Başak Burcunda Dolunay

9 Mart Akşamı 20.46’da Başak Burcunda Dolunay gerçekleşecek. Peki bu Dolunay öncesinde neler yapmamız gerekiyor?

Başak Burcunda Dolunay ruhsal ve zihinsel anlamda yaşadığımız sorunları çözmemize yardımcı olacak. Zihnimiz berraklaşacak. Ancak tabi ki bu güçlü Dolunay sürecinde sorunlarımızı çözmek istiyorsak hem Dolunay öncesinde hem de sonrasında yapmamız gereken bir takım hazırlıklar var.

Öncelikle bu Dolunay sürecinin enerjisini anlamak için Başak burcunun özelliklerine bakacağız ve sonra da bu süreçten önce yapmanız gereken hazırlıklara kısaca değineceğiz:

Toprak grubuna üye olan Başak burçlarını çalışkanlığı, disiplinli tutumları ve ince ayrıntılara verdikleri önemlerden tanıyabilirsiniz. Merkür’ün yönetimde oldukları için öğrenmeye olan merakları sebebiyle diğer kişilerin dikkat etmedikleri en ufak noktalara dikkat ederler. Çalışma hayatlarında başarılı olmalarının sebebi de ince ayrıntılara verdikleri önemden dolayı işlerini kusursuz yapmalarından kaynaklanır.

İnce ve zarif düşünceli olduklarından ötürü karşı taraftan da aynı özveriyi beklerler. Eleştirmeyi, fikir vermeyi severler. Bu durum bazen karşı tarafın işine çok karıştıklarına dair sitemlere yol açabilir. Hayatlarında her şeyin sistematik bir düzende olmasını isterler. Titizlerdir, özensiz hiçbir şeye tahammül edemezler. Çalışmaktan asla bıkmazlar. Para kazanmak için her meslekte başarılı olabilirler. Çünkü onlar her işin altından kalkabilirler.

Çalışkan yapıları zekalarıyla birleştiğinde başarılı iş insanı olarak toplumda öne çıkabilirler. Zihinleri bazen çok negatife odaklandığında Başak burçlarının kuruntuları ortaya çıkar. Zihinlerinde kurdukça adeta kendi enerjilerini nedensiz yere düşürebilirler.

Boş hayallere kapılmazlar. Her zaman gerçekçidirler. Önce en kötü ihtimalleri düşünmeleri yaptıkları işlerde güvenilir olmalarını sağlar. Dostları tarafından sevilen bir burçtur. Evine ve yuvasına önem verir. Kendilerine bakmayı, bakımlı görünmeye dikkat ederler. Her şeyin uyum içinde olmasına dikkat ederler. Her konuda mükemmele odaklıdırlar. Bu nedenle hayatlarında mutluluğu yakalamaları zor olabilir.

Dolunay dönemini daha iyi atlatmak için yapmamız gerekenler:

1. Negatif enerjiyi uzaklaştırın

Kapı girişine yakın bir yere küçük bir tas deniz tuzu koyun. Bu tas Dolunay gecelerinde negatif enerji dalgalarını emecektir.

2. Kendinizi sağlam ve dengeli bir hale getirin

Kırmızı bir kumaşla sardığınız plastik bir poşete bir fotoğrafınızı koyun. Ayın doğuşu ve batışı esnasında poşeti kapalı tutun ve on gün boyunca buzdolabında muhafaza edin.

3. Ayın koruyucu gücünden faydalanın

Asya’da yeşim taşı koruyucu özellikleriyle ünlüdür. Bu süreçte yeşim taşından bir aksesuarınız varsa ya da bu taştan bir parça bulabiliyorsanız yakınınızda tutmanız iyi olacaktır.

4. Evinizi koruyun

İki kırmızı elma alın ve tohumları beş köşeli bir yıldız oluşturacak şekilde yatay doğrultuda kesin. Her bir yarım elmayı yakınlarınıza yerleştirin.

5. Kendinizi koruma altına alın

Dolunaydan önce bir tutam adaçayı, defne, nane ve kırmızı gül yaprağını, mürver çiçeğini, biberiyeyi, meşe ağacı yaprağını, ökseotu ve lavantayı kurutun. Bunu evinizde saklayın.