Numeroloji Nedir? Ne İşe Yarar?

numeroloji-nedir-ne-ise-yarar
numeroloji-nedir-ne-ise-yarar

Numeroloji nedir, ne işe yarar gibi sorular günlük hayatta sıklıkla karşımıza çıkılabilir. Astroloji, burçlar, fal bakımları gibi konuları ilginizi çekiyorsa mutlaka bir noktada numerolojiyi de duymuşsunuz hatta merak etmişsinizdir. Bu sebeple bugün, numeroloji ile ilgili tüm detayları; numeroloji nedir, ne işe yarar gibi başlıklar altında sizlerle paylaşacağız.

Numeroloji Nedir?

Numeroloji nedir sorusuna çok kısa ve basit bir yanıt vermemiz gerekirse; insanın şu an olduğu kişi ile potansiyel olarak olabileceği kişi arasında kurulan köprü olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi gelelim daha detaylı ve kapsamlı tanımlamalara.

Numeroloji ile sayı ve harflere anlamlar yüklenerek belirli hesaplamalar sonucunda bazı bilgiler elde edilir. Bunlar da kader ve karakterlerin hesaplama işlemleri olarak tanımlanır aslında. Numeroloji, Okültizm’in bir dalı olarak bilinmektedir. Okültizm de evrendeki her şeyin bir rastlantı olmadığını savunur. Meydana gelen her şeyin bir sayısal düzen içerisinde olduğunu, bu sebeple de sayılarla ilgili yapılacak çeşitli çalışmalar sayesinde evrendeki birçok şeyi keşfedebileceğini varsayar.

Özellikle kişilerin yaşam şifresini çözmek için bir yol haritası gibi görülebilir. Bunun için de yaşamımızdaki sayıları ele almaktadır. Yapılacak olan bu işlem Türk İslam kültüründe Ebced olarak bilinirken, Avrupa’da numeroloji olarak tanımlanmaktadır. Bu yüzden sizler Ebced hesaplamasını da duymuş olabilirsiniz.

Numeroloji, kişinin karakteri, yetenekleri, zayıf yönleri ile güçlü yönleri gibi şeyleri tespit eder. Örneğin yapabileceği meslekleri hesaplama üzerine bulabilir. Kişinin yaşayabileceği en iyi hayatı yaşamasına yardımcı olmak için başvurulan bir yöntemdir.

Numeroloji Ne İşe Yarar?

Az önce de bahsettiğimiz gibi aslında numeroloji insanların kendini daha iyi tanımaları ve anlamalarına yardımcı olur. Buna ek olarak kişinin geleceğini daha iyi planlamasında da bir rol oynamaktadır. Numeroloji sayesinde elde edilecek olan kişinin zayıflıkları, yetenekleri ve kişilik detayları sayesinde bir gelecek planlaması yapılabilir.

Numerolojiye az sonra bahsedeceğimiz bilgiler sayesinde baktırabilirsiniz. Bu sebeple başkaları adına da bakım yaptırılabilir. Örneğin bu da sizin ilişki kurduğunuz, tanıştığınız insanlar hakkında bir ön bilgi sahibi olmanıza yarar. İleriki dönemlerde yaşanacak olan olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olmanızı da sağlar. Numeroloji, hayat yolunuzda nasıl ilerlemeniz gerektiği hakkında sizi bilgilendirir.

Numeroloji Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Numerolojik sistem adı verilen bu sistemde, 1’den başlayarak 9’a kadar olan sayılar kendilerince bazı anlamlara sahiptir. Buna ek olarak değişmez sayı şeklinde tanımlanan 11, 22 ve 33 sayıları vardır. Bunlar derin anlamlar içerir. Sayıların anlamları sabit olsa da numeroloji hesaplaması sayesinde ortaya çıkan sayının anlamı, sizin karakter ve yaşamınızı yansıtmaktadır.

Numerolojide, isminiz, soy isminiz ve doğum tarihinizde geçen sayıların enerjileri baz alınarak bir yaşam kılavuzu oluşturulur. Doğum tarihinizdeki sayıları toplayarak tek haneye indirip doğum sayınızı olabilirsiniz. Adınız ve soyadınızdaki harflere karşılık gelen sayıları toplayarak da tek haneye indirebilirsiniz. Bununla da kişilik özellikleriniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Detaylı olarak bakacak olursak da numerolojide sayıları hesaplamanın iki farklı yolu bulunur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi adınız ile veya doğum tarihiniz ile iki farklı yol izleyebilirsiniz. Burada yorumlama esnasında dikkat edilmesi gereken de dört ana unsur bulunmaktadır. Ruh numaranız, yaşam yolu sayınız, karmik sayı ve kader sayısı.

Ruh Numaranız: Bu sayı sizin ruhsal seviyede kim olduğunu ile alakalıdır ve onu belirlemede yardımcı olur.

Yaşam Yolu Sayınız: Bu sayı ise numerolojideki en önemli parça olarak görülür. Yaşam yolu sayınız size yaşamdaki başarılarınızı ve zorluklarınızı, hayatta karşınıza çıkacak fırsatları, kişiliğinizi, mutluluğa nasıl ulaşacağınızı anlatmaktadır.

Karmik Sayı: Bu sayıda da umutlarınız, korkularınız ve hayalleriniz hakkında anlatımlar yer alır. Karmik sayının anlamlarını ve enerjisini bilirseniz, bu doğrultuda sizi etkileyen faktörlerden haberdar olabilirsiniz. Bu da size avantaj sağlar.

Kader Sayısı: Kader sayısı, ifade sayısı olarak da bilinir. Yeteneklerinizi ve gerçek potansiyelinizi anlatır, bunu ortaya çıkarır. Daha önce fark etmediğiniz olumlu yönlerinizi keşfetmenizi sağlar.


Numeroloji nedir? denince merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin!

Önceki İçerikKahve Falında Ahtapot Görmek
Sonraki İçerikKahve Falında Göz Görmek
Merhabalar ben Akın Kurt. Baba tarafım İran ve anne tarafım Lübnan göçmeni olup ben Mardin doğumluyum. Hem İran coğrafyası hem Lübnan coğrafyası ile harmanlanıp Türkiye'nin en kadim şehri olan Mardin coğrafyasında bilgilerimi yoğurmuş bulunmaktayım.15 yıldır fal ile ilgileniyorum. Kişiye özel dualarla kötü enerjiyi söküp atmaktayım. Sosyoloji bölümü mezunuyum. Yan dal olarak Psikoloji bitirdim. Yaşam koçluğu, ilişki danışmanlığı , biyoenerji ve çakra açma & dengeleme üzerine aldığım eğitimlerle yanınızdayım.