Doğum Haritasına Nasıl Bakılır?

Doğum Haritasına Nasıl Bakılır?
Doğum Haritasına Nasıl Bakılır?

İnsanlar yüzlerce yıldır astroloji sayesinde zamanı anlıyor ve kaydediyor. Geçmişten günümüze kadar gelen astroloji, göksel cisimlerin insan karakteri ve kaderi üzerindeki etkilerinin olduğunu belirtir.

Birçok alanda başvurulan astrolojide elbette ki belli başlı konular en merak edilenler olarak bilinir. Doğum haritası da bunlardan biridir. Doğum haritası nedir, doğum haritasına nasıl bakılır, bizim üzerimizde bir etkisi var mıdır bunların yanıtını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Doğum Haritası Nedir?

Doğum haritası, kişinin doğduğu andaki gökyüzünde yer alan Güneş, Ay ve gezegenlerin konumlarının belirlenmesi ile elde edilir. Her kişinin kendine özgü ve özel astrolojik doğum haritası bulunur. Hangi zaman diliminde, ne koşullara ve hangi şekilde doğduğumuz tüm geleceğimizi belirleyebilir. Bu sebeple de her kişinin doğum haritası kendine özeldir. Öyle ki doğum tarihi, saati ve yerine göre hesaplama yapılıp oluşturulan her harita, bir diğerinden farklı bir görünümde olur.

Kişinin doğduğu anda ve coğrafyadaki Güneş, Ay ve gezegenlerin konumlarının belirlendiği doğum haritası, bunların yanı sıra gezegenlerin birbirleri ile olan ilişkilerini, yani aralarındaki açıları da belirler. Ek olarak, kişinin doğum anındaki Ay’ın Güneş ile olan ilişkisi, yaşanan yeni ay ve dolunaylar, Güneş ve Ay tutulmaları da doğum haritasındaki önemli durumlar arasında yer alır.

Ayrıca, doğum haritasında ev adı verilen 12 farklı alan yer almaktadır. Bu evlerin her biri farklı bir alanı temsil etmektedir. Her evin kendine ait bir burcu ve o evi yükselten öncü bir gezegeni bulunmaktadır.

Doğum Haritasına Nasıl Bakılır?

Doğum haritası, matematiksel ve astronomik hesaplamalar ile çıkartılır. Bunun tespit edilebilmesi için kişinin doğum tarihini, doğum saatini ve doğduğu yeri bilmesi gerekmektedir. Bu bilgiler ile çıkartılan doğum haritası, elbette ki alanında uzman kişiler tarafından yorumlandığında daha geniş bir bilgi elde edilebilir.

Doğum Haritasının Üzerimizdeki Etkileri Nelerdir?

Doğum haritası, kişiye özel bir yol gösterici olarak bilinir. Öyle ki doğum haritası analizi, önemli kararlar almadan önce de danışabileceğiniz, size rehber olabilecek bir kılavuzdur. Astrologlar tarafından, doğum haritası kişinin ikinci kimliği olarak nitelendirilir. Kişinin, doğum haritası sayesinde kendini daha iyi tanıyabildiği ifade edilir.

Doğum Haritası ile Neler Öğrenebiliriz?

Kişinin doğduğu andaki gökyüzünde yer alan Güneş, Ay ve diğer gezegenlerin konumu ve birbiri ile olan ilişkileri sonucunda çıkarılan doğum haritası bize birçok mesaj vermektedir. Hem geçmiş hem de gelecek yaşantınızla ilgili merak ettiğiniz soruların yanıtlarını, doğum haritanızı yorumlayarak bulmanız mümkündür.

Doğum haritanız ile hayata karşı duruşunuz, sizi başkalarından ayıran temel özellikleriniz, dış görünüşünüz ve duyumsal yaşantınız gibi bilgileri elde edebilirsiniz. Fakat bunlara ek olarak sağlık hayatınızla ilgili riskleriniz, karşınıza çıkabilecek fırsatlar, önemli kararlar verme aşamasındaki doğru zamanlama, yaşamınızdaki dönüm noktaları gibi birçok sorunun yanıtını da bulabilirsiniz.

Doğum Haritasında Bulunan 12 Ev Neyi Temsil Eder?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi doğum haritasında 12 farklı alan bulunur ve bunlara ev adı verilir. Bu 12 evin her biri farklı bir alanı temsil ederken, o evin öncü bir gezegeni ve kendine ait bir burcu da mevcuttur.

Birinci Ev

Astrolojide birinci ev sizi temsil eder. Bu, yükselen burç olarak da bilinir. Kendinizi nasıl taşıdığınızı ve insanların sizin hakkında fark ettiği özellikleri gösterir. Birinci evinizde herhangi bir gezegen bulunuyorsa bu gezegen genel anlamda karakteriniz, enerjiniz ve ruhunuz üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

İkinci Ev

İkinci ev maddi durumlar ile alakalıdır. Kişisel ekonominizi ve servetinizi temsil eder. Ne kadar para kazanabileceğinizi, kazanmaya dair olan tutkunuzu ve özgüveninizi gösterir. Bununla birlikte özsaygı arayışınızı da temsil eder.

Üçüncü Ev

Üçüncü ev, başkalarıyla iletişim kurma biçiminizi ve terbiyenizi göreceğiniz ev olarak bilinir. Aynı zamanda varsa kardeşleriniz ve ev arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizi de tasvir eder.

Dördüncü Ev

Dördüncü ev, hayattaki değerleriniz ve ailenizi temsil eder. Kişisel temelinizin yanı sıra ailenize ve ev yaşamınıza duyduğunuz sevgi ve özeni öğrenmek için dördüncü evinize bakmanız yeterlidir.

Beşinci Ev

Beşinci ev keyif, yaratıcılık ve rahat buluşmaları temsil eder. Birine neden, ne zaman ve nasıl âşık olduğunuzu, ne tür randevulardan keyif aldığınızı görmek için beşinci eve bakmanız gerekir.

Altıncı Ev

Altıncı ev yaşantınızdaki sağlık, gündelik rutin ve öz bakımı temsil eder.

Yedinci Ev

Kimi ve nasıl sevdiğiniz doğum haritasının yedinci ev bölgesinde tanımlanır. Buraya bakarak uzun vadede bağlanmak ve yatırım yapmak istediğiniz ideal insanı bulmanız mümkündür.

Sekizinci Ev

Sekizinci ev, kişisel dönüşüm olarak adlandırılır. Zaman içerisindeki gelişiminizi burada görebilirsiniz. Kredi kartı borcu, öğrenim kredisi ve maaş zamlarıyla olan ilişkinizi de buraya bakarak görmeniz mümkündür.

Dokuzuncu Ev

Yüksek öğrenim, seyahat, felsefe ve macera dokuzuncu evde bulunur. Buraya bakarak hangi alanlarda çalışma yapmak istediğinizi ve kişisel ideolojinizi nasıl gerçekleştirebileceğinizi görebilirsiniz.

Onuncu Ev

Onuncu ev, insanlar üzerindeki imajınızın evi olarak bilinir. İnsanlarla paylaştıklarınız ve onlara sunduklarınız, dünyanın sizi nasıl algılamasını istediğiniz burada görülebilir. Aynı zamanda profesyonel tutkunuz ve statünüzü de temsil eder.

On Birinci Ev

On birinci ev, kurduğunuz dostluk, grup, topluluk ve birliktelik türlerinin tanımı gibidir. Daha da önemlisi, ekibinizin sizi destekleyecek ve aynı amaç uğruna mücadele edebilecek üyelerini görebilirsiniz.

On İkinci Ev

Kalbinizin derinliklerinde önem verdiğiniz vizyon ve hayalleri onikinci evde bulabilirsiniz. Haritanızın bu alanı size, düşüncelerinizi temizleyerek ve sezgilerinize yaslanarak tüm ikilemlerinize ve mücadelelerinize yanıt bulabileceğinizi öğretir.


Doğum haritasına nasıl bakılır? yazımızın yanı sıra profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırabilir ve size özel yorumlarla gelecekte siz nelerin beklediğini öğrenebilirsiniz.