Ceres Asteroidi Kova Burcuna Geçiş Yapıyor

Bu hafta sonunda Ceres asteroidi Kova burcuna geçiş yapacak. Peki, burçlar bundan nasıl etkilenecek?

Daha önce de ifade ettiğimiz üzere Ceres asteroidi genel anlamda anne sevgisini, doğumu, çocukları ve yeni başlangıçları ifade eder. Bu dönemde bu konulara yoğunlaşacağımızı ifade edebiliriz.

Eğer bu asteroidin detaylı olarak özelliklerine bakacak olursak durumu şu şekilde özetleyebiliriz:

Ceres, Yunan mitolojisinde Demeter olarak geçer; doğa tanrıçasıdır. Bereket, hasat, şükür ve bolluk duygusu ile alakalıdır. Ceres, Ay’ın fonksiyonlarına benzer özellikler gösterir. Bundan ötürü de Ceres’i Ay’ın yan göstergesi gibi okumak faydalı olabilir. Haritada kişinin nasıl doyum sağlayacağı, bereket oluşturacağı, kendisine dair bakış açısı, sevgiyi nasıl istediğine dair ipuçları bu sayede bulunabilir.

Aynı zamanda kişinin nasıl bir anne olacağı, kendisinin annesi ile ilişkisi, doğurganlık potansiyeli de yine Ceres’in anlamları içerisindedir. Aynı zamanda kişinin verim ve bereket oluşturma, hamaratlık, hüner ve doğa sevgisi ile alakalı yatkınlığı hakkında bilgi edinilebilir. Ceres aynı zamanda hırs ve kendini cezalandırma ile de alakalıdır. Yani en çok hangi konularda kendimize yükleniyoruz, hangi konuda zaman zaman yaramız var, kompleks ya da hazım sorunu yaşıyoruz bunu da anlamak mümkün.

Ceres’in Kova burcuna geçmesi ise genel anlamda hayatımızdaki insanlara davranış bicimizi etkileyecek. Bu dönemde insanları yargılamayı bırakacak ve sevgimizle herkese yardımcı olmaya çalışacağız. Her ne kadar bu bizim için çok iyi olmasa da etrafımızdaki insanların durumdan olumlu etkilenmesi mümkün. Bu yüzden kendimize dikkat etmemizde yarar var.

Kova burcunun genel özelliklerini yine önümüzdeki günlerde hissetmeye devam edeceğiz. Kova burcunun bu özelliklerini de hesaba katmakta yarar var:

Hava grubunun temsilcilerinden olan Kova burçları marjinal tavırlarıyla, özgürlüklerine düşkünlükleriyle ve zekalarıyla bilinirler. Gerek fikirleriyle gerek dış görünüşleriyle bulundukları ortamda dikkatleri üzerlerine çekerler. Fikirlerde sabit olan Kova burçları, dik kafalı olduklarına dair eleştiriler alabilir. Fakat bu fikirlerde sabitlik tarih boyunca ünlü bilim adamlarının ve kadınlarının bu burçtan çıkmasını sağlamıştır.

Akıllarına koyduklarının elbet bir gün doğru olacaklarına inanmaları sürekli aynı şeyi deneyip, yılmadan çalışmaları büyük keşifleri de beraberinde getirmiştir. Fikirlerine çok güvenmeleri bazen hayattan kendilerini soyutlamalarına neden olabilir. Sürekli düşündükçe işin içinden çıkamaz hale gelirler. Aklın üstünde olduğu bu burcun fazla düşünmesi, psikolojik problemlere sebep olabilir. Günlük dertler onların ilgi alanına girmez.

Toplumu değiştirmek, insanlığa fayda sağlamak isterler. Her zaman modern çağa ayak uydururlar. Yeniliklere hayır demezler. Özgürlüklerine düşkün olmaları her an her şeyi yapabilecekleri anlamına gelir. Bir anda işi bırakabilirler. Aynı durumu ilişkide de yapabilirler. Konu ne olursa olsun kısıtlanmayı sevmezler. Bu hayatta idealleri vardır. Etrafındaki insanlar da akıllı olmalıdırlar. Onların dediklerini anlamayan ya da hayatta amacı olmayan insanlarla işleri olmaz. İlişki konusunda bağlanmakta zorlanabilirler.