Merkür Yay Burcuna Geçiş Yapıyor

Bu hafta Merkür Yay burcuna geçiş yapıyor ve hayatımızı etkisi altına alıyor. Peki, Merkür’ün Yay burcuna geçmesi bize neler getirecek?

Merkür’ün Yay burcuna geçmesi ile birlikte hayatımızda detaylar öne çıkacak diyebiliriz. Büyük resim yerine küçük durumlarla boğuşacak ve hayatımızın istesek de istemesek de değiştiğini fark edeceğiz.

Merkür’ün Yay burcuna geçtiğinde nasıl bir enerjinin etkisi altına gireceğimizi daha iyi anlamak için Merkür ve Yay enerjilerine bakmamızda yarar var.

Mitolojide Merkür, tanrıların habercisi olarak bilinirdi. Astrolojide bu gezegen haberleşmeyi temsil eder. Her türlü konuşma, yazı, yolculuk bu gezegenin yönetimindedir. Sürekli olarak yeni bilgiler edinen, son derece hızlı ve her duruma kolay adapte olabilen bir gezegendir. Merkür mantık, anlayış ve görüşü temsil eder. Merkür’ün yıldız haritasındaki konumu, harita sahibinin nasıl bir zeka ve sinir sistemine sahip olduğunu, entelektüel seviyesini gösterir.

Vücutta Merkür, sinir sistemini, akciğerleri ve tiroit bezini yönetir. Bu gezegen konuşmayı ve fikirlerin nasıl ifade edildiğini yönetir. Merkür’ün bulunduğu ve ev, sizin bilgiyi nasıl toplayıp dağıttığınızı söyler. Merkür ters açılar aldığı zaman diğerleri fikirlerinize karşı çıkabilir ya da çok fazla konuşabilirsiniz. Yıldız haritanızdaki diğer gezegenlerle olumlu açılar yaptığı zaman ise yeni anlaşmalar, sözleşmeler yapmak, yeni bir araba almak hatta konferans vermek için iyi bir zaman olacaktır.

Merkür aynı zamanda yakın akrabaları, haritaları, mektupları, postayı, seyahati, planları, randevuları, yolu, taşıtları, reklamcılık, yayımcılık, satış, halkla ilişkileri ve internet üzerinden verilen servisleri yönetir.

Yani Merkür hayatımızın en önemli konularını etkiliyor diyebiliriz. Bu gezegenin Yay burcuna geçmesi ile hepimiz Merkür’ün yönettiği konularda Yay enerjisini hissedeceğiz.

Yay burcu entelektüel, duyarlı, meraklı, neşeli ve cana yakın yapısıyla dikkat çeker. İyi niyetli ve konuşkandır. Dostlarına düşkündür ve arkadaş canlısıdır. Hareketsizlik yay burcunu sıkar. O hep hareketli olmalı ve açık havada bulunmalıdır. Kapalı ortamlarda çok uzun süre kalmaktan hoşlanmaz.

Yay burcu birçok konuda bilgi . Bu da onun meraklı bir yapısı olmasından kaynaklanır. Eleştirmeyi sever ve açık sözlüdür. Bazen bu açık sözlülük pot kırma sınırını da aşabilmektedir. Cömertliğiyle tanınan yay burcu erkeği harcamalarında savurganlık sınırını fazlasıyla aşabilir.

Özgürlüğüne aşırı derecede düşkün olan yay burcu yalnızlıktan keyif alır, ilişkilerinde kolay kolay bağlanamaz ve evlilikten korkar. Onlar için karşı cinste aradıkları en önemli özellik güzelliğin yanı sıra kafa yapısıdır. Bilgili ve kültürlü kadınlarla sohbet etmekten keyif alır.

Önümüzdeki günlerde tüm hayatımız bu gezegensel enerjilere göre şekil alacak. Dikkat etmemiz gereken en önemli konu ise ailemizi üzmemek olacak. Bu konuda çok daha özenli olmamız gerekiyor.