Venüs Aslan Burcuna Geçiş Yapıyor

Bu hafta sonunda Venüs Aslan burcuna geçiş yapıyor ve hayatımızı etkisi altına alıyor. Peki, Venüs’ün Aslan burcuna geçmesi bize neler getirecek?

Kısa süre önce Aslan dönemine girdiğimiz için önümüzde günlerde sırayla tüm gezegenler Aslan burcuna geçecek ve kendi enerjileri ile Aslan enerjisini birleştirerek hayatımızı ciddi anlamda etkileyecekler. Daha önce Aslan enerjisinin özelliklerini ifade etmiştik. Bu süreçte neler yaşayacağımızı daha iyi anlamak için öncelikle Venüs’ün enerjisine bir göz atmamızda yarar var.

Venüs aşkın gezegenidir. Doğum haritalarında Venüs hangi burçta ise kişinin aşka yaklaşımı, duygusal anlamda ne tarz insanlardan hoşlanacağını gösterir. Hayatın renkli, neşeli, mutluluk veren unsurlarını simgeler. Onunla birlikte yaşama arkadaşlık, sevgi, aşk, barış, huzur, estetik ve coşku girer.

Sanatsal alanlardan alınan zevk ve yetenekler bu gezegenin etkisi altındadır. Tiyatro, dans, resim, heykeltıraşlık, moda, estetik alanlarına ilgi verir. Venüs adeta karanlık bir odaya renk cümbüşü gelmesi, müzik aletinden ruhumuza akan duygu seli, bir mücevherin parlayan ışıltısının etkisi hissiyatını verir. Venüs olmasaydı dünya adeta bu güzelliklerin anlaşılmadığı vasat bir yer olurdu.

Venüs hayata hediyeler yağdıran bir gezegen olarak da tanımlanabilir. Değerli takılar, iştah açıcı yemekler, yüksek kalitede içkiler, ipek giysiler, hoş kokulu parfümler, değerli tablolar, çikolatalar vb. Bu gezegen gösterişi, şatafatı, kaliteyi beğenir ve beğendirir. Amacı hem hayata sefa katmak, hem de yaratıcılık yönümüzü desteklemektir.

Aşk, sevgi, ilişkiler Venüs’ün alanına girer. Bir ilişkinin gerçekleşmesi için ortaya ilk kıvılcımı atan gezegendir. Bu beraberliğin devamı için ruhta hoş dalgalanmalar yarattığı gibi eşlerin uyumlu birlikteliği için de görevler üstlenir. Kalpte mutluluğu, aşkın coşkusunu yaşatır. İnsanların bilinçaltındaki sevilme, şehvet, arzu duygularını harekete geçirir.

Venüs’ün Aslan enerjisi ile birleşmesi hepimizin hayatımızda sevgi ve aşk ile daha yakından ilişki kuracağımız anlamına geliyor. Özellikle de Aslan, Boğa ve Terazi burçlarının ruhunun zenginliği, yaratıcılık enerjisi ve tüm bunlara bağlı olarak başarısı artacak diyebiliriz. Ancak bu süreçte su burçlarının biraz daha dikkatli olması, işlerini aksatmaması ve agresiflik konusunda kendini kontrol etmesi büyük bir önem taşıyor.

Tüm burçlar Venüs ve Aslan enerjisini yoğun şekilde hissettiğinde hayatlarında büyük değişiklikler yapmak isteyecekler. Bazıları için bu değişiklik olumlu sonuçlanacak bazıları içinse olumsuz. Bu yüzden biraz daha soğukkanlı olmakta yarar var. Kalbinizi ve mantığını dinleyerek adımlar atmaya çalışmalısınız.