Jüpiter ve Uranüs Üçgeni

Bu hafta sonunda Oğlak burcundaki Jüpiter ile Boğa burcunda geri hareket eden Uranüs arasında 2 derecelik bir üçgen açı oluşacak. Peki bu üçgen açı bize neler getirecek?

Jüpiter ile Uranüs üçgeninin genel anlamda yenilik ve gerçekçilik kavramlarının hayatımızda yoğunlaşmasına neden olacağını ifade etmek mümkün. Jüpiter genişleme ve iyimserliği, Uranüs ise sürprizleri ve özgürlüğü simgeliyor.

Bu gezegensel açıda hepimiz Oğlak ve Boğa burçlarının enerjilerini de hissedeceğiz ama gezegenlerin enerjileri çok daha ağır basacak  ve bizi asıl onlar etkisi altına alacak bu yüzden gezegenlerin özelliklerine bakmamızda yarar var:

Mitolojide tanrıların babası olarak bilinen Jüpiter neşe, bolluk, zevk, zenginlik veren bir güçtür. Astrolojide bu gezegen en büyük yardımcı, en fazla iyilik eden güç sayılır. Dokunduğu her şeye bolluk veren Jüpiter şans gezegenidir. Yıldız haritasında geçtiği evlere bolluk verir. Jüpiter’in doğum haritasındaki konumu kişinin zevke olan düşkünlüğünü belirtir.


Jüpiter varlık, zenginlik, ve maddesel kazançları yönetir. Ayrıca görüş, iyimserlik, inanç, sadakat, adalet, güven ve akıl getirir. Jüpiter kafanın ve işlerin gelişmesini gösterir. Onun için  din, felsefe gibi konularla ticaret, ekonomi gibi konular Jüpiter’e bağlıdır.

Güneş sistemindeki tüm gezegenlerin toplamından daha büyük olan Jüpiter’e bolluk gezegeni denir. Büyük bir resim çizerek sizin her konuda büyük düşünmenizi ister. Bazen Jüpiter geçtiği evle ilgili konularda daha derin anlamlar arayarak felsefe yapmanıza sebep olur. Eğitimi, özellikle yüksek okul eğitimini destekler.

Jüpiter, vücutta karaciğeri ve hipofiz bezini yönetir. Jüpiter’in Oğlak burcunda olması ise kendisinin simgelediği konulara her şeye rağmen mantıkla yaklaşacağımızı ve buna göre son kararı vereceğimizi ifade ediyor.

Uranüs sürprizler ve beklenmedik olaylar gezegenidir. Geleceği, yeni teknolojiyi, internet ve sanal ortamı temsil eder. Yenilikçi, önceden bilinmeyen, sürpriz dolu, deneyci ve geleceğe dönük şeylerin gezegenidir. Uranüs toplumların, uygarlıkların, kurumların düzenlerini sarsıp yeni düzenlere başlamalarına neden olur.

Ani değişiklikler, isyan, bağımsızlık ve şok getirir. Evrensel gerçeğin peşinde çabuk ve özgürleştirici sonuçlar getirir. Uranüs duygusal değildir, objektiftir. Yıldız haritalarında güçlü bir Uranüs etkisi ile doğanlar çağlarının ilerisinde düşünce yapısına sahip olurlar. Bu kişiler eşitlik, özgürlük, demokrasi ve çevre konularında çok duyarlıdırlar.

Uranüs’ün yıldız haritasındaki yeri kişinin değişiklik, yenilik yapma gücü konusunda fikir verir. Buna ihtilalci değişiklikler, düşünmeden harekete geçme, akla gelmeyen şeyleri yapma ve kişisel özgürlüğü arama gibi konular da dahildir.

Uranüs bilimi, elektriği ve astrolojiyi yönetir. Vücutta ise kan dolaşımını, kanı, beyni yönetir. Uranüs’ün Boğa burcunda olması ise yönettiği konularda güçlü duracağımızı ifade ediyor. Önümüzdeki hafta boyunca bu gezegensel karşılaşmanın etkileri devam edecek, unutmayın…