burcu iletişim halinde olduğu herkesin duygularını kavrar ve yansıtır. Zodyak’ın en bilge burcudurlar: En sonuncu burç oldukları için kendilerinden önce gelen her burcun enerjisini deneyimlemişlerdir. Balık enerjisi son derece derindir, asla yüzeye çıkmaz. Esasen bu burç bilinçaltını yönetir ve rüyalarımıza, hayallerimize, iyileşmemiş yaralarımıza hükmeder.

Bu iki enerjinin birleşmesi ile hepimiz önümüzdeki günlerde kendi iç dünyamıza çekilecek ve artık kendimizle ilgilenmeye başlayacağız. Bu günleri iyi bir şekilde değerlendirebilirseniz kişisel yolculuğunuz sizi bilgeleştirecektir. Ancak olumsuzluğa kapılırsanız depresif hissedersiniz. Bu konuda dikkatli olun.