Mars ile Uranüs Üçgeni

Bu hafta sonunda Oğlak burcundaki Mars ile Boğa burcundaki Uranüs arasında 3 derecelik bir üçgen açı gerçekleşecek. Peki, Mars ile Uranüs üçgeni bizi nasıl etkileyecek?

blog banner 2

Mars ile Uranüs arasındaki üçgen açı genel anlamda hırslarımızı, kontrol etme arzumuzu ve otoriterliğimizi simgeliyor ve bunları ortaya çıkartacak diyebiliriz. Çok daha disiplinli olacak ve hedeflerimizi elde etmek için ne gerekiyorsa yapacağız ama bu günlerde zayıf yönlerimizin ortaya çıkması ve bizi zorlaması da olası.

Bu süreci daha iyi anlamak için gezegenlerin ve yörüngesinde oldukları burçların özelliklerine yakından bakalım:

Mars eski Romalıların savaş tanrısıydı. Eski astrologlar bu gezegenin şiddet ve ani öfkeyi temsil ettiğini düşünürlerdi. Günümüzde astrologlar, Mars’ın yıldız haritasında daha çok atılganlık ve enerji derecesini gösterdiğini kabul etmektedirler. Mars erkeksi bir gezegendir ve saldırgan, güçlü, girişimci, enerjik, cesur, yarışçı, cüretkar, ateşli özellikler verir. Her tür ihtiras, sağlık, ve liderlik yeteneğini belirtir.

Mars vücutta  cinsel salgı bezlerini, kasları, idrar yollarını, üretim organlarını ve böbrek üstü bezleri yönetir. Dayanıklılık ve kararlılık isteyen herhangi bir olayda Mars’ın diğer gezegenlerle uyum içinde olması gerekir. Mars iyi açılar yaptığı zaman hemen hemen her durumda ayakta kalmanızı ve ilerlemenizi sağlayacak kapasiteye sahiptir. Mars enerjisinin çok olduğu dönemlerde öfke patlamaları ve ve kaza olasılıkları artar.

Oğlak burcu güvenilirdir. Hiçbir şeyi kolay kolay kabul etmez, çok az şeyi kabul eder, ancak tamam dediğinde sonuna kadar güvenebilirsiniz. Zamanlaması çok iyidir, dakiktir. Disiplin, düzen, kural anlayışıyla zaman zaman sıkıcı olabilir ama sizi asla yarı yolda bırakmayacağından emin olabilirsiniz.

Mars’ın Oğlak burcunda olması iş ve kariyer konularında, aynı zamanda eğitim ve resmi işler konularında şansımızın açık olduğunu gösteriyor.

Uranüs sürprizler ve beklenmedik olaylar gezegenidir. Geleceği, yeni teknolojiyi, internet ve sanal ortamı temsil eder. Yenilikçi, önceden bilinmeyen, sürpriz dolu, deneyci ve geleceğe dönük şeylerin gezegenidir. Uranüs toplumların, uygarlıkların, kurumların düzenlerini sarsıp yeni düzenlere başlamalarına neden olur.

Ani değişiklikler, isyan, bağımsızlık ve şok getirir. Evrensel gerçeğin peşinde çabuk ve özgürleştirici sonuçlar getirir. Uranüs duygusal değildir, objektiftir. Yıldız haritalarında güçlü bir Uranüs etkisi ile doğanlar çağlarının ilerisinde düşünce yapısına sahip olurlar. Bu kişiler eşitlik, özgürlük, demokrasi ve çevre konularında çok duyarlıdırlar. Uranüs’ün yıldız haritasındaki yeri kişinin değişiklik, yenilik yapma gücü konusunda fikir verir. Buna ihtilalci değişiklikler, düşünmeden harekete geçme, akla gelmeyen şeyleri yapma ve kişisel özgürlüğü arama gibi konular da dahildir.

Boğa burcu hedefleri doğrultusunda ilerlerken, tüm dikkatlerini toplayabilme yeteneklerinin yanında maddecilikleri ile tanınırlar. Bireysel ilişkiler konusunda son derece güvenilir olan Boğa’lar, insanlara yardım etmekten hoşlanırlar. Yaşamları boyunca güven ararlar ve bu yüzden kendilerini riske atmazlar. Amaçladıkları işler konusunda gösterdikleri sabır, bazen diğer kişileri çatlatacak boyutlarda olabilir.

Bütün bunlara rağmen çevresi tarafından aranılan, sıcakkanlı insanlardır. Sürekli somut konularla uğraşmayı severler, doğada bulunan olaylardan örneklemelerle işlerini başarılı bir şekilde yürütürler. Bu yüzden ruhsal olarak da doyumlu kişilerdir. Olayları organize ederlerken rahatlıklarını gözetirler ve kendilerinin zevklerine uygun olmasına önem verirler. Yaşamdaki isteklerini elde ettikleri zaman, hiçbir koşul onları başka yönlere çekemez. Parayı rahata ulaşmak için bir araç olarak görürler. Mal ve mülk edinme konusunda beceriklidirler. Finans ve yatırım konuları ilgilerini çeker.

blog banner 2

Uranüs’ün Boğa burcunda olması ise gelecekte daha çok para kazanma ve rahat etme gibi somut konulara odaklanacağımızı gösteriyor. Bu dönemde sadece duygularımız konusunda biraz dikkatli olmamız gerekli.