Güneş ve Ceres Üçgeni

Bu hafta içinde Aslan burcundaki Güneş ile Yay burcundaki Ceres asteroidi arasında 0 derecelik bir üçgen açı oluşacak. Peki, Güneş ve Ceres üçgeni bizi nasıl etkileyecek?

Bundan birkaç gün önce Güneş’in Aslan burcuna geçtiğini ve Aslan Dönemini başlatarak bizi etkisi altına aldığını ifade etmiştik. Güneş’in Aslan burcuna geçişinin hemen ardından Yay burcundaki Ceres asteroidi ona çok yaklaşacak ve aralarında oldukça yoğun bir üçgen açı oluşacak.

Bu gezegensel karşılaşmanın tüm burçlar için Yay enerjisi anlamına geldiğini söylemekte yarar var. Yoğun şekilde hissedeceğimiz Aslan enerjisi önümüzdeki birkaç gün boyunca Yay enerjisi ile kırılacak ve iki enerjiyi aynı anda hissedeceğiz. Bu enerjilerin özelliklerine bakarak bu süreci çok daha iyi anlayabiliriz:

Aslan burcunun genel özelliklerine yeniden bakacak olursak:

Ateş grubuna ait olan Aslan burçları liderlik özellikleri ve gururlu yapılarıyla dikkatleri çekerler. Yönetme yetenekleri bir hayli fazladır. Kendine güveni olan bir burçtur. Güçlü bir karakteri vardır. Gurur her şeyden önce gelir. Sahne, ün ve şöhretle ilişkilendirilirler. Genellikle medyatik kişiler ve liderler bu burçtan çıkar. Bulunduğu çevrede en güçlü ve en başarılı olan kişinin kendisi olmasını ister. Hırslıdır.

Bazen hırslı yapısı sinirlerine hakim olmasında zorluk çıkartır. Dobra tavırları karşı tarafı kırabilir. Cesur tavırları, inandıkları uğrunda taviz vermemeleri ve dürüstlükleri ile belli bir duruşa sahiptirler. Sevgiye, aşka önem veren bir burçtur. Tutkuludur. Cinselliğe önem verir. İş hayatında yükselmek, terfi almak önemlidir.

Her zaman en tepede olmayı hayal ederler. Özgüvenlerinin yüksek olması, kendilerini ön plana atmaları, övmeleri bazen topluluk içerisinde tepki almalarına neden olabilir. Bunun sebebi Aslan burçlarının hiçbir zaman geride kalabilecek bir karakterde olmamalarından kaynaklanır. Her zaman en iyisi ve en güzeli hayatlarında yer almalıdır. Lükse düşkündürler. Para konusunda tutumlu olsalar da konu marka veya popüler bir şey almak olduğunda kesenin ağzını açarlar.

Yay burcu ise:

Kavrama yetenekleri gelişmiş olduğundan becerikliliklerinin de katkısı ile ele aldıkları her işte, özellikle ciddi işlerde ve felsefe konularında başarılı olurlar. Bu nedenle Yay Burcunu tanımlayan sözcük ‘Görüyorum’ dur. Yay burcu insanları içtenlikleri ve iyimser yaşam görüşleri ile tanınırlar. Gençliklerinde dikkatsiz, heyecanlı ve geleneklere aykırı davranışlar içinde olsalar da, geçmiş yanılgılarından en çok ders alan kişiler bu burçtan çıkar. Özgürlüklerine aşırı düşkün, patavatsızlık derecesinde pratik insanlardır.

Yayların yaşam çerçeveleri herhangi bir şekilde kısıtlandığı zaman, içsel bir biçimde alt üst olurlar. Akılsızca risklere atılırlar. Yayların hayatı yeniliklere olan merakları ile karakterize edilebilir. Bilmedikleri şeyleri araştırıp, keşfetmeyi severler. Yaylar çok yönlü ve ayni anda ilgilenebilecekleri birkaç konu olduğunda mutlu olan kişilerdir.

Kendilerini yorgun hissediyorlarsa, o konudan sıkılmış demektir. Yay burcu üçüncü ve sonuncu ateş burcu olduğu için Koç ve Aslan burcunun yarattığı liderlik ateşini dizginleyerek evrensel bir bilgi ve eylem süpernovasına dönüştürür. Zodyak’ın en ilham verici ve iyimser burcu olan Yay burcu bizi meselelerin üstesinden gelmeye ve sınırsız olasılıkların peşinden gitmeye zorlar. Yay burcu gezegen geçişi sırasında seyahat etmeye, öğrenmeye, kültürler arası bağlantı kurup ufkumuzu genişletmeye istekli olabiliriz.

Önümüzdeki günlerde Aslan burcunun sert özellikleri ile Yay burcunun yumuşak yanları bir araya gelecek ve hepimiz kendimiz bu burçlar gibi hissedeceğiz.