KOVA BURCU (22 Ocak- 19 Şubat)

Kova Burcu

Burçları yorumladığımız bu seride sıra Kova Burcu yazısında. Doğduğunuz zaman diliminde güneşin bulunduğu pozisyon, burcunuz olarak ifade edilir. 22 Ocak- 19 Şubat tarihleri arasında doğmuş ve doğacak olan kişiler ise Kova Burcudur.

Bu yazıda Kova burcu genel özellikleri, Kova burcu kadını, Kova burcu erkeği, Kova burcu aşk hayatı, Kova burcu iş hayatı, Kova burcu sağlık, Kova Burcu ünlüleri, Kova burcu olumlu özellikleri ve Kova burcu olumsuz özellikleri gibi merak ettiğiniz konuları yorumladım. 

Kova Burcu Hakkında Kısa Kısa Bilgiler

  • Yönetici gezegeni: Satürn
  • Elementi: Toprak
  • Rengi: Kahverengi, siyah
  • Metali: Kurşun
  • Taşı: Ametist
  • Uyumlu olduğu burçlar: Yengeç, Boğa, Başak
  • Uyumsuz burçlar: İkizler, Yay, Koç

Kova Burcunun Genel Özellikleri

Kova burçlarının en çok bilinen özelliği, sivri zekaları, hayata olan farklı bakış açıları ve özgürlükçü bir yapıya sahip olmalarıdır. Girdikleri ortamlarda marjinal tavırları ve sıradan olmayan dış görünüşleriyle oldukça dikkat çekerler. Her zaman bildiklerini yapmakta ısrarlı ve dik kafalılardır. İçten içe, yaptıkları şeyin her zaman doğru olduğunu düşünürler. Yapmaktan asla vazgeçmezler aksine ısrarla devam ederler. Bu özellikler sayesinde de çoğu bilim insanının Kova burcu olduğunu görebiliyoruz. Fazla düşündükleri için de bazen bir çıkmazın içine girebilirler ve kendilerini bir karmaşanın ortasında bulabilirler. Bu sebeple psikolojik olarak sorunlar yaşamaya eğilimlidirler. 

Kova insanlarının ufak dertleri yoktur aksine dünya düzenini değiştirmek gibi büyük meseleleri kendilerine dert edinirler. İnsanlığa faydalı olabilmeyi, gördüğü yanlışları düzeltebilmeyi ve toplumun karmaşasını çözmeyi hedefler. Aynı zamanda çok özgür bir ruha sahiptirler. Kısıtlama altında olmamayı ve düşündükleri her şeyi yapabilmeyi isterler. Bu durum ise onların bir anda ikili ilişkilerini bitirmelerini hatta işi bile bırakmalarına neden olur. 

Kova Burcu Kadını

Kova kadınlarının en bilinen özellikleri özgür, çalışkan ve eğlenceli olmalarıdır. Hayatla tek başlarına mücadele etmeyi seven, ayaklarının üstünde duran, güçlü kadınlardır. Çok çalışkan bir yapıları vardır bu nedenle evde oturmak onlara göre değildir. Akademik hayatlarında ve iş hayatlarında çalışkanlıkları sayesinde her zaman başarı gösterirler.  

Evde vakit geçirmeyi pek sevmezler. Çalışmak dışında dışarıda arkadaşlarıyla vakit geçirip gezip tozmayı tercih ederler. Çok eğlenceli  dost canlısı kişiliklerdir. 

Fazla duygusal değillerdir ve dobra olmayı tercih ederler. Bu nedenle de bazen karşıdaki insanın kalbini kırabilirler. Aşk hayatlarında partnerlerinin kendileri gibi ayaklarının üstünde durabilen, güçlü ve çalışkan karakterler olmasını isterler. Romantizm anlayışları pek fazla yoktur bu nedenle pek fazla duygusal kelime kullanmazlar. Eğer bir Kova kadını ile birlikteyseniz ona sürekli akıl vermemizi ve özgür bırakmanızı tavsiye ederim.

Kova Burcu Erkeği

Kova erkeklerinin en bilinen özellikleri zeki, mükemmelliyetçi ve konfor düşkünü olmalarıdır. Genelde zeka seviyeleri çok yüksektir ve bunun hafife alınmasından hiç hoşlanmazlar. Bu nedenle her ortamda zekalarını kanıtlamak isteyebilirler. Öğrenme kabiliyetleri çok yüksektir. Aynı zamanda çok mükemmelliyetçidirler ve yaptıkları her işi sonuna kadar takip ederler. 

İlginç hobileri olan insanlardır. Bazen yaptıkları hareketlerle anlaşılması zor bir kişiliğe bürünebilirler. Bu yüzden nerede ne yapacakları çok kestirilemez. Aşk hayatında ise bir kişiye bağlı kalmakta güçlük çekebilirler. Duygusal bir yapıları olmadığından romantik ortamları sevmezler. İlişki yaşamak istedikleri kişilerin kendileriyle hemen hemen aynı özellikleri taşımasını isterler. Pasif ve ayaklarının üstünde duramayan kişilerden uzak dururlar. Eğer bir Kova erkeği ile birlikteyseniz onun sosyal statünüzü zedelememeye ve onu çok sıkmamaya özen göstermelisiniz. 

Kova Burcunun Aşk Hayatı

Kova insanları öncelikle karşısındakiyle aynı frekansta olmaya dikkat eder. Bazen konuşmadan bir bakışla bile karşısındakinin onu anlamasını ister. Bu sebeple zeka partner seçimleri için önemli bir kriterdir. 

İlişkinin başlarında zoru oynarlar. Elde edilmenin kolay olmadığını karşı tarafa belli etmek isterler. Fazla samimiyet ve romantizmden hoşlanmazlar. Hatta işler ciddiye bindiğinde ilişkiden uzaklaşma isteği içine girebilirler. Özgürlüklerine fazla düşkün oldukları için evlilik gibi ciddi şeylerin onları kısıtlayacağını düşünürler.

Kova Burcunun İş Hayatı

Kova insanlarına göre düşünmelerini gerektiren her meslek onlara göredir. Ezbere iş yapmak yerine akıllarını ve mantıklarını kullanabildikleri işleri severler. Bu nedenle çok üretken ve yaratıcı kişiliklerdir. Bilimin ve formülün olduğu her meslek onların ilgi alanıdır. Hatta yüksek öğrenime devam ederek bilim insanı bile olabilirler.

Kuralları olan yerler yerine özgür çalışma ortamlarını tercih ederler.  Zaten iş hayatında da aniden verilen radikal kararlarıyla ünlüdürler. Böyle anlarda karşılarındaki insanlardan da destek beklerler. Ayrıca Astrologluk da bu burç grubunun temsili içerisindedir.

Kova Burcunun Ünlü İnsanları

Nuri Bilge Ceylan, Gazanfer Özcan, Candan Erçetin, Ferzan Özpetek, Tuncel Kurtiz, Mazhar Alanson, Ajda Pekkan, Engin Günaydın, Arda Turan, Harika Avcı, Serdar Ortaç, Mehmet Ali Erbil, Rauf Denktaş,  Aysel Gürel, Thomas Edison, Mozart, Michio Suzuki, Galileo Galilei, Wolfgang Amadeus Oprah, Charles Darwin, Dmitri Mendeleev, Nicolaus Copernicus, Alessandro Volta, Abraham Lincoln, Robert Boyle, Winfrey, Michael Jordan, Neymar, Cristiano Ronaldo, Ed Sheeran, Shakira, Ashton Kutcher, Jennifer Aniston, Justin Timberlake, Christian Bale, Paris Hilton, Bob Marley, Nicolas Sarkozy, Enzo Ferrari, John Travolta…


Sizler için hazırladığımız Haftalık Burç Yorumları yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. FalSepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.