Bakla Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

Bakla Falı Nedir, Nasıl Bakılır?
Bakla Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

Halk arasında en çok bilinen fal türlerinden biri de bakla falıdır. Tarihin en eski fal türlerinden biri olan bakla falının bakımı da oldukça kolaydır. Herhangi bir zaman ve mekân fark etmeksizin bakla falına bakılabilir. 

Çok bilinen bir fal türü olan bakla falı ile ilgili de aynı şekilde merak edilen birçok konu vardır. Bakla falı nedir, nasıl bakılır, baklaların dizilişi ne anlama gelir, hangi sıklıkla baktırılmalıdır gibi soruların yanıtlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Bakla Falı Nedir?

Bakla falının kökeni Hindistan’a dayanmaktadır. Tarihin en eski fal türlerinden biridir. Avrupa’ya ve dünyanın çeşitli yerlerine çingeneler aracılığı ile yayıldığı söylenmektedir. Bakla falı, çeşitli boyutlardaki bakla, nohut gibi tahıl türlerinin kurutulmuş halleri ile bakılmaktadır. 

Bu baklagillerin yanı sıra küçük, değişik boyutlardaki renkli taşlar da tahıl türlerine fal bakımı sırasında eşlik etmektedir. Her an her yerde bakılabilen bakla falında yirmi bir adet bakla kullanılır. Aynı zamanda bakılırken kullanılan nesne ve taşlar, sevgili, mutluluk, keder, dilek gibi anlamlara sahiptir.

Baklalarla Birlikte Kullanılan Nesnelerin Anlamları Nelerdir?

Bakla falı bakılırken, bakla nohut gibi hububat türlerinin yanı sıra küçük taşlar ve nesneler kullanılır. Bunların da fal içerisinde farklı anlamları vardır. Yani fal yorumu sırasında söylenecek şeylerin temsil ettiği nesneler bulunmaktadır.

  • Yüzük veya bir halka; nişan ya da nikah anlamına gelmektedir.
  • Yeşil taş ya da düğme; dilek ya da para demektir.
  • Kırmızı taş veya kırmızı düğme; sevgiyi sembolize etmektedir.
  • Mor taş ya da mor düğme; sevinç anlamına gelir.
  • Siyah taş veya siyah düğme; keder ve üzüntü demektir.
  • Gri taş ya da gri düğme; ayrılık veya yol anlamlarını taşır.
  • Sarı taş veya sarı düğme; hastalık, dert tasa demektir.
  • Kahverengi taş ya da kahverengi düğme; düşmanlık ve dedikodu anlamlarını taşır.
  • Mavi taş veya mavi düğme; sevgili anlamına gelmektedir.
  • Beyaz taş ya da beyaz düğme; niyet sahibini yani fal baktıran kişiyi temsil eder.

Bakla Falı Nasıl Bakılır?

Bakla falı bakarken zaman ve yer önemli değildir. Bu fal türünün çok az sayıda kuralı bulunmaktadır. Bakla falı bakarken, fal malzemesine dokunup ardından da bir dilek tutmak ilk kuraldır. 

Daha sonrasında ise fal bakan kişi bu bakla taneleri ile onlara eşlik eden diğer nesneleri iki avucuna alarak hafifçe yere atar. Böylelikle baklaların ve nesnelerin yere saçılmalarını sağlamış olur.

Bunun ardından yere saçılan nesneler ve bakla taneleri, bulundukları konuma ve simgeledikleri şeylere göre farklı şekillerde yorumlanırlar. Bu aşamada ise en önemli nokta, fal bakan kişinin baklaları ve nesneleri olduğu gibi yere atmadan kısaca sallayarak bir örtünün üzerine hafifçe dağıtmasıdır.

Baklaların Dizilişi Ne Anlama Gelir?

Bakla falının bakımı esnasında yere hafifçe saçılan baklagillerin ve nesnelerin konumu, dizilişi çok önemlidir. Zaten bakla falı da bu nesnelerin dağılımına ve fal bakan kişinin hissettiklerine göre yapılır.

  • Baklalar eğer tek tek ayrılmışsa ve birbirine temas eden bir bakla yoksa, bu niyetinizin gerçekleşeceği anlamına gelir.
  • Eğer bütün baklalar birbirine değiyorsa, tuttuğunuz dileğin biraz geç gerçekleşeceğine yorumlanır.
  • Baklaların ve nesnelerin çoğu üçer üçer toplanmışsa niyetinizin çabucak gerçekleşeceği söylenir.
  • Eğer Yere dağıtılan baklalar daha çok çift olarak toplanmışsa da dileğinizin iki vakit geçtikten sonra olacağı anlamına gelir.
  • Eğer baklalar iki gruba ayrılarak dağıldıysa, tuttuğunuz niyetin beklenmedik bir olay sonrasında gerçekleşeceği işaret edilir.
  • Öyle ki, baklaların iki gruba ayrıldığı zamanlarda, kendinizi temsil eden beyaz taşın veya beyaz düğmenin içinde olduğu kısma bakmanız tavsiye edilir. Baklaları üçer üçer ayırarak geriye bakla kalıp kalmayacağına bakmalısınız. Eğer geriye hiç bakla kalmazsa dileğinizin hemen gerçekleşeceği şeklinde bir yorumlama yapılır.

Bakla Falı Ne Kadar Sıklıkla Bakılmalıdır?

Her fal türünde olduğu gibi bakla falında da zaman geçirmek ve eğlenmek amacıyla bakım yapılır. Bunun yanı sıra fal baktırmak kimileri için çok ciddi bir konu haline gelebilir. Bu sebeple de bakla falının hangi sıklıkla bakılması gerektiği merak edilen konulardan biridir. 

Bakla falı, her gün üst üste bakılmaz. Eğer tuttuğunuz dilekle ilgili herhangi bir gelişme olmadıysa ve yeniden baktırmak istiyorsanız aradan en az üç gün geçmesi tavsiye edilir.


Profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırabilir ve size özel yorumlarla gelecekte siz nelerin beklediğini öğrenebilirsiniz.

Önceki İçerikKahve Falında Papağan Görmek
Sonraki İçerikKahve Falında Balon Görmek
Merhabalar ben Akın Kurt. Baba tarafım İran ve anne tarafım Lübnan göçmeni olup ben Mardin doğumluyum. Hem İran coğrafyası hem Lübnan coğrafyası ile harmanlanıp Türkiye'nin en kadim şehri olan Mardin coğrafyasında bilgilerimi yoğurmuş bulunmaktayım.15 yıldır fal ile ilgileniyorum. Kişiye özel dualarla kötü enerjiyi söküp atmaktayım. Sosyoloji bölümü mezunuyum. Yan dal olarak Psikoloji bitirdim. Yaşam koçluğu, ilişki danışmanlığı , biyoenerji ve çakra açma & dengeleme üzerine aldığım eğitimlerle yanınızdayım.