Haftanın Önemli Gezegensel Olayları ve Etkileri

Bu hafta içinde Merkür yeniden Kova burcuna geçecek ve Venüs de Boğa burcuna; böylece oyunun kuralları değiştirecek. Peki Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ne anlama geliyor?

Merkür’ün yeniden Kova burcuna geçmesi genel anlamda farklı bir düşünce biçimine sahip olmamıza neden olacak. Keşmekeş ve kaos haline dönüşen olaylara bambaşka bir şekilde bakacak ve hayatımızı değiştirmeye adım adım yaklaşacağız.

Aynı anda Venüs’ün de Boğa burcuna geçeceğini ifade edebiliriz. Bu da bize var oluşumuzla, mutluluğumuzla ve güvenliğimizle ilgili konuları yeniden gözden geçirme olanağı sunacak diyebiliriz.

Üst üste yaşanan geçişleri daha iyi anlamak için bu enerjileri yakından inceleyelim:

Tanrıların habercisi Merkür kıvrak zeka, algılayıcı akıl, iletişim ve konuşmanın temsilcisidir. Tanrıların habercisi olarak yeryüzünde olanları tanrılara aktaran ve onların mesajlarını ileten bir görev üstlenmiştir. Sürekli hareket halinde, sürekli toplar, hatırlar ve unutur durumdadır. Bir bukalemun gibi o anda neyin üzerindeyse onu alır.

Merkür’le ilişkilendirilen mitolojik tanrıların hepsinin ortak tarafı çok yönlü ilgi alanlarının olmasıdır. Mitolojilerde kutsal haberci, yazıcı, ticaretin kaşifi, eğitim ve bilim gibi arketipler de bu tanrılara yakıştırılmıştır. Bu gezegen konuşmayı ve fikirlerin nasıl ifade edildiğini yönetir. Merkür’ün bulunduğu ev, sizin bilgiyi nasıl toplayıp dağıttığınızı söyler. Merkür ters açılar aldığı zaman diğerleri fikirlerinize karşı çıkabilir ya da çok fazla konuşabilirsiniz. Yıldız haritanızdaki diğer gezegenlerle olumlu açılar yaptığı zaman ise yeni anlaşmalar, sözleşmeler yapmak, yeni bir araba almak hatta konferans vermek için iyi bir zaman olacaktır.

Merkür aynı zamanda yakın akrabaları, haritaları, mektupları, postayı, seyahati, planları, randevuları, yolu, taşıtları, reklamcılık, yayımcılık, satış, halkla ilişkileri ve internet üzerinden verilen servisleri yönetir. Sanal dünyanın yöneticisi ise Kova’dır. Bu durumda Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile iletişim konusunda çok büyük değişiklikler olacak diyebiliriz. İnsanlarla olan ilişkilerimiz değişecek. Görüşmeler yapmak için uygun bir sürece giriyoruz.

Hayal güçleri sınırsız olmakla birlikte, düşünceleri bulundukları anın ötesinde, akılcı ve sezgiseldir. Kovalar dik kafalıdırlar. Kendilerini dinleyenlerin ne demek istediklerini anlamadıklarını sanırlar. Kova burcu insanları sevecen tavırları ile tanınırlar. Bu kişiler bencil değildirler.

Irk, cinsiyet ve sosyal durumuna bakmaksızın, herkesin ayni olanaklara sahip olmasını isterler. Modern görünüşlerine karşın, inatçı ve sabit fikirli olurlar. Onlara yaklaşmak çok zordur, çünkü ne kadar dostça davranırlarsa davransınlar, arada her zaman bir mesafe bırakırlar. Kişisel özgürlükleri onlar için o denli önemlidir ki, bu yüzden en yakın ilişkilerini kesip atabileceği gibi, yine özgürlükleri adına her türlü özveride bulunurlar.

Venüs gezegeni doğum haritalarımızda fiziksel çekiciliğimizi yönetir. Hangi burçtan olursanız olun Venüs gezegeniniz doğum haritanızda güçlü ise fiziksel olarak çekici bir insansınız demektir. Her gezegen farklı burçlarda kişiye farklı özellikler verir. Venüs de içinde bulunduğu burçtan memnunsa kaliteli olumlu enerjiler ortaya koyar.


Hint Astrolojisindeki güzellik kavramı da Venüs’ün içinde bulunduğu burca göre ele alınır. Venüs Boğa ve Terazi burçlarını yönetir ve doğum haritanızda bu burçlarda bulunursa size fark edilir güzellik verecektir. Venüs lüks, konfor, güzellik ve sanatı temsil eden gezegen olarak kendi gezegen periyotlarında kişinin bu tür konulara ilgisinin artmasına neden olacaktır.


Venüs dönemine girdiğinizde yıllardır değiştirmediğiniz saç stilinizi değiştirebilir, karşınıza bir çok aşk çıkabilir ya da hayatta yeni maddi imkanlara kavuşabilirsiniz. Venüs dönemlerinde kendinizi her zamankinden daha güzel hissedeceğiniz, karşı cinsin de sizi daha çekici bulacağı bir dönem başlıyor diyebiliriz.

Boğa burcu sessiz, sakin ve mağrur duruşuyla dikkat çeker. Gerçekçi ve otoriter bir tavrı vardır. Girdiği ortamlarda hal ve tavırlarıyla dikkati çeker. Hırslıdır ve düşlediği bir şeye ulaşmak için elinden geleni yapar. Alışkanlıklarına bağlıdır ve sadakatsizlikten hoşlanmaz.


Boğa burcu duygusal açıdan oldukça hassas ve kırılgandır. Birine değer verdiği zaman onun için daima elinden geleni yapar. Sadakatsizlikten hoşlanmaz. Dışarıdan soğuk görünmekle beraber, yumuşak kalplidir. Çalışkandır ve bir işe başladığı zaman sonuna kadar o işi götürür.

Bu durumda Venüs’ün Boğa burcuna geçmesi bizi hem daha hassas ve kırılgan hale getirecek hem de genel anlamda ileriye taşıyacak. Önümüzdeki günlerde Merkür yönetici gezegeni Kova’ya ve Venüs de aynı şekilde yönetici gezegeni Boğa’ya geçtiğinde bu süreçte en çok etkilenenlerin Kova ve Boğa burçları ile bu burcun yükselenleri olacağını ifade etmek mümkün.

Ama tabi ki bu gezegensel olaylar yönetici burçlarda gerçekleştiğinden diğer burçlar da yoğun şekilde etkilenecekler. İletişim, estetik ve sanat konularında şanslı olacağız.