Fal Nedir, Nasıl Bakılır?

Fal nedir

Pek çok insan fala inanmaktadır ve hayatlarının bazı dönemlerinde fal baktırmaktadır. Bu konuda en çok merak edilen şey ise fala neden bakıldığı ve fala nasıl bakıldığıdır. Bu nedenle ben de bu yazımda fal nedir, nasıl bakılır anlatmaya çalıştım. Fal hakkında detayları merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. 

Fal Nedir ?

Başlangıç noktası olarak çok geçmiş zamanlara dayanmaktadır. Fal, içinde bulunulan zaman dilimi hakkında ya da gelecek zaman hakkında, kişileri fikir sahibi yaptığına inanılan bir ritüeldir. Bu ritüel, bazı yöntemlerle ya da fal için gerekli olan alet ve araçlarla yapılmaktadır.

Aslına bakarsanız fal için karşıdaki kişiyi okuma sanatı da denmektedir. Fal uzmanları, araçlar ve yöntemler yardımıyla kişinin enerjisini ve hislerini okumaya çalışmaktadırlar.

Fal Türleri

Falın birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı, fallarda görülecek olan simgeler ve çıkan şekiller kariyer, sağlık, aşk, kazanç, aile ve sosyal ilişkiler gibi birçok konuyla bağdaştırılmaktadır.

Fallar, fal bakmak için ihtiyaç duyulan araç ve yöntemlere göre kendi aralarında sınıflandırılmaktadır. Geçmişten günümüze kadar gelmiş olan birçok fal çeşidi bulunmaktadır. En popüler fal çeşitleri ise şöyle:

Bunların dışında bakılan diğer fal çeşitleri ise şöyle:

  • El Falı
  • Kuş Falı
  • İç Organlar Falı
  • Kum ya da Toprak Falı
  • Zar Falı
  • Taş Falı
  • Kitap Falı
  • Ateş Falı
  • İnsan Bedeni Yapısı ile İlgili Fal
  • Kura Falı
  • Çay Falı
  • Rüya Falı

Fal Nasıl Bakılır ?

Fala bakma ve yorumlama işini falcı, bakıcı, medyum, şifacı gibi terimlerle adlandırılan, sezgileri ve enerjileri çok kuvvetli olan kişiler yapmaktadır. Fakat bu adlandırmalar kendi aralarında ayrılmaktadır ve farklı türleri temsil etmektedir. 

Falcılar, bazı araçlar ve yöntemlerle, içinde bulunulan zaman dilimi hakkında ya da gelecek zaman hakkında tahminlerde bulunan kişilerdir. İşte bu yönleriyle bakıcı ve medyumdan ayrılmaktadır. 

Fala bakanların, falda kullanılan teknikleri ve çıkan şekillerin ne ifade ettiğini çok iyi bilmelilerdir. Çünkü bu teknikler ve şekillerin bilinmesi sayesinde falcılar, kişiler hakkında rahatlıkla öngörüde bulunabilmektedir.

Birçok fal çeşidi bulunduğu için fal nasıl bakılır sorusunun cevabı çoktur. En sık kullanılan fal çeşitlerine nasıl bakıldığının cevapları ise şöyle:

Kahve Falı:  Türk kültürüne özgü bir fal türüdür ve Türk kahvesine göre yorumlanmaktadır. Kahveler içildikten sonra kahve altlığına fincan kapatılır. Yorumcu, soğuyan fincanı açtıktan sonra kahve fincanında ve tabağında oluşmuş olan şekillere göre falı yorumlamaya başlar.

Tarot Falı: 78 karttan oluşan tarot kartlarını kullanarak bakılmaktadır. Tarot kartlarının üzerindeki sembollerin ve figürlerin, yorumcunun duru öngörüsüyle destekleyerek bakabildiği bir fal türüdür. 

Katina Falı: İskambil kartlarını ya da katina falı kartlarını kullanarak Kelt açılımı yöntemi ile bakılmaktadır. Mitolojik semboller ve yorumcunun sezilerinin bütünleşmesiyle aşk ve ilişkiler hakkında bilgiler veren fal türüdür.

Yıldızname Falı: Fala bakmadan önce kişinin doğum saati, doğum yeri ve anne adı alınmaktadır. Alınan bilgiler üzerine, yıldızların konumları ve gezegenlerin pozisyonları gibi şeylere bakılarak, yorumcunun hesaplar yaptığı ve kişi hakkında bilgiler verdiği fal türüdür.

Su Falı: Yorumcu, konsantrasyon ve enerjisini yükselttikten sonra bir tasa veya bir kaba su doldurur. Sonrasında suda gördüğü çizgileri ve şekilleri yorumlamaya başlamasıyla kişiye bilgiler veren fal türüdür.

Sizler için hazırladığımız Fal Nedir, Nasıl Bakılır? yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; kahve falı, Tarot falı, Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. Falsepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.