Merkür Gerilemesi Başlıyor

3 Şubat Pazartesi günü Merkür Balık burcuna geçiş yaparak gerilemeye başladı. Peki, Merkür Gerilemesi bizi nasıl etkileyecek?

Merkür, nasıl iletişim kurduğumuzu ve algılama şeklimizi anlatan gezegendir. Mitolojide Merkür, tanrıların habercisi olarak bilinirdi. Astrolojide bu gezegen haberleşmeyi temsil eder. Her türlü konuşma, yazı, yolculuk bu gezegenin yönetimindedir.

Sürekli olarak yeni bilgiler edinen, son derece hızlı ve her duruma kolay adapte olabilen bir gezegendir. Merkür mantık, anlayış ve görüşü temsil eder. Merkür’ün yıldız haritasındaki konumu, harita sahibinin nasıl bir zeka ve sinir sistemine sahip olduğunu, entelektüel seviyesini gösterir.

Vücutta Merkür, sinir sistemini, akciğerleri ve tiroit bezini yönetir. Her çeşit bilgi, öğrenme ve ulaşım Merkür tarafından idare edildiği için Merkür’ün geri gittiği zamanlarda iletişimde aksaklıklar meydana gelir, yanlış anlaşılmalar olabilir. Herhangi bir anlaşma imzalamak, önemli kararlar almak için iyi bir dönem değildir.

Merkür 3 Şubat- 11 Nisan arasında Balık burcunda ilerleyecek. Bu süre içinde 16 Şubat-10 Mart arasında geri harekette olacak ve hayatımızı ciddi anlamda etkileyecek diyebiliriz.


Merkür Balık burcundayken zihnimizi toparlayıp, konsantre olmak zordur. Çünkü Merkür mantığı ön planda tutan bir gezegendir. Hayal gücü ve sezgileri ağır basan Balık burcundayken algılar bulanıklaşır, kafalar karışır. Vereceğimiz kararlarda duygusal davranıp, anlamadan inanmaya daha yatkınızdır. Fedakarlık gösterme ya da bekleme eğilimimiz artar. Detaylardan, analitik düşünce tarzından uzaklaşırız. Maneviyat, yaratıcılık, merhamet ön plana çıkar.

Gezegenler geri gittikleri dönemlerde temsil ettikleri konularla ilgili değerlendirme, tamamlanma süreci yaşanması için enerjilerini içe döndürürler. Genel işleyiş bozulduğundan ilgili konularda aksaklıklar yaşarız. Merkür’ün enerjisi içe döndüğünde de iletişim ve ulaşımla ilgili problemler ortaya çıkar. Amacı ise aslında yolunda gitmeyen konulara, düzeltilmesi için dikkat çekmektir.

Merkür’ün Balık burcunda geri harekette olacağı önümüzdeki günlerde yapmamız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:   

Önemli kararlar vermekten, sözleşme, anlaşma imzalamaktan kaçının.


Kimseye kendimizi anlatamıyor gibi hissedebiliriz. Bu noktada böyle bir ruh haline girmemeye gayret edelim.


Seyahatlerde gecikmeler, aksaklıklar olabilir. Özellikle de deniz ulaşımıyla ilgili sıkıntılar yaşanabilir. Aman dikkat!


Potansiyel sorun gördüğümüz teknolojik aletlerde, olası aksaklıklar için önceden önlem almamız yerinde olur. Su tesisatlarında, su ile çalışan elektronik aletlerde sorun yaşanabilir.


Dikkatimiz her zamankinden daha dağınık olduğundan kırılan potlara, gönderilen yanlış mesajlara, eksik kalan evraklara, veri kaybına da dikkat.

Olayları farklı algılama ya da kendimizi yanlış ifade etmeye ilişkin anlaşmazlıklar, ikili ilişkiler ve ortaklıklarda sorunlar yaşatabilir. Unutmayalım ki büyük çoğunluk bu etki altında.


Yediklerimize dikkat etmeliyiz, zehirlenmelere açık bir dönem. Aynı zamanda ayaklarımızla ilgili sıkıntılar da yaşanabilir.


Sezgilerin arttığı bu dönemde ilham gerektiren işler ya da ruhsal gelişimle ilgili konular, geriye yönelik çalışmalar bize iyi gelecektir.


Geçmiş küslükleri bitirebilir, affedemediğimiz konularla yüzleşebiliriz.

Balık burcunda Merkür Gerilemesini iyi bir şekilde atlatmak için ne kadar zor olsa da çok daha sabırlı olmalı ve kendimizi boş yere üzmemeye gayret etmeliyiz…