Bana Spor Eğitmenini Söyle, Başına Ne Geleceğini Söyleyeyim

Her Eğitmenle Çalışılır mı? Profesyonel eğitmen ne demektir? Alaylı mı Dolaylı mı yoksa Okullu mu olsun?

 

 Büyük motivasyonlarla kendimi spor yapmaya ikna etmiştim ki asıl zor olan, eğitmene ikna olma konusuydu. İki farklı spor salonundan ücretsiz deneme seansı randevusu aldım. Spor aynı, seans uzunluğu aynı, peki ya eğitmenler ? Birinci gün dersine katıldığım eğitmen tam bir “show man” bütün hünerlerini sergiledi. Biraz daha kalsam neredeyse o sporu kendisinin icat ettiğine falan beni inandıracaktı. Sporla ilgili teknik terimler, beni bezdirmek için ağırlık derecesini arttırmalar (ben yapamayınca hareket böyle yapılır dercesine bana doğrusunu gösterme hevesleri) vücudunun gıcık biçimde formda oluşunu saymıyorum bile. Bu tip eğitmenlere dikkat edin derim. Çünkü kimileri gerçekten milli takım antrenörü gibi mükemmel olur, kimi ise spor okulundayken öğrendiği bir kaç kelimeyi size satar başkada bir fayda sağlayamaz.

Gelelim ikici deneme seansı randevuma; Ee çıtayı yüksek tutarak başlamışım bir kere, artık kolay geçer mi benden eğitmenler?. Basarım sıfırı gözünün yaşına bakmadan 🙂

Daha spor salonuna girerken dedim olmaz diye. Eğitmen eğitmen değil başka bir şey.  Balıktan da etli ablamız sporu “içinden” yapanlardan, zira dışına yansımamış. Ne olursa olsun insan yaptığı işiyle biraz olsun bütünleşmeli. Şişman spor hocası, kel kuaför, kötü giyinen modacı olmamalı. Eğitmene gelince; seansta telefonunu kapatmaması ve sürekli çalıp dikkatimizi dağıtması, herhangi bir rahatsızlığımı sormadan tehlikeli hareketler yaptırması, yüzüne takındığı “bitse de gitsek” ifadesi, hem kendisi için hem de bünyesinde çalıştığı spor salonu açısından negatif üstü negatif izlenim.

Sözün özü her eğitmenle çalışılmaz. İkinci tip eğitmeni asla ama asla kabul etmeyin isterse bedava desin.. Birinci tip eğitmende bulunan profesyonelliğin, disiplinin ve bilginin spor hayatı için aslında ne kadar faydalı olduğunu “sakatlanmadan” forma girince anlayacaksınız.

Uzuuun ve sağlıklı bir ömür sizin olsun

Kocaman Sevgiler