Burçlar ve Özellikleri (Aylara Göre)

Burçlar

Doğduğunuz zaman diliminde güneşin bulunduğu pozisyon, burcunuz olarak ifade edilir. Burçlar, kişinin karakteristik özellikleri, iş hayatı, aşk hayatı, nelerden hoşlandığı ve uğurlu sayıları gibi konular hakkında bilgiler verir. Hangi ay, hangi burcu temsil ediyor, burcunuzun özelliklerini yansıtıyor musunuz merak ediyorsanız, aylara göre burçlar ve özellikleri hakkında hazırladığım bu yazıdan faydalanabilirsiniz.

Aylara Göre Burçlar

Doğum tarihlerine göre herkesin bir burcu vardır ve her burcun kendine has özellikleri bulunur.

Astrolojiyi takip eden herkesin bildiği burçlar, doğal olarak oldukça merak edilen bir konu. Henüz burcunu bilmeyenler kişiler bulunurken, burcun özelliklerini yansıtıp yansıtmadığı düşünen kişiler de var. Çünkü, bazılarımız burcun özelliğini tamamen yansıtırken, bazılarımız da tam olarak yansıtmayabilir.

Peki, aylara göre burçlar ve özellikleri, hangi ay, hangi burç? Sizin burcunuz hangisi? İşte cevaplar:

KOÇ BURCU (21 Mart – 20 Nisan)

Koç Burcu

Ateş grubu burçları arasında yer olan Koç burcu, dürüst, lider vasıflı ve aynı zamanda egoisttir. Çok aktif, dinamizmi ve enerjisi yüksek enerjili olan koçlar, sabırsızdır. 

BOĞA BURCU ( 21 Nisan – 21 Mayıs)

Boğa Burcu

Toprak grubu burçlarından olan Boğa burcu, çok pratik ve kararlıdır. Duygulara çok önem verdiği için sıcak kanlı ve güvenilirdir. Aynı zamanda harekete geçmekte zorlanan, konforuna düşkün ve tembeldir.

İKİZLER BURCU (22 Mayıs – 22 Haziran)

İkizler Burcu

Hava grubu burçları arasında bulunan İkizler burcu, girdikleri ortamlara hemen ayak uydurmaları en bilinen özelliklerindendir. Aynı zamanda kavrama yetenekleri de hızlıdır. Oldukça konuşkan, arkadaş canlısı ve sempatik olan ikizler, değişken ruh halleri nedeniyle ani mod değişimleri yaşayabilirler. 

YENGEÇ BURCU (23 Haziran – 22 Temmuz)  

Yengeç Burcu

Su grubu burçlarından olan Yengeç burcu, fazla duygusal, duyarlı, hassas ve yaşadığı ortama oldukça bağlıdır. Duygularını saklamaya çalışan yengeç burcu insanı aynı zamanda kıskanç ve fazla güçlü olmayan bir karaktere sahiptir.

ASLAN BURCU (23 Temmuz – 22 Ağustos) 

Aslan Burcu

Ateş grubu burçları arasında bulunan Aslan burcu, özgüvenli, sabit fikirli ve fikirlerini dikte etmeyi sever. Gururlu, koruyup kollayıcı bir karakter olmalarının yanı sıra cömert, fedakar, sanata ve estetiğe düşkündür.

BAŞAK BURCU (23 Ağustos – 22 Eylül)

Başak Burcu

Toprak grubu burçlarından Başak burcu, sıcakkanlı, cana yakın ve alçak gönüllüdür. Çok meraklı, çalışkan, mükemmeliyetçi, aceleci ve kolay beğenmeyen bir yapıya sahiptir.

TERAZİ BURCU ( 23 Eylül – 22 Ekim)

Terazi Burcu

Hava grubu burcu olan Terazi burcu, sevimli, uyumlu, sakin, sabırlı, adil ve eşitlikçidir. Aynı zamanda alıngan, tembel, kararsız ve dengesizdir. 

AKREP BURCU (23 Ekim – 21 Kasım)

Akrep Burcu

Su grubu burçları arasında yer alan Akrep burcu, mücadeleci, hırslı, güçlü, güvenilir, çalışkan ve dik kafalı bir yapıya sahiptir. Analiz kabiliyeti oldukça yüksek olan akrep burcu insanı,, kuşkucu ve dikkatlidir.

YAY BURCU ( 22 Kasım – 21 Aralık)

Yay Burcu

Ateş grubu burcu Yay burcu, özgür ruhlu, hareketli ve maceracı bir karaktere sahiptir. Olgun, neşeli, iyimser oldukları gibi aynı zamanda sorumsuz ve sabırsızdır.  

OĞLAK BURCU (22 Aralık – 21 Ocak) Oğlak Burcu

Toprak grubu burçlarından olan Oğlak burcu, kariyer odaklı bir yapıya sahiptir bu nedenle soğukkanlı, çalışkan, kararlı, planlı ve disiplinlidir. Aynı zamanda dik başlı, sert ve karamsardır.

KOVA BURCU ( 22 Ocak – 19 Şubat)

Kova Burcu

Hava grubu burçları arasında yer alan Kova, dost canlısı, sosyal, sadık ve vefalıdır. Sıradışı kimliği, dikkat çekmesi ve yeniliği sevmesinin yanı sıra, sabit fikirli ve kendini beğenmiştir.

BALIK BURCU (20 Şubat – 20 Mart)

Balık Burcu

Balık burcu, su grubu burçları arasında yer alır. Şefkatli, hassas, yardımsever, duyarlı ve sempatiktir. Çok duygusal oldukları için kırılgan, kararsız ve çekingen bir yapıya da sahiptir.


Sizler için hazırladığımız Burçlar ve Özellikleri (Aylara Göre) yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. Falsepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.