Merkür Yeniden Balık Burcunda

Merkür bu hafta yeniden balık burcuna geçecek ve hayatımızı etkisi altına alacak. Peki bu bize neler getirecek?

Merkür’ün yeniden balık burcuna geçmesi ile geçmişten gelen sorunlar yeniden karşımıza çıkacak diyebiliriz. Bu durumda artık her şeyi yeniden gözden geçirecek ve sonuca varacağız. Şüphelerimizin sonuçlanması ilerlememizi sağlayacak.

Merkür ve Balık burcunun enerjilerine yakından bakarak bu süreci daha detaylı analiz edeceğiz:

Mitolojide Merkür, bilgi taşıyan bir elçiydi. Doğum haritasında ise fikirlerin beyninizden ne kadar hızlı (ya da yavaş) geçtiğini ve iç sesimizin nasıl olduğunu gösterir. Merkür ayrıca, nasıl konuşup yazdığımızı ve iletişimi ne kadar düzgün kurabildiğimizi de açıklar.

Bu nedenle, doğum haritanızda Merkür “olumsuz” bir pozisyondaysa iletişim problemleri yaşayabilirsiniz. Güneş sisteminin Güneşe en yakın gezegenidir. Adını Roma mitolojisinde ticaret ve yolculuk tanrısı ve tanrıların habercisi olarak bilinen Merkür’den alır.

Bu gezegen konuşmayı ve fikirlerin nasıl ifade edildiğini yönetir. Merkür’ün bulunduğu ve ev, sizin bilgiyi nasıl toplayıp dağıttığınızı söyler. Merkür ters açılar aldığı zaman diğerleri fikirlerinize karşı çıkabilir ya da çok fazla konuşabilirsiniz. Yıldız haritanızdaki diğer gezegenlerle olumlu açılar yaptığı zaman ise yeni anlaşmalar, sözleşmeler yapmak, yeni bir araba almak hatta konferans vermek için iyi bir zaman olacaktır.

Merkür aynı zamanda yakın akrabaları, haritaları, mektupları, postayı, seyahati, planları, randevuları, yolu, taşıtları, reklamcılık, yayımcılık, satış, halkla ilişkileri ve internet üzerinden verilen servisleri yönetir. Sanal dünyanın yöneticisi ise Kova’dır. Acele posta, kurye hizmetlerinin de yöneticisi Merkür’dür. Astrolojide Merkür, İkizler ve Başak burçlarını yönetir.

Balık son derece merhametli ve yumuşak bir burçtur. Bu nedenle sizi kollayacak, kendisinden fedakarlık edecek bir eştir. Hayatın pek çok alanında tevekküle açıktır ve zorlukları da kabul edeceklerdir. Çoğu zaman savaşmak yerinde, kaçmayı ve içe kapanmayı tercih edebilirler. Ancak aşk hayatında verici olmaları ve sanatkar bir ruha sahip olmaları onları son derece çekici kılabilir. Alttan alan tavırları yüzünden, anlayışlı ve evrensel bir bakış açısına sahiptirler.

Ancak Balık hiç de gerçekçi olmayabilir ve ilişkilerinde bolca tutarsızlık da gösterebilir. Sürekli bir arayış içinde olabilirler. Bu nedenle kendilerinden bir türlü emin olamamaya ve ne istediğini bilmemeye yol açabilir. Kuşkusuz bu eğilimleri yüzünden beraberliklerinde hayal kırıklıkları ve yanlış anlamalara neden olabilirler. Balık her ne kadar iyi ruhlu ve yumuşak olsa da, mutsuz olduklarında, ilişkilerden kaçamak ve gerçekleri çarpıtma gibi güven yıkan davranışlara yönelebilirler. Onlara güvenmekte zorlanabiliriz. Kimi zamanda ilişkilerinde kurban rolünü oynayarak iyice bağımlı hale gelebilirler.

Çok hassas, sezgisel ve sanki öte dünyadan gelen bir havaları olabilir. Balıklar sanki hayal kurmak için buradadırlar. Son derece artistik ve verimli bir zihinleri vardır. Romantizm ustası olabilirler. Hayal güçleri sayesinde sizi de büyüleyebilirler. Bununla birlikte Balıklar reddedilme duygusu ve güven eksikliğini de yoğun biçimde yaşayabilirler. Tam olarak ne istediklerinden emin olmamaları ve kendilerinden bile şüphe etmeleri ilişkilerini yıpratacak boyutlara gelebilir.

Merkür Balık burcundayken zihnimizi toparlayıp, konsantre olmak zordur. Çünkü Merkür mantığı ön planda tutan bir gezegendir. Hayal gücü ve sezgileri ağır basan Balık burcundayken algılar bulanıklaşır, kafalar karışır. Vereceğimiz kararlarda duygusal davranıp, anlamadan inanmaya daha yatkınızdır. Fedakarlık gösterme ya da bekleme eğilimimiz artar. Detaylardan, analitik düşünce tarzından uzaklaşırız. Maneviyat, yaratıcılık, merhamet ön plana çıkar.

Bu süreçte yapmamız gerekenler:

Önemli kararlar vermekten, sözleşme, anlaşma imzalamaktan kaçınalım.
Kimseye kendimizi anlatamıyor gibi hissedebiliriz. Bu noktada önemsenmiyorum ruh haline girmemeye gayret edelim.

Seyahatlerde gecikmeler, aksaklıklar olabilir. Özellikle de deniz ulaşımıyla ilgili sıkıntılar yaşanabilir. Tedbiri elden bırakmayalım.


Potansiyel sorun gördüğümüz teknolojik aletlerde, olası aksaklıklar için önceden önlem almamız yerinde olur. Su tesisatlarında, su ile çalışan elektronik aletlerde sorun yaşanabilir.


Dikkatimiz her zamankinden daha dağınık olduğundan kırılan potlara, gönderilen yanlış mesajlara, eksik kalan evraklara, veri kaybına da dikkat.


Olayları farklı algılama ya da kendimizi yanlış ifade etmeye ilişkin anlaşmazlıklar, ikili ilişkiler ve ortaklıklarda sorunlar yaşatabilir. Unutmayalım ki büyük çoğunluk bu etki altında.


Yediklerimize dikkat edelim, zehirlenmelere açık bir dönem. Aynı zamanda ayaklarımızla ilgili sıkıntılar da yaşanabilir.


Sezgilerin arttığı bu dönemde ilham gerektiren işler ya da ruhsal gelişimle ilgili konular, geriye yönelik çalışmalar bize iyi gelecektir.


Geçmiş küslükleri bitirebilir, affedemediğimiz konularla yüzleşebiliriz.