2024 Yılında Burçları Neler Bekliyor?

2024-yilinda-burclari-neler-bekliyor
2024-yilinda-burclari-neler-bekliyor

2024 Yılında Burçları Neler Bekliyor? 2024 yılı için gökyüzü olayları neler? Yıllık burç yorumları ile birlikte bu yılın burçlar üzerindeki etkileri neler öğreneceğiz. Bu yıl burçları neler bekliyor? 2024 Yılında Burçları Neler Bekliyor? detayları merak ediyorsanız, bu yazımı okuyabilirsiniz.

2024 Yılı Astrolojik Olaylar

AY DÜĞÜMLERİ TERAZİ-KOÇ AKSINDA

  • 2023 yılının Temmuz ayında burç değiştiren Ay Düğümleri, TERAZİ-KOÇ aksında ilerlemeye devam edecek. Savaşlar, diplomatik konular ve stratejik olaylar ön planda olabilir. Kişisel haritalarımızda ise ilişkiler ön planda olacak. Hukuksal konular, ilişkilerde hak, hukuk, adalet konuları etkin olacak. Denge kurmak istediğimiz aşk hayatımızda bireyselliğimizin önemini anlıyor olacağız.

SATÜRN BALIK BURCUNDA

  • Satürn, Balık burcunda bizlere sınırlamamızı ve belirlememiz gereken yerleri öğretecek. Kendimizi adadığımız konu ve olayları bir kez daha gözden geçireceğiz. Somut olanla soyut olan arasındaki dengeyi kurmak önemli olacak.

JUPİTER BOĞA BURCUNDA

  • 26 Mayıs 2024 tarihine kadar şans, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter, maddi kaynaklarla ilgili istikrar istediğimiz konularla ilgili şans getirecek.

JUPİTER İKİZLER BURCUNDA

  • 26 Mayıs 2024 – 9 Haziran 2025 Jüpiter İkizler transitinde bilgi alma, iletişim, öğrenme, anlaşmalar ve sözleşmeler konusunda şanslı olacağımız zamanları yaşatacak.

PLUTO KOVA BURCUNDA

  • Özgürlük konuları, kitlesel olaylar, teknolojik gelişmelerde büyük dönüşümler yaşayacağımız bir etki alacağız.

MERKÜR RETROSU TARİHLERİ

  • 2 Nisan – 25 Nisan: Merkür, Koç burcunda retro
  • 5 Ağustos – 29 Ağustos: Merkür, Başak ve Aslan burcunda retro
  • 26 Kasım – 15 Aralık: Merkür, Yay burcunda retro

MARS RETROSU

  • 7 Aralık 2024 – 24 Şubat 2025: Mars, Aslan ve Yengeç burcunda retro

GÜNEŞ VE AY TUTULMASI

  • 25 Mart 2024: Terazi burcunda Ay Tutulması
  • 8 Nisan 2024: Koç burcunda Güneş Tutulması
  • 18 Eylül 2024: Balık burcunda Ay Tutulması
  • 2 Ekim 2024: Terazi burcunda Güneş Tutulması

2024 Yılı Burç Yorumları

Koç Burcu ve Yükselen Koçlar (21 Mart – 20 Nisan)

koç burcu

Sevgili Koçlar ve yükselen Koç burçları, bu yıl sizin için bitmemiş işlerle ilgilenmeniz ve tam potansiyelinize ulaşıp sizi engelleyen şeyleri ortadan kaldırıp, kendinize meydan okumanız gereken bir yıl olacak. Aldığınız olumlu enerjilerle gerçekten istediğiniz şeylerin peşinden gitmek için istekli olacaksınız. Çevrenizdeki insanlar da sizin desteğinize güvenebilecekler bu yılki asıl hedefiniz kişisel kazançlarınız ve bunların karşılığında alacağınız ödüller olacak.

Özellikle yılın ortasındaki zamanlarda, Nisan-Mayıs aylarında daha çok kendinizi bulma, geçmişte yaşadıklarınızı gözden geçirme, aynı hataları tekrarlamama konularında bir dönüşüm yaşama içerisine girebilirsiniz. Ancak yıl boyunca gerçekten istediğiniz şeylerde önünüze engeller çıkmış gibi hissedebilirsiniz. Burada yapmanız gereken kişisel güvensizliklerinizi temizlemek ve odaklanmak olmalı.

Kariyer ya da eğitim ile ilgili konularınızda değişimlerin ön planda olduğu bir yıl geçireceksiniz. Büyük riskler alabilir, hayatınızı tamamen değiştirmeyi düşünebilir ve kendinize yeni bir yol çizmeye karar verebilirsiniz. Değişim istememeniz halinde bulunduğunuz yerde çok daha iyi şartlarda ve mutlu şekilde devam edebilirsiniz.

Ayrıca iç dünyanızdaki dönüşüm kendinize olan güveniniz ve gelir kaynaklarınızda da değişimler gerçekleştirecektir. Maddi konuda sıkıntılar yaşasanız bile artık bu sorunlara karşı daha dayanıklı olacağınız rahat bir yıl geçirebilirsiniz. Ekonomik koşullardaki değişimleriniz bu yıl daha belirgin şekilde olacak. Hayatınızın her alanında değişimlere ve başlangıçlara açık ve hazır olun.

Aşk hayatınızla ilgili bu yıl ilişkilerinizde de dönüştürücü bir süreçten geçiyor olacaksınız. Size uymayan, sizi zorlayan, isteklerinizi karşılamayan ilişkiler artık sona erebilir ya da mecburen değişme yoluna gidebilir, ilişkilerinizde daha fazla özgürlüğe ve kendinize zaman ayırmaya ihtiyacınız olabilir. Aşkla ilgili en şanslı olacağınız zamanlar Nisan ve Eylül ayı başları olacak. Eğer yalnızsanız özellikle Ekim ayı içerisinde hayallerinizdeki gibi bir kişinin hayatınıza girebileceği bir karşılaşma yaşayabilirsiniz. Mevcut bir ilişkiniz varsa partnerinizle iletişimlerinizin değiştiği ve her ikinizin de kişisel düşüncelerinin ön planda olduğu günler yaşayacaksınız.

Boğa Burcu ve Yükselen Boğalar ( 21 Nisan – 21 Mayıs)

boğa burcu

Sevgili Boğalar ve yükselen Boğa burçları, geçen yıl sizin için bir öğrenme yılı olduğu için siz artık bu yıl çok daha bilge ve kendinizden emin olacaksınız. Zorunlu olduğunuz şeylerden uzaklaşıp yaşayacağınız değişikliklerde gerçekten istemeniz sizin için önemli olacak ve bu da size yeni yılda yeni fırsatlar açacak. Özellikle çevrenizdeki insanlarla olan iletişiminiz ya da çalışmalarınızda uyum sağlama konusunda çok başarılı olacağınız bir yıl yaşayacaksınız.

Büyük değişimler yaşayabilmeniz için ve size değişim getirecek büyük riskler alabilmeniz için geçmişteki hatalarda olan aklınızı geleceğinize çevirmeniz gerekecek. Hayatınızda sizi sıkan, bunaltan hangi konu varsa bu yılki iyimser halinizle bunlardan kurtulabilecek ve değişim gerçekleştirebileceksiniz. Yıl boyunca aile ve evle ilgili konularınız ön planda olabilir, sosyal yaşamınız önceki yıla göre çok daha aktif olacak.

Finansal fırsatlarla ilgili bu yıl büyük bir kazanç ve genişleme yılın ortasından itibaren sizi karşılayabilir. Geçmişte çalışmalarınızın tüm getirisinin toplayabileceğiniz, yüksek kazanç sağlayabileceğiniz bir yıl yaşayacaksınız. Bu kazançları gerçekleştirebilmek için karşınıza çıkan yeni olasılıkların ve fırsatların farkında olmanız çok önemli olacak.

Kariyerinizle ilgili konularda çalışkan tarafınız her zaman yanınızda ancak bu yıl karşımızda biraz daha hızlı şekilde etrafınıza enerji yayacaksınız. Artık sizin için gerçekten neyin önemli olduğunu ve nasıl etki yaratmak istediğinizi bilerek çalışacaksınız. Kariyerinizde gündeminiz başkalarına güvenerek yapacağınız işler ya da bir ekibin parçası olarak çalışmanızı gerektiren işler olacaktır. Bunlar size olumlu, sağlıklı ve kazançlı değişimler getirecektir.

Aşk hayatınızda mevcut bir ilişkiniz varsa bu ilişkiyi daha ilginç kılmak, daha farklı şeyler yapmak için bu yıl biraz daha çaba göstereceksiniz. Bu hem size hem partnerinize heyecan yaşatmış olacak, ki bu yıl siz de heyecan arayışında olacaksınız. Eğer yalnızsanız mutlu bir şekilde bekar kalmaya da karar verebilir ya da karşınıza çıkan kişilere test etmeye de karar verebilirsiniz. Yeni bir ilişki istemeniz halinde sizin için Nisan-Mayıs ayları ve Eylül-Ekim ayları aşk konusunda şanslı olacağınız günlerdir.

İkizler Burcu ve Yükselen İkizler (22 Mayıs – 22 Haziran)

İkizler Burcu

Sevgili İkizler ve yükselen İkizler burçları, bu yıl sizin için özellikle kariyer alanınızda hayallerinize ve isteklerinize daha gerçekçi bir şekilde yaklaşabilme şansı verecek. Burada hayatınızın içerisinde yer alan otorite figürlerinin size yol göstermesi ana konunuz olacak. Unutmamanız gereken yalnız kalmak istemiyorsanız çevrenizde destek olabilecek birçok kişinin bulunduğu.

Bu yıl size çok daha açık fikirli, daha başarılı iletişim kurabilen ve kendinizi akışa bırakmış şekilde göreceğiz. Çevrenizdeki kişilerle etkileşime girmekte çok daha rahat hareket edebilecek ve çok daha sosyal günler geçireceksiniz. Ancak özellikle ilkbahar başlarındaki günlerde bilinçaltına hareketlendiği için biraz daha inzivaya çekilmek ve yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Ancak Haziran ayı itibariyle bu haliniz tamamen değişecek sosyal halinize geri dönebileceksiniz.

Yıl boyunca Merkür gerileme dönemlerine daha fazla dikkat etmesi gereken bir burç olacaksınız ve bu sizi biraz fazla hayal kırıklığına uğratabilir. Özellikle teknolojik aksaklıklar yaşamanız söz konusu olabilir. Hayatınıza müdahale edebilecek bu aksaklıklara karşı sakin kalmalı ve yaşanabilecek şeylere hazırlıklı olmaya çalışmanızdır.

Kariyerinizle ilgili bu yıl sizin için fazla meşgul, fazla sorumluluk içerisinde geçebilir. Ancak çalışmalarınızın karşılığı inanılmaz derecede ödüllendirici olacak. Siz farkında olmasanız da büyük ilerleme kaydetmiş olacaksınız. Gelecekteki haliniz için bu yıl yapacağınız şeyler sizin için çok önemli olacak. Yıl boyunca aklınızdaki şey hayalleriniz ve bunları gerçeğe dönüştürmek için yapmanız gerekenler olacak.

Aşk hayatınızla ilgili özellikle Mayıs ayından itibaren çok şanslı olacaksınız. Yaşayacağınız birçok değişim ve mutlu haberler olacak. Evlenmediyseniz bu durum birden bire değişebilir. Zaten evliyseniz ailenizi genişletmeye karar verebilirsiniz. Eğer bekarsınız ve arayış içerisinde iseniz bu yıl hayallerinizdeki kişiyle tanıştığınız yıl olabilir ve size de evlilik görünebilir. Aşk için en şanslı tarihleriniz Mayıs sonu ve Haziran başı arasındaki günler olacaktır. Bugünlerde duygularınız aklınızı başınızdan alacağı için fazla aceleci davranmamanız yararınıza olacak.

Yengeç Burcu ve Yükselen Yengeçler (23 Haziran – 22 Temmuz)

Yengeç Burcu

Sevgili Yengeçler ve yükselen Yengeç burçları, bu yıl Yengeç burçlarına hak ettikleri ilgiyi ve itibarı elde edebilmeleri için gereken şansı sunacak. Kendinizi daha rahat hissettiğiniz ve ifade edebildiğiniz bir yıl yaşayacaksınız. Yeni şeyler deneyimleyebilir, kendinizi dönüştürebilir, çevrenizdeki şeyler hakkında daha fazla bilgi edinme yeteneği edinebilirsiniz. Sosyal açıdan her ne kadar yoğun bir yıl geçirecek olsanız da bu yıl iç dünyanızı da geliştirecek, kendinizle zaman geçirmek, dinlenmek, kişisel bakımınızla ilgilenmek için de ihtiyacınız olan zamanı bulabileceksiniz.

Daha fazla kabuğunuzdan çıktığınız, daha az içine kapanık olduğunuz bu yılda geçen yıla göre daha fazla şey öğrenebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. O yüzden bu yıl daha fazla seyahat edebilir, daha çok kısa gezilere çıkabilir ve yapılacak listenize daha öncekinden fazla macera ekleyebilirsiniz. Ayrıca özellikle dolunay ve ay tutulması zamanlarında sezgisel hislerinizi, manevi yönünüzü, psişik becerilerinizi geliştirmek için ve bunlardan yararlanmak için uygun zamanlar bulacaksınız.

Kariyer konuları ile ilgili başarı yanınızda olacak ve sadece işinizde başarılı olmakla kalmayacak, geriye izinizi bırakacak önemli konulara imza atabileceksiniz. Kariyerinizle ilgili konularda yapmak istediklerinizde zorlandığınızda iş arkadaşlarınızın ve hayatınızdaki otorite figürlerinin desteğine de sahip olacaksınız. Kariyerinizle ilgili hareketli ve olumlu değişimlerin bu yıl yaşanmasına hazır olun.

Finansal konularda uzun süredir bir bekleyişin içerisinde olabilirsiniz. Artık bu yılla birlikte şartlarınız değişmeye başlayacak. Para konuları ile ilgili pozitif tavrınızla birlikte geçen yıllara göre çok daha iyi bir yıl yaşayabilirsiniz. Bu değişiklikler sizin hayata bakış açınızı ve olumlu yönünüzü de iyi bir şekilde değiştirecek.

Aşk hayatınızda bu yıl hiç olmadığı kadar derin hisler yaşayabilirsiniz. Romantizm ve duygularınızda dönüşüm bu yıl sizinle olacak. Aşk hayatınızda eskisine göre daha iletişim içerisinde, daha duygusal ve daha kendi isteklerinize göre yaşayabileceksiniz. Eğer mevcut bir ilişkiniz varsa partnerinizle bu yıl birbirinize çok daha bağlı ve çok daha yakın olabilirsiniz bu da size ilişkinizi ciddileştirmek yeni adımlar atmak için cesaret verecek. Eğer yalnızsanız yıl boyunca artık yüzeysel bağlantılar sizin için çekici gelmeyebilir. Kendinizi daha gerçek daha sizin için olumlu ilişkiler içerisinde bulmak isteyebilirsiniz. Bunun için Şubat ve Temmuz aylarında şansınız çok açık olacak.

Aslan Burcu ve Yükselen Aslanlar (23 Temmuz – 22 Ağustos)

Aslan Burcu

Sevgili Aslanlar ve yükselen Aslan burçları, bu yıl yine her zamanki gibi ilgi odağı olmayı sevseniz de daha çok paylaşım kavramına odaklanabilirsiniz. Ancak bencil bir tarafınız da olduğu için cömert olmak ve sahip olduklarınızı paylaşmak konularında bu yıl yeni bir şeyler öğrenmeniz gerekebilir. Bu değişiklikleri yapabilirseniz çevrenizden hak ettiğiniz takdiri alabileceksiniz. Sabırlı olmalı, istikrarlı davranmalı ve uzun vadede kendiniz için büyük getirirler alabileceğinizi unutmamalısınız. Bu yıl sizin kendinizin en iyi versiyonu olmak için çalışmanız gerekebilir.

Yıl boyunca sahip olduklarınız için geçmiş yıllara göre daha fazla şükredebilirsiniz. Alacağınız yaş ile birlikte kendinizi daha bilge, daha şükran dolu hissedebilirsiniz. Ayrıca ufkunuzu genişletecek seyahatler planlayabilir, daha fazla yer gezmek farklı kültürleri tanımak isteyebilir, hobi olarak başladığınız bu seyahatler sizin için iş ya da yan uğraşınız haline gelebilir. Ayrıca aklınızda böyle bir düşünce varsa okula geri dönmeye, bir eğitime başlamaya, kendinizi geliştirmek için bir şeyler yapmaya da karar verebilirsiniz. Hem kendiniz hem de sosyal çevrenizde gelişeceğiniz ve daha aktif olacağınız bir dönem yaşayacaksınız.

Kariyer hayatınızla ilgili hem şansınız hem hırsınız yanınızda olacak. Eğer işinizden memnunsanız sizin bu yılki hediyeniz statünüzün olabilecek en yüksek noktaya çıkması olacaktır. Bir terfi, büyük bir zam, tahmin etmediğiniz bir pozisyon ya da departman hediyeniz olabilir. Özellikle yılın ilk bölümünde kariyerinizde ani ve olumlu değişimlere hazırlıklı olmanız gerekebilir.

Tüm burçların aksine Merkür’ün gerileme döngüsü sizi o kadar sert etkilemeyebilir. Planlanmış işlerinizi istediğiniz gibi tamamlayabilir, yıl boyunca çok çeşitli hayatınızın her alanında dönüşümler yaşayabilirsiniz. Özellikle ilişkiler ve iş yaşamınızda yaşayacağınız değişimler, yeni anlaşmalar sizi hayatınızın yeni bir dönemine taşıyacak.

Aşk hayatınızda sizin için önemli olan derinlik ve güç olacak. Birebir ilişki kurduğunuz herkes özellikle de partneriniz size kendi kişiliğinizin iyileştirilmesi gereken alanlarını gösterebilecek. Eğer yalnızsanız derin seviyede bir ilişki kurmak için şans yanınızda olacak. Bu yıl itibariyle yüzeysel bağlantılar hayatınızda yer almayacak. Bu yıl aşk hayatınız sizin için yeni bir bağlılık seviyesi, yeni ciddi adımlar, evlenme teklifi ya da birlikte yaşama, ortak alınabilecek eşyalar gibi etkiler getirebilir.

Başak Burcu ve Yükselen Başaklar (23 Ağustos – 22 Eylül)

Başak Burcu

Sevgili Başaklar ve yükselen Başak burçları, bu yıl ilişkileriniz daha çok ön planda olacak. Size en yakın olan insanlarla nasıl iletişim kurduğunuz, iletişim becerileriniz ve bunları etkileyebilecek zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Bu size kendinizi tanımanız, kişisel evriminizi genişletmeniz ve kendi gücünüze güvenmeniz için bir fırsat olacak. Arada yaşayabileceğiniz kafa karışıklığı ya da kişisel ilişkilerinizin etkilenmesinde yapmanız gereken bu sorunları nasıl düzeltebileceğinizi bulmak ve hayatınızın bu yönünü iyileştirmek olmalıdır. 

Yıl boyunca karşılaşacağınız olayların öngörülebilir olmasını isteyeceksiniz. Ancak bazı olaylar sizin için öngörülebilir olmayabilir. Rutinlerinizin dışına çıkmak zorunda kalabilirsiniz. Böyle dönemlerde hayatınızı askıya almak yerine daha dikkatli davranmalı, daha yumuşak tutumlu hareket etmelisiniz. Bu yıl karşınızda çok daha adil görüşlü, daha bağışlayıcı, barışı korumayı seçen, yüzleşmekten korkmayan bir siz göreceğiz. O yüzden hem aileniz hem arkadaşlarınız ve hayatınızın tüm alanlarında çok daha uzlaşmacı ve destek verici bir kişi olacaksınız.

Finansal konularla ilgili her ne kadar şanslı olsanız da özellikle yıl sonuna doğru olan günlerde para konularında normalde olduğunuzdan biraz daha dikkatli olmanız gerekebilir. Karşınıza beklenmedik harcamalar çıkabilir, planlarınız dışında ödemeler yapmak durumunda kalabilirsiniz. Bunu aklınızın bir kenarında tutarak hareket etmeniz finansal durumunuzu dengede tutmanızı ve iyileştirmenizi kolaylaştıracaktır.

Kariyerle ilgili konularda bu yıl en çok kazanç elde edeceğiniz alanda olacaksınız kararlı ve çalışkan haliniz bugüne kadar yaptıklarınızın artık meyvesini toplamanıza sebep olacak yıl boyunca çevrenizdeki tüm gözler yeteneklerinizde ve çalışkanlığınızda olacak ki bu da size bir tarifi daha üst düzey bir pozisyon kazandırabilir iş yaşamınızda kalıcı ve olumlu değişimler bu yıl sizinle olacak

Aşk hayatınızda önemli ilerlemeler söz konusu olacak. Eğer yalnızsanız güçlü iletişim kurabileceğiniz ve uzun süreli bağlanabileceğiniz bir ilişki yaşama şansınız çok yüksek olacak. Artık kurduğunuz ilişkiler daha derin ve daha açık iletişimle ilerleyecek. Mevcut bir ilişkiniz varsa partnerinizle daha da yakınlaşacak, gerçekten bir olmanız için size gerekli alanı yaratacaktır. Bu yıl partnerinizle ortak bir mülk satın alarak maddi durumunuzu da birleştirmeye karar verebilirsiniz.

Terazi Burcu ve Yükselen Teraziler ( 23 Eylül – 22 Ekim)

Terazi Burcu

Sevgili Teraziler ve yükselen Terazi burçları, bu yıl hayatınızda daha fazla düzen ve mükemmellik arayışı içerisinde olacaksınız. Ayrıntılara daha fazla takılacağınız, her şey daha iyi yapmaya çalışacağınız, günlük hayatınızı daha kolay ve verimli şekilde yaşamak için kendinizi geliştireceğiniz ve iyileştireceğiniz bir yıl olacak. Geçen yıldan başlayan dönüşüm süreciniz devam ediyor olacak ve artık yolunuzla uyumlu olmayan şeylere hayatınızdan çıkarmaya başlayacaksınız. Ve bu yıl karşınıza kendinizi geliştireceğiniz fırsatlar çok daha kolay çıkacak.

Odak noktamız kendinizi güçlendirmek, kendinize güvenmeye odaklanmak, yaptığınız şeyleri başkaları için değil kendiniz için yapmaya odaklanacaksınız. Hayatınızdaki denge ve uyum arzunuz çok güçlü olacak. O yüzden biraz daha insanların sizden taleplerine hayır diyebilen, kendi isteklerinizi ön planda tutabilen bir sizle karşılaşacağız.

Kariyerinizle ilgili konularda bu yıl kendinizi göstermeniz için şans sizinle olacak. Bu yıl da iş yükünüz, sorumluluklarınız, uzun çalışma saatleriniz devam edecek. Ama bu yıl karşılığını tam olarak alabilecek ve bu çalışmalarınızın meyvesini yiyebileceksiniz. Özellikle Eylül ayında kariyerinizle ilgili ciddi ve somut adımlar atabilir, değişimler yaşayabilirsiniz. Sizin için çok olumlu ve gelecekteki hayallerinize uygun değişimler söz konusu olacak.

Yıl boyunca sağlık açısından ufak tefek sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sorunlarınızın sebebi stres düzeyinizin yükselmesi olacak. Bunu yaşamamak için kendi durumunuzu sürekli gözden geçirmeli, yapabileceklerinizi düşünmeli, kendinize zaman ayırmalısınız kendinize iyi bakmanızın farkında olmak sizin yaşam kalitenizde çok büyük iyileşmelere yol açacak. Her şeyi daha doğru şekilde yapmanızı sağlayacaktır.

Aşk hayatınızda sizin değişiyor olmanız ilişkilerinizde de olumlu değişiklik gerçekleştirecek. Özellikle mevcut bir ilişkiniz varsa daha doğru iletişim kurabilecek, kendi sınırlarınızı net şekilde çizebilecek ve ilişkinizi daha ciddi yöne taşıyabileceksiniz. Eğer yalnızsanız bu yıl çok da ciddi ilişkiler peşinde olmadan güzel zaman geçirmeye odaklanabilirsiniz, ancak unutmayın bu yıl size aşk hayatınızda köklü değişimler meydana getirebilir.

Akrep Burcu ve Yükselen Akrepler (23 Ekim – 21 Kasım)

Akrep Burcu

Sevgili Akrepler ve yükselen Akrep burçları, bu yıl sizin için kararlarınızı, sorumluluklarınızı, gelecek hedeflerinizi ciddi bir şekilde düşünmeye başlamak için iyi bir zaman olacak. Geçen yıldaki kendinizle ilgili yaptığınız çalışmalarla artık güçlü bir temel oluşturduğunuz için bu yıl rahat bir şekilde kendinizi gösterebilir, daha tutarlı ve kendi isteklerinize bağlı şekilde başarılarınızı katlayabilirsiniz. Hayatınızda geçmişinizi iyileştirmekle ilgili yaptıklarınız size her konuda daha fazla cesaret ve olumlu enerji verecektir.

Özellikle ilişkileriniz ile ilgili konularda yaşadıklarınız istediğiniz kadar net olmayabilir. Her konunun derinine inmeniz gerekmesi eğer size hayatınızda olumlu gelmeyen şeyler yaşatıyorsa bunları bir kenara bırakmak için kendinize izin vermeniz gerektiğini fark edebilirsiniz. Bu yıl biraz daha özgürleşmeniz ve kendinize ön plana koymanız için fırsatlar önünüze gelecek.

Kariyer hayatınızla ilgili bu yıl da ilerlemeye devam edeceksiniz. İşinizle ilgili karşınıza çıkabilecek yenilikleri daha çok araştıracak, bunlarla ilgili belki eğitim alma gibi şeyler yapacak ve hem becerilerinizi hem bilgilerinizi geliştirmek için çalışacaksınız. Genel olarak işinizle ilgili konularda başarılı olduğunuz bir yıl geçireceksiniz. Eğer işinizden memnun değilseniz ya da bir arayış içerisindeyseniz Mayıs sonu ve Haziran ayı içerisinde işinizle ilgili değişiklik yapma ya da iş arama gibi konulara eğilebilirsiniz.

Yıl boyunca karşınızdaki kişilerin her zamankinden daha fazla dikkatini çekiyor olacaksınız. Kendinizi daha fazla rekabetçi, daha hırslı bulabilirsiniz. Özellikle sosyal hayatınızla ilgili kendinizi daha ön plana atabilirsiniz. Aslında özünüzde içe dönük birisi olsanız da bu yıl daha fazla maceraya, davetlere ya da önünüze çıkan fırsatlara evet diyeceksiniz.

Aşk hayatınızda bu yıl istediğiniz yakınlık, samimilik ve sevgiyle bulacaksınız. Eğer bir ilişkiniz varsa çok mutlu, romantik ve akılda kalacak anlar yaşamaya devam edeceksiniz. Eğer yalnızsanız bağlanma isteği ve özgürlük arasında bazen karar veremeyebilirsiniz. Her ne kadar özgürlüğü seçmek isteseniz de bu yıl sizin için evlilik, ortaklık, ciddi ilişkiler hiç tahmin etmediğiniz zamanda gerçekleşebilir.

Yay Burcu ve Yükselen Yaylar ( 22 Kasım – 21 Aralık)

Yay Burcu

Sevgili Yaylar ve yükselen Yay burçları, bu yıl ev ve aile konularınız ön planda olacak. Yıl boyunca büyük olasılıkla birçok ev işi ev ile ilgili sorumluluk ve size yüklenen yükümlülükler ile uğraşacaksınız. Eviniz ve yakın aile üyelerinizi etkileyecek konular bu yıl daha fazla dikkatinizi isteyebilir. Bu sebeple de önceliklerinizi yeniden değerlendirmek sizin için gerekli olabilir. Bunu değerlendirirken sizin neyin mutlu ettiğini, nelerin tatmin ettiğini ciddi bir şekilde düşünecek, buna göre hayatınızı yeniden düzenlemeye adım atacaksınız.

Yıl boyunca kendinizi daha sabırlı, öncelikle iç sesini dinleyip sonrasında aksiyon alan bir halde bulacaksınız. Dikkatinizi hemen dağıtmamak, önünüze gelen konulara odaklanabilmek, ilişkilerinizde ne istediğinize karar verebilmek sizin için başarının anahtarı olabilir. Hayatınız ne kadar yoğun macera ya da sorumluluk içerisinde olursa olsun bu yıl her şeyi bir kenara bırakıp öncelikle kendinizle ilgileneceksiniz. Çünkü artık önemli kararlar verirken ayaklarınızın yere basması gerektiğinin farkında olacaksınız. Ayrıca güvendiğiniz insanlardan da tavsiye alma konusunda bu yıl daha çok uğraş gösterebilirsiniz.

Kariyerinizle ilgili konularda kendinizin en iyi versiyonu ile karşılaşabilirsiniz. Yılın başlangıcındaki günlerde kendinizi değişen zamana ya da değişen şartlara uydurabilmek için çalışabilir, kendinizi değişime sokabilirsiniz. Genel olarak başarılı olacak, kariyerle ilgili konularda Ağustos ayı ortasında canınızı sıkacak iletişimsizlikler yaşayabilirsiniz. Geçici olacak bu etkiyi sabırla atlatabilirseniz ilerleyen günlerde hedeflerinize çok daha kolay yaklaşabileceksiniz.

Eviniz ve ailenizin daha çok ön planda olacağı bu yılda odak noktanız ev hayatınız, aile meseleleriniz, eşler, çocuklarla ilgili uğraşlarınız olacak. Kendinizi evinizle ilgili fazla sorumluluk almış gibi hissedebilirsiniz. Ayrıca çevrenizde yaşlı ya da hasta kişiler varsa bunlarla ilgili şefkat duygunuzda yenemeyerek ayrı bir sorumluluk altına girebilirsiniz. Ailenizin bu dönemde ön planda olması arkadaşlarınızla olan iletişimlerinizde biraz sorun yaratabilir.

Aşk hayatınızda şanslı olacağınız bir yıl geçireceksiniz. Özellikle yalnızsanız sizin için çok heyecan verici, geçmişteki hiçbir duyguya benzemeyen renkli bir kişi ile tanışabilirsiniz. Önünüze aşk ile ilgili fazlasıyla çok fırsat çıkabilir. Mevcut bir ilişkiniz varsa ilişkinizi istediğiniz şekle getirmek, istediğiniz gibi yaşayabilmek için biraz daha çaba harcamanız gerekebilir. Zorluklar yaşamanız halinde bunu birbirinize bağlılıkla atlatabilirseniz ilişkiniz için ciddi adımlar söz konusu olabilir.

Oğlak Burcu ve Yükselen Oğlaklar (22 Aralık – 21 Ocak)

Oğlak Burcu

Sevgili Oğlaklar ve yükselen Oğlak burçları, bu yıl kendinizi daha çok akışa bırakabilecek ve daha rahat yaşayabileceksiniz. Size çok yabancı duygular olsa da disiplinli katı yapınızı bırakmak size yepyeni bakış açıları kazandırabilir. Geçtiğimiz yıllarda hayatınızda köklü değişiklikler yapmış olabilirsiniz. Bu yıldan itibaren büyük değişim döneminizi artık tamamlayacak ve hayatı daha hafif hissetmeye başlayacaksınız. Ayrıca sağlıkla ilgili konular da gündeminizde olacak. Kendinize daha iyi bakmaya karar verebilir, bunun için özellikle zaman ayırabilirsiniz.

Yılın genelinde çevrenizdeki kişileri daha oldukları gibi kabul edebilecek, hissettiklerinizi paylaşmaktan çekinmeyeceksiniz. Açık davranmak sizi savunmasız hissettirse de kendiniz için iyi dönüşümler yaşayabilirsiniz. Eğer arkadaşlarınız, yakınlarınız ya da ailenizle ilgili geçmişte yaşadığınız sorunlar varsa bunları çözebilmek için gereken şeyleri bu yıl yapabilir ve ilişkilerinizi düzeltebilirsiniz. Eskiden kalan yaralarınız artık sarılacak.

Kariyerinizle ilgili konularda şanslı dönemde olmaya devam edeceksiniz. Özellikle Mart ayından sonra kariyerinizde olumlu ve büyük değişimler gerçekleşebilir, size fazlasıyla kazanç ve başarı sağlayabilir. Artık önümüzdeki dönemde işinizdeki sorumluluklarınızı kararlılıkla yerine getiren ve önünüze daha ciddi hedefler koyan bir kişi olarak karşımıza çıkacaksınız. Çalışma performansınız fazlasıyla yükselecek.

Finans konuları ile ilgili gelirlerinizde meydana gelecek değişimlere hazır olmanız gerekiyor. Bazı dönemlerde olumsuz etkilerin içerisinden geçseniz de finansal durumunuzu kontrol altında tuttuğunuz takdirde kazançlı duruma geçebilirsiniz. Odak noktanız maddi durumunuzu düzeltmek ve bu konularda kendinizi kısıtlanmış hissetmemek olacak. Ayrıca işinizde yaşayacağınız başarılarla kazançlarınızın özellikle yıl sonuna doğru sürpriz bir şekilde artması söz konusu olabilir.

Aşk hayatınızda bu yıl bazen sabırla olmanız gereken durumlar içerisinde kalabilirsiniz. Özellikle mevcut bir ilişkiniz varsa partnerinizle iyileştirmeniz gereken yönleriniz karşınıza çıkabilir. Karşınıza çıkabilecek bu zorlukların üzerinden gelmek için birlikte ne kadar uğraşırsanız ilişkiniz o kadar güçlenecektir. Eğer yalnızsanız Mart ve Mayıs ayları arasında sizin için çok heyecan verici bir ilişkiye adım atabilirsiniz. Bunun için arada konfor alanınızın dışına çıkmanız ve cesaretli olmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Kova Burcu ve Yükselen Kovalar ( 22 Ocak – 19 Şubat)

Kova Burcu

Sevgili Kovalar ve yükselen Kova burçları, bu yıl sizin için dönüşümlerle dolu olacak. Artık hedeflerinize daha çok odaklı, ne istediğinizden emin olacaksınız. O yüzden sizin yolunuzla uyumlu olmayan her şeyi yolunuzdan çekeceksiniz. Özellikle ev ve aile yaşamı ile ilgili konularda olumlu değişimler yaşamanız söz konusu olacak. Gelecek için planlarınızı tekrar gözden geçirecek, yapamadığınız şeyler için alternatif yollar bularak yine bunları gerçekleştirebileceksiniz.

Yıl boyunca kendinize fazlasıyla güvenen, egosu yüksek bir şekilde yaşayacaksınız. Özellikle iletişim konularından başarılı olmanız çevrenizi insanlarla dolduracak. Topluluk önünde konuşmak, öğretmek, öğrenmek gibi konularda kendinizi hiç olmadığı kadar ön planda göreceksiniz. Bugüne kadar neler olduğunu, nerelerde ne yanlış yaptığınızı ve ileride neler yapabileceğinizi, neleri yapmanızın iyi olmayacağını net olarak bileceksiniz. Kendinize güveniniz de buradan gelecek.

Kariyer hayatınızla ilgili geçmiş yıllara göre daha az değişiklik yaşayabilirsiniz. Ancak genel olarak çalışma tarzınızda yeni düzenlemeler yapmanız gerekebilir. Artık daha fazla sezgilerinize güvenerek çalışacak, fazla çaba harcamadan daha pratik şekilde işlerinizi halletmenin yolunu bulacaksınız. Eğer bir iş değişikliği, terfi isteği ya da zamla ilgili bir konuşma yapma düşünceniz olacaksa Şubat ve Kasım ayları sizin için kariyer konularında şanslı olacağınız günler içerecek.

Finansal konularla ilgili bu yıl mali durumunuz sizin için ön planda olacak. Yaşamınızı iyileştirme isteğinizle birlikte kendinize verdiğiniz değeri yükseltmek için maddi durumunuzu da yükselteceksiniz. İlk başta küçük artışlar yaşasanız da ileride size çok kazandıracak büyük bir fırsat da karşınıza çıkabilir. Çok hızlı kazanç getirmeyebilecek olan bu yatırımınız ilerleyen günlerde size tahmin etmediğiniz kadar kazanç getirebilir. Sabırlı olmayı unutmamalısınız.

Aşk hayatınızda bu yıl yeni bir siz ve değişikliklerle dolu olacak. Özellikle mevcut bir ilişkiniz varsa büyük değişimler söz konusu olabilir. Artık partnerinizle iletişim kurma şeklinizi değiştirmeye karar verebilir, ilişkinizi istediğiniz şekilde dönüştürmek için gerekli adımları atabilirsiniz. Bu da size aşk hayatınızda istediğiniz ciddi adımları getirebilir. Özellikle yıl sonuna doğru evlilik ile ilgili kararlar alabilirsiniz. Eğer yalnızsanız ilginizi çekecek kişilerle tanışma şansınız yüksek. Özellikle Nisan ve Ağustos aylarında duygusal açıdan çok yoğun günler geçireceksiniz.

Balık Burcu ve Yükselen Balıklar (20 Şubat – 20 Mart)

Balık Burcu

Sevgili Balıklar ve yükselen Balık burçları, bu yıl sizin için benliğinizi bulma ve yeni başlangıçlar yapma yılı olacak. Kendinizle ilgili konularda çalışmak için bolca zamanınız olabilir ve şaşırtıcı derecede bir dönüşüm yaşayabilirsiniz. Özgüveninizin fazlasıyla artacağı ve gerçekte kim olduğunuzu bulmaya çalışacağınız için tüm gözler sizin üzerinizde olacak. Bu yıl size kalıcı değişimler, yeni başlangıçlar ve tamamlanmalar getirecek. Kapanması gereken konuları kapatabilir yeni başlangıçlara artık adım atabilirsiniz.

Ayrıca yıl boyunca kendinizde güçlü sezgiler ve psişik yetenekler hissedebilirsiniz. O yüzden alacağınız kararlarda ya da karşılaştığınız konularda sezgilerinize güvenerek hareket edebilirsiniz. Ya da gördüğünüz rüyalardaki size gerçekten bir mesaj ileten şeyleri fark edebilirsiniz. Bu size rakiplerinize karşı bir avantaj sağlamakla kalmayıp aynı zamanda birçok konuda size büyüme ve başarı şansı verecek. Alacağınız işaretlerle bu yıl yeni bir işe girebilir, ebeveyn olabilir ya da kariyerinizde tahmininizden çok daha yükseltebilirsiniz.

Kariyer hayatınızda bu yıl işinizi veya kariyerinizi tamamen değiştirmeye karar verebilirsiniz. Bu yıl sizin isteğiniz artık daha esnek ya da yaratıcı bir şeylerle uğraşmak olabilir. O yüzden kendi işinizi kurmaya yönelebilir ya da bir öğrenim süreci içerisine girebilirsiniz. İletişim konularında çok güçlü olmanız önümüzdeki yılı iletişimle ilgili bir pozisyonda çalışma başlatabilir. Her ne kadar başarılı ve yeni başlangıçlar içerisinde olsanız da yıl sonunda Merkür’ün gerilemesi ile bütün bir yılınızı gözden geçirecek, baştan sona tamamen tekrar düşünme ihtiyacı hissedeceksiniz. Bu da size bir sonraki yıla hazırlanma şansı verecek.

Ev ve aile hayatınızda yaşanan sorunlar varsa bu yıl çözüme kavuşacağınız bir yıl yaşayacaksınız. Ayrıca gelirlerinizle ilgili kazançlarınızın artması, bunun da ev hayatınıza olumlu şekilde yansıması söz konusu olacak. Hem para hem hukuksal konularla ilgili yaşadığınız sorunlar varsa bunlar birdenbire su üstüne çıkabilir ve sizi biraz depresif hale sokabilir. Ancak unutmayın ki ekonomik açıdan güzel fırsatlar yakalayacağınız bir yıl geçireceksiniz. O yüzden fırsatları kaçırmamaya dikkat etmelisiniz.

Aşk hayatınızda eğer yalnızsanız bu yıl kesinlikle birisine bağlanmanız söz konusu olacak. Hem kişisel hedeflerinize odaklanmış olacak hem de bu konuda sizi destekleyen ve yanınızda olan bir kişiyle oldukça ciddi bir ilişkiye başlayacaksınız. Mevcut bir ilişkiniz varsa partnerinizle birbirinize olan bağladığınızın sınırlarını yeniden çizmeniz gerekebilir. İlişkinizi derinleştirmek yerine ikinizin de kişisel alanlarına zaman ayırması gereken bir yıl geçireceksiniz. Bu kişisel anlamda sizin için iyi, ilişkinizin derinleşmesi içinse bir süre daha beklemeniz gerekebilir.


2024 Yılında Burçları Neler Bekliyor yazımızda merak edilenlere değindik. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin!