Balık Dönemi Başlıyor

18 Şubat saat 11.56’da Güneş Balık burcunda geçerek Kova Dönemini bitiriyor ve Balık dönemi başlıyor. Peki, Balık döneminde neler yaşayacağız?

Genel anlamda Balık Döneminin Su Burçlarını biraz daha olumlu etkileyeceğini ifade edebiliriz. Kova, Balık, Yengeç burçları bu süreçte güzel gelişmeler yaşayacak. Bu burçların yükselenleri de şanlı olacak. Yine Koç burcu da bu süreçte iyi şeyler yaşayacak burçlardan biri. İkizler, Başak ve Yaylar için ikilemli bir dönem olabilir. Diğer burçlar ise duyguları ile ilgilenecek ve iç dünyalarına yönelecekler.

Tabi ki bu süreci anlamak için Balık burcunun özelliklerine çok yakından bakacak ve Güneş gezegeninin neyi temsil ettiğini anlamaya çalışacağız:

Güneş dünyadan gözüken en parlak yıldızdır. Güneş dünyaya hayat veren güç olduğu için astrolojide yaratıcı olarak yorumlanır. Güneş, yıldız olduğu için genellikle doğum haritasının yönetici gücü olarak alınır. Bir yıldız haritasında Güneş’in bulunduğu burç, harita sahibinin kişiliğini ve bu kişiliği nasıl belirttiğini gösterir.

Bütün insanlar değilse bile pek çoğu doğduğu zaman Güneş’in bulunduğu burcun özelliklerini yansıtırlar. Bütün gazete ve dergilerde burçlar köşesinde bahsedilen Güneş burcunuzdur. Güneş olmadan hayat olamazdı. Güneş sizin bireyselliğinizi, kendinize özgü karakterinizi, amaçlarınızı, kararlığınızı, gururunuzu, canlılığınızı, sağlığınızı, kişisel başarınızı, sosyal başarınızı ve kalbinizi yönetir.

Özet olarak Güneş sizin egonuzdur. Kendinizi nasıl gördüğünüz ve kendinize verdiğiniz değerdir. Bu gezegen sizin toplum içindeki yerinizi yani başkalarının sizi nasıl gördüğünü de belirler. Gezegen sistemimizin kalbi sayılan Güneş, vücudumuzda  kalbi ve omuriliği yönetir. Astrolojide Güneş Aslan burcunun yöneticisidir.

Güneş “erkek” bir yıldız sayılır, babalık ve otorite kavramlarını kendisinde toplar. Babanızı, erkek patronunuzu,  önemli erkek müşterilerinizi, hayatınızda önem taşıyan erkekleri, şu anki erkek arkadaşınızı ve erkek çocuğunuzu temsil eder.


Güneş sizi etkilemeyen herhangi bir gezegeni aydınlatır ve doğruları yansıtır. Onun için Güneş’in yıldız haritanızda diğer gezegenlerle olan açıları, ilişkisi siz ve geleceğinizle ilgili çok şeyler anlatır.


Güneş kendi bireyselliğinizi nasıl ifade ettiğinizi, egonuzun enerjisini nasıl açığa çıkardığını söyler. Güneş’in yıldız haritanızdaki diğer gezegenlerle olan ilişkisi de çok şey ifade eder. Güneş Zodyak’ın etrafındaki turunu bir senede tamamlar.

Burçlar üç farklı niteliğe göre gruplanır: kardinal (öncü), değişken ve sabit burçlar. Balık burcu dört değişken burçtan biridir (diğerleri İkizler, Yay ve Başak’tır). Değişken burçlar mevsimleri sona erdiren burçlardır ve her mevsimden dersler almışlardır. Her şeyin bir sonu olduğunu bilirler ve görevleri herkesi mevsim değişimine uyum sağlamalarına yardımcı olmaktır.

Diğer burçlardan daha bilgedirler. Diğer burçlara göre değişime daha kolay ayak uydurabilirler; pek çok duruma uyum sağlamak için bukalemun gibi renk değiştirirler. Ayrıca Zodyak’ın düzeltmenidirler: Kardinaller bir plan öne sürer, sabitler planı eyleme döker, değişkenler ise eleştirel bir gözle son rötuşları yapar.

Balık burcu su elementine bağlı üç Zodyak burcundan biridir (diğerleri Yengeç ve Akrep’tir). Balık burcu üçüncü ve sonuncu su burcu olduğu için Yengeç’in duygu dalgalarını ve Akrep’in tazyikli sularını duyguların okyanusuna akıtır.

Balık enerjisi aktif hale geldiğinde derinlere dalmaya hazır olun; Balık enerjisi şefkatimizi uyandırır, kalplerimizi acı çeken insanlara açmamızı sağlar. Balık burcu gezegen döngüsü sırasında bu enerjinin farkında olsak da olmasak da etrafımızdaki insanlarla sezgisel olarak bağlantı kurabiliriz. Ayrıca kendimizi yaratıcı yollarla ifade edebiliriz: Müzik, film, görsel sanatlar ve dans; tüm bunlar Balık’ın uzmanlık alanıdır.

Balık’ın yönetici gezegeni Neptün’dür. Bu nedenle Balıklar diğer burçlara göre daha sezgiseldir ve daha fazla sanatsal yeteneğe sahiptir. Balık burcu insanları cömert, şefkatli, son derece vefalı ve ilgilidir.

Yaşam döngüsüne dair sezgisel bir kavrayışları vardır ve bu sayede diğer canlılarla duygusal bir ilişki kurabilirler. Balık burçları bilgelikleriyle bilinirler lakin Uranüs’ün etkisi altındayken bazen dikkat çekmek için şehit rolünü üstlenebilirler. Asla eleştirel olmayan Balık burçları her zaman bağışlayıcıdır. Zodyak burçlarının en hoşgörülüsü olarak bilinirler.

Balık burcu illüzyonların, gölgelerin ardında bir görünüp bir kaybolmaların burcudur. Tıpkı Yunan mitolojisindeki Sirenler gibi, Balık burcu da sizi kendi derin sularına çeker ve sonra da duygular okyanusunda boğulmaya bırakabilir. Şefkatli Balık burcu iletişim halinde olduğu herkesin duygularını kavrar ve yansıtır.

Zodyak’ın en bilge burcudurlar: En sonuncu burç oldukları için kendilerinden önce gelen her burcun enerjisini deneyimlemişlerdir. Balık enerjisi son derece derindir, asla yüzeye çıkmaz. Esasen bu burç bilinçaltını yönetir ve rüyalarımıza, hayallerimize, iyileşmemiş yaralarımıza hükmeder. Balık burcu gezegen geçişi sırasında kendimize sınırlar çizmek zorunda kalabiliriz; ayrıca şehit rolünü oynamaktan, bağımlı ilişkilerden kaçınmamız gerekebilir.

Güneş’in Balık Buruna geçmesi ile başlayan Balık Döneminde genel anlamda bu enerjileri hissedecek ve bu sürecin sonuna kadar Balık enerjisinin etkisinde olacağız…