Burçlarla İlgili Tüyolar – Bölüm 1

Hangi burcu nasıl tanırsınız ve nasıl tanımlarsınız. Yeni tanıştığınız birini anlamak, bir sonraki adımını ve tepkisini öngörebilmek adına burcuna odaklanıyor ve sonuç çıkarmaya çalışıyoruz. Peki ya hangi burç nasıl tepki veriyor sorusunun yanıtını yeterince biliyor muyuz? Birkaç cümle ile burçları açıklamamız gerekse nasıl anlatırdık? Ya da birini tanımak için yeterince fırsatımız olmasa acil karar vermemiz gerekse nasıl karar verirdik? İşte sorularınızın cevabını bulacağınız küçük tüyolar tam da burada. Aradığınız mini karakter analizine ulaşabilirsiniz.

Koç: En son söylenecek sözü ilk söyler.
Biraz patavatsız mı desek yoksa yumuşatıp açık sözlü mü desek bilemedik. İkna kabiliyeti yüksek olsa da tahammül eşiği son derece düşüktür. Onunla inatlaşmamalısınız ya konunun kaybedeni olursunuz ya da onu kaybedersiniz. Demedi demeyin!

Boğa: Sabırlı, anlayışlı ve komiktir. Ortamı harekete geçirmeyi sever, dikkatleri üzerine toplar. Kredisi çoktur, sevdiklerine bonkörce dağıtır fakat konu uzadıkça ve biriktikçe tahammülü azalır. Az sinirlenir fakat kızdığında da yanında olmamakta fayda olabilir. Sankinleşmesi güç bir yapısı vardır, bir kez bitti dediyse geri dönüşü olmayacaktır.

İkizler: Zeki ve gevezedir. Adeta zihnini yansıtmak ve dikkatleri üzerine toplamak için konuşur. Ne istediğini bilir, tevazu göstermez, gösterişli şeyleri sever. Kaliteden ödün vermek ona göre değildir. Anlık duyguları değişebilir, kuşkucu ve detaycıdır. İnceliklerden hoşlanır ve daima bekler.

Yengeç: Zodyak’ın sevimli şımarığıdır. İlgini bana ver diye birçok cümle kurar. Sürekli bir sevilme arzusu içerisindedir. Sevilmediği bir ortamda mutlu olması mümkün değildir. Çok duygusal olmasına karşın çok da zekidir. Entelektüel yanı gelişmiştir. Sanata değer verir, algılar ve yorumlar. Onun için bir film ya da bir kitap yalnızca bir film ve bir kitap değildir. Alt metinleri okur ve hayatına dahil ederek yoluna devam eder.

Aslan: Liderdir aksini kabul etmesi mümkün değildir. Sadıktır, sırdaştır, muhteşem bir dost, kaprisli, fazla gururlu bir sevgilidir. Onu poh pohlamalı ve daima dinlemelisiniz, saygı görmekten keyif alır. Aksi halde kaçmaya çalışacaktır.

Başak: Profesyonel bir eleştirmendir. Herkesi, her durumu acımasızca eleştirme kabiliyetine sahiptir. Hayatı boyunca arayış içerisindedir. İçinde bulunduğu ortamdan memnun olsa bile oraya ait olup olmadığını sorgular. Her şeyi sorgulayabilecek kabiliyete sahiptir.

Devamı mı?

Elbette devamı gelecek, ikinci bölümde görüşmek üzere.