Güneş ile Ceres Altıgeni

 

Bu hafta içinde Terazi burcundaki Güneş ile Yay burcundaki Ceres asteroidi arasında 17 derecelik bir altıgen meydana geliyor. Peki, Güneş ile Ceres altıgeni bize neler getirecek?

Öncelikle Güneş ile Ceres altıgen açısına baktığımızda şunu söyleyebiliriz. Güneş’in Terazi burcunda olması zaten genel anlamda Terazi dönemini ifade ediyor. Daha önce bu dönemin neler yaşamamıza neden olacağını anlatmıştık.

Bu noktada Ceres’in Yay burcunda olması ve Güneş ile altıgen açı oluşturması ise önümüzdeki günleri Yay enerjisi altında geçireceğimiz anlamına geliyor. Bu yüzden Yay burcunun özelliklerini çok daha detaylı inceleyeceğiz.

Yay burcu kültürlü, alımlı, espritüel, duyarlı ve akıllı yönleriyle dikkat çeker. Hassas ve kırılgan bir yapısı vardır. Affedicidir. Zekidir ve kavrama yeteneği kuvvetlidir. Birden fazla konuya ilgi duyabilir ve hepsiyle ilgili bilgi sahibi olabilir. Aynı zamanda sıkılgan ve çabuk bıkan bir yapısı vardır. Huzursuzluktan hoşlanmaz ve huzursuzluk olan ortamlarda fazla bulunmaz. Çevresinde enerjik ve neşeli yapısıyla aranan bir dosttur. Dostlarına çok önem verir ve fedakardır.

Yay burcu eğlenceye ve gezmeye meraklıdır. Seyahat etmeyi, yeni yerler görmeyi ve yeni insanlarla tanışmayı sever. Maddi anlamda güçlü olmak ister. Para onun için araçtır. Cömert hatta biraz savurgandır.

Karşı cinsle olan ilişkisinde öncelikle arkadaşlığa ve dostluğa önem verir. Özgürlüğüne düşkün olan yay burcu kısıtlanmaktan ve emir almaktan hoşlanmaz. Bu nedenle evlilik ona uzak bir kavram gibi gelmektedir. İlişkisinde kendini kısıtlanmış hissetmezse evlenebilir ve sadık bir partner olur.

Yay burcu ilgiden ve komplimanlardan çok keyif alır. Çoğu zaman arkadaşlıkla aşkı birbirine karıştıran yay burcu öncelikle karşı tarafta güven ve dostluk arar. Beğendiği insanla sohbet edebilmek ve fikir alışverişinde bulunabilmek onun için çok önemlidir. Yay burcu evlendiği zaman çok keyifli bir partner olacaktır. Çocuklara düşkündür ve çocuklarıyla dostluğa dayanan bir ilişki kuracaktır.

Yay burcunun tüm bu özelliklerine baktığımızda önümüzdeki günlerde hepimizin çok daha özgür ve asi olacağını ifade etmek mümkün. Bu yüzden ilişkisi olanlar biraz daha dikkatli olmalı. Onun dışında genel anlamda ise çok daha becerikli ve verimli olacağımız bir sürece giriyoruz. Sadece çok harcama yapmamalıyız.