Güneş İle Neptün Karesi

Bu hafta sonunda Yay burcundaki Güneş ile Balık burcundaki Neptün arasında 15 derecelik bir kare açı oluşacak. Peki, Güneş ile Neptün arasındaki karşılaşma bizi nasıl etkileyecek?

Güneş ile Neptün arasındaki karşılaşmanın genel anlamda sınırsız inanç ve iyilikleri temsil ettiğini ifade etmek mümkün. Ama ne yazık ki önümüzdeki günlerde karşımıza pek çok yalan ve sahtelik de çıkacak. Bunlardan gerçek ve gerçek olmayanı ayırt etmemiz büyük önem taşıyor.

Daha önce de ifade ettiğimiz üzere astrolojide Güneş, Aslan burcunun yöneticisidir. Koç burcunun ikinci dekanında, Yay burcunun ise üçüncü dekanında güçlüdür. Hayat veren Güneş; cesaret, onur, yaratıcılık, sanat gücü ve başarı enerjilerine sahiptir.

Planlama ve organizasyon, başarılı yönetim kabiliyeti, cesaret, yaratıcılık ve sanat gücü Güneş’in sahip olduğu yeteneklerdir. Güneş, içten gelen, pırıltılı, ruhsal bir asalete ve bitmek bilmeyen bir yaşam enerjisine sahiptir. Bu enerjisiyle evrene hayat; hayata da can verir.

Güneş’in güçlü etkisini alanlar, gençlik enerjileri ve yüksek göz kamaştırıcı şahsiyetleriyle kendilerini belli ederler.

Güneş Yay burcunda olduğu için özgür ruhlu Yay enerjisinin etkisiyle sınırlarımızı aşacak ve hepimiz  zincirlerimizi kıracağız. Tüm burçlar kendilerinden hiç beklenmeyen adımlar atabilir ve etrafındaki kişileri şaşırtabilir.

Balık burcundaki Neptün’e baktığımızda ise öncelikle gezegensel enerjiyi daha iyi anlamamız gerekiyor.

Neptün sınırları aşmayı ve engelleri yıkmayı temsil eder. Ama bu yıkma daha çok düşünce şeklinde ortaya çıkar. Neptün’ün yıldız haritasındaki yeri bu düşünce ve sezginin ne şekilde kullanılacağını gösterir.

Rüyaların, bilinçaltının, hayallerin, yanılgıların, fantezilerin, sihirli ve büyüleyici her şeyin yöneticisidir. Genelde Ay’ın yönettiği sezgileri güçlendirir. Çok şefkatli ve merhametli olan Neptün başkaları için kendini feda eder. Başkalarının acılarına ortak olma, fedakarlık, vericilik gibi özellikler getirir.

Neptün arındırır, temizler ve saflaştırır. Kabalığa tahammülü yoktur ve yakınından geçen diğer gezegenleri de arındırır ve saflaştırır. Son derece duyarlı olan Neptün bizim de duyarlı olmamızı sağlayarak sanatçı ve yaratıcı yönümüzü ortaya çıkarır.

Aynı zamanda her türlü kısıtlanmayı reddederek bunları aşmaya çalışır. Sis ve bulanıklığı temsil ettiği için gerçekleri görmemize engel olur. Kendi kendimizi kandırmamıza, başkaları tarafından kandırılmamıza, yanlış anlamamıza ya da yanlış anlaşılmamıza sebep olur.

Bu da Balık’ın yüksek hayal gücü ile birleştiğinde ne yazık ki gerçekleri görmeden hayal dünyasında hareket etmemize neden olacak diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde özgür ve çılgın hissedeceğimizden dolayı karşımıza çıkan tüm olumlu durumları gerçek sanacak ve ona göre adımlar atmaya da meyilli olacağız.

Kesinlikle hepimizin çok daha kontrollü ve sağ duyulu olması gerekiyor.