Koç Dönemi Başlıyor

Bu hafta içinde Güneş Koç burcuna geçerek Koç dönemini başlatacak. Peki, bu dönem burçlara neler getirecek?

Koç dönemi aslında genel anlamda yenilenme ve dengelenme sürecini başlatacak diyebiliriz. Artık harekete geçip ilerlememizin zamanı geldi. Koç dönemini başlaması ile birlikte hepimizin hayatında ciddi değişiklikler olabilir ve kısa süre içinde kendimizi daha canlı hissedeceğimizi de söylemek mümkün.

Bu dönemin enerjisini anlamak için tabi ki Koç burcunun özelliklerine yakından bakmamız gerekiyor, ayrıca kısa süre sonra başlayacak Bahar Ekinoksunun da bu dönemi etkileyeceğini unutmayalım. Önümüzdeki günlerde Bahar Ekinoksu ile ilgili durumu daha detaylı şekilde de sizinle paylaşacağız.

Koçlar ilişkilerinde bağımsız hareket etmeye eğilimlidirler. Onları dizginlemek son derece zor olacaktır. ‘Ben de buradayım’ diyen bir tavırları vardır. Bu durum kimi zaman başkaları tarafından aşırı baskın olmak biçiminde değerlendirilebilir. Koçlar dosdoğrudur; formalitelerden hoşlanmazlar. Sabırsız ve çocuksu yapılarıyla sınırları aşmak ister, kural tanımak istemezler. Samimidirler.

Koçla bir arada olmak cesaret ve dürüstlük ister. Bir Koçta bu enerjiyi güçlü biçimde hissedebilirsiniz. Koç size çok dolambaçlı ve gizli davranmayacak, kartlarını açık oynayacaktır. Yapmacıksız olması sayesinde güçlü dostlar olduğu kadar güçlü düşmanlar da edinebilir.

Ancak Koç bencil eğilimler de sergileyecektir. Önce kendini düşünebilir ve sizin duygularınızı hemen algılamayabilir. Fark ettiğinde de iş işten geçmiş olabilir. Koçun kolay öfkelenen ve yıkıcı olabilen tavırları olabilir. Kimi zaman aşırı bağımsız ve zor geçimlidir. Özellikle Koç kadınları bu yönleriyle ilişkilerde sorunlar yaşayabilirler.

Tek başlarına  kalmaya eğilimlidirler. Çekici ve karşı cinsin dikkatini kazanan pek çok özelliğe sahiptir. Ancak çekiciliğine rağmen, bazı önceden kestirilemeyen problemler yüzünden ilişkilerinde sürtüşmeler ve engellerle karşılaşabilirler. Koçların güçlü enerjilerini kontrol altına alması ve bu arada partnerine karşı daha duyarlı bir tutum izlemesi son derece yararlı olacaktır. İlişkilerde baskın tutumları yüzünden size uyum gösterecek bir partneri bulmakta zorlanabilirler.

Koç erkeksi bir burçtur ve başkalarını izlemeyi değil, önde olmayı sever. İlişkilerinde de, ateş elementinden gelen motive edici, kontrol edici özelliklere sahiptir. İşbirliklerinde de kendinizi güçlü bir biçimde ortaya koymak isterler.

İşte önümüzdeki dönemde hepimiz bu enerjiyi yakından hissedecek ve içimizde uyanan duyguların farkına varıp dönüşüm sürecine gireceğiz. Kendimizi akışa bırakmamızda yarar var…