Burçların Antipatik Özellikleri

12 burcun birbirinden bağımsız özellikleri olduğu şüphesiz. Pembe gözlüğümüzü çıkarıyor; burçlara dair methiyeleri bir kenara bırakıyor sevimsiz, antipatik yönlerine mercek tutuyoruz. Ne de olsa kusursuz olmadığımızı hepimiz biliyoruz. Şimdi bizi biz yapan antipatik taraflarımızı ifşa etme vakti, kabullenmek güç olsa da objektif olma vakti geldi çattı. Burçlar aleminin antipati güzelleri ve yakışıklıları karşınızda.

Burçları antipatik yapan özellikler:

Koç: Sevgili ukala, liderlik konusundaki hırsın ile ukalalık sınırlarını zorladığı bir gerçek. Ah koç burcu ah, artık kabul etsen; her şeyi sen bilemezsin, biraz çevreni dinlemenin tam zamanı yoksa burçlar aleminin en antipatiği olmaya adaysın bizden söylemesi.

Boğa: İnadım inat dediğim olacak diyorsun boğa burcu, istediğin olmadığında kırmızı şala kafa atmayı ihmal etmiyorsun. Öylesine inatçısın ki; basit bir konu sırf inattan tartışmaya dönüşebiliyor, bir süre sonra neden tartıştığını dahi unutuyorsun ama inat etmeye de devam ediyorsun. Bu ne uyuzluk yahu!

İkizler: Canım ikizler, tatlı ikizler, başlarda güzel güzel konuşuyor tüm deneyimlerinden yol haritası çıkarıyor, dikkat çekiyor ama susmayı unutuyorsun nedense! İkizler burcu ile sessizliği yakalamak neredeyse imkansız. Bir de ani duygu değişiklikleri ile bir anda sersem ediyorsun çevreni. Zorsun ikizler yoruyorsun bizi.

Yengeç: Herkesi mutlu edemezsin! Vazgeç şu tavrından yengeç burcu insanı. Taş gibi kabuğunun altında yumuşacık kalbini herkes öğrendi artık. Sevgilim mutlu olsun, arkadaşım mutlu olsun, annem, babam, şu, bu, o derken… Bırak milleti düşünmeyi, kendini mutlu edecek şeylere odaklan. Kırıldıkça salya sümük olmuyormuş gibi herkese değer verip kırmalarını beklemek neden? Biraz bencil olmalısın sevgili yengeç, sen kendini mutlu et, boş ver cümle alemi.

Aslan: Ormanların kralı, oldu narsizmin kralı… Kendini bu kadar seven, bu kadar beğenen başka birine rastlayamayacağımıza emininiz. O dev aynasını yok etmeli, tevazu dersleri almaya başlamalısın biran önce. Bir de şu para tutamayan hallerin. Har vurup harman savurmana ne demeli. Ne zaman akıllanıp yatırım yapmaya başlayacaksın aslan burcu insanı?

Başak: Başak burcu insanı uyan artık, mükemmel diye bir şey yok, mükemmel insan da yok. Bulamayacaksın. Olmayan bir şey bulunur mu? Hatasıyla, günahıyla, kusuruyla sevmeyi öğren artık. Kendini de hayatındakileri de eleştirmeyi bırak da anın tadına var.

Terazi: Dengenin timsali terazinin dengesizliği astroloji tarihine geçmiştir. İflah olmaz bir dengesizsin sen! Senden stabil tavırlar beklemekten vazgeçtik artık. Kafan karışıyor, karıştıkça duygusal karmaşalar yaşıyorsun terazi burcu.

Akrep: Hem sinsiliğin hem de kıskançlığın kitabını yazarsın. Partnerini kıskan, aileni kıskan, yakın arkadaşlarını kıskan, kıskançlıkta sınır tanımıyorsun. Sinsilik kısmına gelince anlatılmaz adeta yaşanırsın. Akrep burcu bu hallerinle etrafına değil kendine zarar veriyorsun, biraz rahat olmaya bak.

Yay: Patavatsız insan seni… Bir o kadar da iyi niyetlisin. Nasıl bülbülün dili belası ise yay da 12 burcun bülbülüdür adeta. Ne geldiyse başına her düşündüğünü söylemenden geldi yine de yılmadın yay burcu devam ettin patavatsızlığına. Seni de böyle kabul etmeli, değişmezsin bu saatten sonra.

Oğlak: Paracı ve doğal olarak da pintisin oğlak burcu. Sanmayın ki lüksten ödün versin, asla vazgeçmez lüksten. Fakat o lükse sahip olabilmek için de bin defa hesap yapıyor ve defalarca düşünüyorsun. Yanındakilerin hevesi kaçıyor oğlakcık sen anca karar veriyorsun. Ne kıymetli paran var be.

Kova: Özgürlük savaşçısı bir ergendir kova burcu. Bana kimse karışamaz, beni sorguya çekemezsin, kıskanılmaktan hoşlanmıyorum, beni rahat bırak cümleleri adeta hayat felsefesinin temelidir. Şu özgürlük işini biraz abarttın, kimse seni sorgulamıyor yalnızca neler yaptığını öğrenmek istiyoruz. Biraz sakin ol özgür ergen. Sen gezmeye devam et, tutanın yok.

Balık: Sürekli şikayet etmekten ve dedikodu yapmaktan vazgeçsen artık! Herkes mi kötü, herkes mi sinir bozucu, belki de aşırı hassas hallerinle boğuyorsundur çevreni ve kendini. Şikayet etmeyi bırak, etrafına sarmak yerine biraz kendine vakit ayır, bak nasıl rahatlayacaksın, nasıl iyi gelecek.

12 burcun birbirinden farklı olumsuz özellikleri olduğu hatta kimi zaman antipati topladıkları bir gerçek. Bu da demek oluyor ki hiç birimiz mükemmel değil. Burçların antipatik özellikleri değiştirilemeyecek, eee ne yapalım, bize de sevdiğimizi olduğu gibi kabul etmek kalıyor. Ne demiş Orhan Baba; beni böyle sev seveceksen…


Sizler için hazırladığımız Burçların Antipatik Özellikleri yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz.