BAŞAK BURCU (23 Ağustos-23 Eylül)

Başak Burcu

Burçları yorumladığımız bu seride sıra Başak Burcu yazısında. Doğduğunuz zaman diliminde güneşin bulunduğu pozisyon, burcunuz olarak ifade edilir. 23 Ağustos- 23 Eylül tarihleri arasında doğmuş ve doğacak olan kişiler ise Başak Burcudur.

Bu yazıda Başak burcu genel özellikleri, Başak burcu kadını, Başak burcu erkeği, Başak burcunun aşk hayatı, Başak burcunun iş hayatı, Başak burcu ve sağlık, Başak burcunun ünlüleri, Başak burcunun olumlu özellikleri ve Başak burcunun olumsuz özellikleri gibi merak ettiğiniz konuları yorumladım.

Başak Burcu Hakkında Kısa Kısa Bilgiler

  • Yönetici gezegeni: Merkür
  • Elementi: Toprak
  • Rengi: Mavi, yeşil tonlar
  • Metali: Cıva ve nikel
  • Taşı: Karneol
  • Uyumlu olduğu burçlar: Boğa, Balık, İkizler
  • Uyumsuz burçlar:  Akrep, Aslan, Kova

Başak Burcunun Genel Özellikleri

Başak burçlarının en bilinen özellikleri, çalışkan, titiz ve detaycı bir yapıya sahip olmalarıdır. Aynı zamanda arkadaş canlısı insanlardır. Yaşadıkları ve yerleşecekleri yere çok önem verirler. Her zaman bakımlı ve düzenli gezmek isterler. Temizlik ve düzen hayatlarında en önem verdikleri şeyler arasındadır.

Başak burcu insanları, yeni şeyler öğrenmeyi sever. Oldukça meraklı olmaları nedeniyle kimsenin fark edemediği detayları bile fark edebilirler. Çok çalışkan oldukları için çalışma hayatlarında başarılılardır. Bunun en büyük sebebi ise yaptıkları işi kusursuz ve layığıyla yapmak istemeleridir. Çalışmaktan asla gocunmazlar hatta para kazanabilmek için her meslek grubuna dahil olabilirler. Son olarak ise çok düşünceli, kibar ve naif insanlardır Başaklar. Sevdikleri insanlarla hediyeleşmeyi çok severler.

başak kadın

Başak Burcu Kadını

Başak kadınları genel olarak çok detaycı insanlardır. Bu nedenle gördükleri her detaya ve kusura takılabilirler. Çok detaylı düşünüp kafa yordukları için bir şeyleri beğenmek ve seçim yapmak onlar için oldukça zordur.

Başaklar fazlasıyla özenli, titiz ve bakımlı kadınlardır. Giyim kuşam konusuna çok dikkat ederler. Sadece güzel giyinmek değil ütülü ve güzel kokan temiz çamaşırlar giymek isterler. İlişki konusuna gelecek olursak da partnerlerinin kültürlü, zeki ve saygın bir kimlik olmasını tercih edebilirler. Saygı ilişkinin olmazsa olmasıdır. Saygının olmadığı yerde sevgin de olmadığını düşünürler ve buna göre hareket ederler. Son olarak eğer bir Başak burcu kadını ile birlikteyseniz her zaman kibar davranmanızı, anlayışlı olmanızı ve bakımlı olmanızı tavsiye edebilirim.

başak erkek

Başak Burcu Erkeği

Başak erkekleri zeki, pratik ve detaycı insanlardır. Keskin zekalarıyla birçok soruna çözüm bulabilirler. Çalışmayı ve yeni şeyler üretmeyi çok severler. Aynı zamanda toplum için yararlı olmaya çabalarlar bu nedenle de çok çalışkanlardır. Yaptıkları işi büyük bir özenle ve titizlikle yaparlar çünkü her detay onlar için önemlidir. Bu özellikleri sayesinde de zaman zaman çalışma arkadaşları tarafından eleştirilebilirler.

Başaklar ilişkide güvene çok önem veren erkeklerdir. Karşısındaki kişinin kendilerine çok sadık ve bağlı kalmasını isterler. Zeki ve bakımlı kadınlar onlar için her zaman bir adım öndedir. İlişki istemedikleri bir dönemde olsalar bile ayakları yere basan, güçlü, zeki bir kadın karşısında yelkenleri suya indirebilirler. Son olarak eğer bir Başak erkeği ile birlikteyseniz her zaman dürüst ve güçlü olmanızı tavsiye edebilirim.

başak ilişki

Başak Burcunun Aşk Hayatı

Başaklar aşk hayatlarında genellikle mantıkla hareket eden insanlardır. Olması imkansız kişiler ve ilişkiler için hayaller kurup kendilerini üzmezler. Sevdikleri zaman partnerlerini her an mutlu ve rahat hissettirirler. Hatta hayatlarında en ilgi duydukları şey bir anda aşk hayatları olur. Bu kadar çabanın sonucunda karşılarındaki kişilerden de aynı özeni beklerler. Aksi taktirde verilen çabaların boşa olduğunu düşünerekten ilişkiyi bitirme kararı alabilirler.

Başaklar için bir ilişkide güven ve saygı olmazsa olmazlardandır. İlişki yaşadıkları kişilere her koşulda güvenmek ve rahat olmak isterler. Aynı zamanda sevdikleri insanların her zaman yanlarında olup onlara yardımcı olurlar. Kısacası bir Başak burcu insanı ilişkilerinde partnerleriyle hayatının tamamını paylaşmak ve o kişiye sonsuz güvenmek ister.

Başak Burcunun İş Hayatı

Başak burcu insanları çok çalışkan ve azimli insanlardır. Ekmeklerini taştan çıkaran, tuttuklarını koparan tiplerdir. Yaptıkları işlerden kolay kolay yorulup şikayet etmezler. Her işi büyük bir dikkat ve özveriyle yaparlar. Yaptıkları iş için arkalarından konuşulmasını istemezler. Aynı zamanda detaycıdırlar. Detay gerektiren tüm meslek grupları Başaklar için uygun olabilir. Hatta hesap kitap, analiz gerektiren meslek gruplarında da çok başarılı olabilirler.

Başak Burcu ve Sağlık

Başak burcu insanları aslında sağlık konusunda en titiz davranan burç gruplarından biridir. Hem kendileri hem de çevrelerindeki insanlar için sağlığı oldukça önemserler. Doktora gitmekten hiç çekinmeyip sık sık kontrole giderler. Hatta bu durum en ufak bir sorunda bile doktora başvurmalarına sebep olabilir.

Başakların vücutlarındaki en problemli yerleri bağırsak ve karın bölgesi olabilir. Bağırsak rahatsızlıklarıyla çok sık karşılaşırlar. Stres ve sinir halinde ise aniden karınları ağrıyabilir. Bunlar nedeniyle hayat boyu psikolojilerine ve yiyip içtiklerine dikkat etmelerini önerebilirim.

Başak Burcunun Olumlu Yönleri

Başak burcu insanlarının olumlu özelliklerinin arasında becerikli, titiz, zeki ve çalışkan olmaları vardır. Çok titiz ve çalışkan insanlardır. Yaptıkları her işi de büyük bir titizlikle yaparlar. Aynı zamanda ellerinden neredeyse her iş gelir. Çalışmaktan asla yorulmazlar ve severek çalışırlar. Ayrıca azimli ve başarmayı seven bir yapıya da sahip oldukları için her türlü zorluğun üstesinden de gelirler. Kısacası hayatlarında zor ve imkansız gibi kavramlara pek fazla yer yoktur.

Başaklar yardımlaşmayı çok seven insanlardır. Etraftaki herkesin yardımına koşmayı isterler. Yapabilecekleri şeyler söz konusu olduğunda yardım etmekten asla çekinmezler. Son olarak ise çok düzenli ve bakımlılardır. Her zaman bakımlı ve temiz gezerler. Dağınık ve karmaşıklıktan hiç hoşlanmazlar. Bu nedenle kendi hayatlarının yanında başka insanların hayatlarını da düzenleyebilirler.

Başak Burcunun Olumsuz Yönleri

Başak burcu insanlarının olumsuz özelliklerinin arasında mükemmeliyetçi, takıntılı, eleştirel ve seçici olmaları vardır. Yaptıkları her iş mükemmel ve kusursuz olsun isterler. Bu nedenle birlikte çalıştıkları ekip arkadaşlarını fazlasıyla bunaltıp stres altına sokabilirler.

Yapılan işler sonucunda sürekli eleştiri yapmak isterler. Hatta bazen fazla acımasız olup düşünmeden ağır eleştiri yapabilirler. Bir şeyler için seçim yapmakta zorlanırlar. Karar vermek Başaklar için uzun bir süreçtir. Bu süreçte en doğru kararı verebilmek için huysuzluk yapıp zaman zaman etraftaki kişileri de bunaltabilirler.

Başak Burcunun Ünlü İnsanları

Aziz Sancar, Cüneyt Arkın, Uğur Dündar, İclal Aydın, Bergüzar Korel, Aras Bulut İynemli, Gamze Özçelik, Merve Boluğur, Hande Ataizi, Pınar Altuğ, Gülben Ergen, Ali Sunal, Gonca Vuslateri, Yağmur Tanrısevsin, Tuğçe Kazaz, Fatih Terim, Alex de Souza, Emre Belözoğlu, Hakan Şükür, Michael Jackson, Stephen King, Freddie Mercury, Pink, Agatha Christie, Amy Winehouse, George R. R. Martin, Beyoncé, Cameron Diaz, Blake Lively, Paulo Coelho, Paul Walker, Keanu Reeves, Karl Lagerfeld, Tim Burton, Salma Hayek, Adam Sandler, Kobe Bryant, Tolstoy, Richard Gere…


Sizler için hazırladığımız Başak Burcu yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. Falsepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.