Dolunay’da Neler Yapmalıyız?

Dün gece Balık burcunda 3 derecelik bir Dolunay gerçekleşti. Peki bu Dolunay’ın etkili olduğu süre boyunca neler yapmalıyız?

Dolunay döngünün zirveye ulaştığı, enerjinin de en yoğun olduğu zamandır, bunu unutmayın. Dolunay gecesinde ve Dolunay’ın halen etkili olmaya devam ettiği birkaç gün boyunca yapacağınız küçük şeylerle tüm hayatınızı değiştirebilir, istediğiniz her şeyi elde edebilirsiniz.

Bu yapacaklarınızı sıralamak gerekirse şu şekilde ifade edebiliriz:

Dışarıda, toprağın üstünde ve ay ışığını görebileceğiniz bir yerde olabilirseniz ne ala! Ancak olmazsa da, temizleyip güzelce havalandırdığınız odanızda sessiz bir ortam sağlayarak işe başlayabilirsiniz. Sevdiğiniz, sakin bir müziğin size eşlik etmesini isteyebilirsiniz.

Biraz sakinleşerek başlayın. On dakika kadar sessizce oturun ve nefesinizi dinleyin. Kısa bir süre nefes alıp verişinize konsantre olarak oturmanız daha iyi hissetmenize, daha farkındalıklı bir halde olmanıza yardımcı olacaktır.

Beyaz bir kağıt ve bir kalem alın. Bir önceki dolunaydan bu yana hayatınızda olup bitenleri düşünün… Artık hayatınızda olmasını istemediğiniz veya değiştirmek istediğiniz şeyleri gözden geçirin. Sonra yavaşça bunları kağıdınıza yazın. Artık kurtulmak istediklerinizi, sizi yorduğunu veya üzdüğünü düşündüğünüz ne varsa, bir bir sıralayın.

Kendinize biraz daha zaman tanıyın. Yazdıklarınız üzerinde fazla düşünmeden, detaylara dalmadan, başladığınızdaki yavaşlığınızı sürdürerek, bu olumsuzlukları hayatınızdan uzaklaştırmaya niyet edin.

Hazır hissettiğinizde kağıdı yakın ve küllerini bir su birikintisine, denize atın veya rüzgarda uçup gitmesini izleyin.

Kısa bir süre için tekrar rahat bir pozisyonda oturun ve size iyi gelmeyen şeylerin sizden uzaklaşması için niyetinizi tekrarlayın.

Suyun ve rüzgarın arındırıcı etkisini daha çok hissetmek için ılık bir duş almak ve biraz açık havada oturmak iyi gelecektir.

İnsanların yüzlerce yıldır uyguladığı bu tür sembolik ritüeller, yaşadığımız şeylerle bağ kurmamıza, hayatımızda olup bitenleri yönetmemize yardımcı olmuştur. Tabi ki daha önce de ifade ettiğimiz gibi tüm burçlar Dolunay süreçlerinden daha farklı etkilenecektir ancak burcunuz ne olursa olsun siz de bu tür ritüeller yaparak hayatınızı istediğiniz gibi bir hale getirebilirsiniz, bundan emin olun.

Dolunay bize iyi gelmeyen ağır metaller, zehirli maddeleri  bırakma için iyi bir zamandır. Dolunay zamanı ise küçülmesini istediğimiz, artık bize hizmet etmeyen ne varsa bu zamanda bırakabiliriz ve kendimizi özgürleştirebiliriz.