Kova Burcunda Dolunay

15 Ağustos gecesi Kova Burcunda 22 derecelik bir Dolunay yaşanacak. Peki, Kova burcunda Dolunay bizi nasıl etkileyecek?

Öncelikle Dolunay Dönemlerinin genel anlamda burçlar üzerindeki etkilerine bakacak olursak Dolunayın yaşamımız üzerinde çok sayıda etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Ay, kendimizi yaşamda yeniden konumlandırmamızı ve sonrasında daha farklı davranmamızı sağlayan bir aydınlanmayı, bir farkına varışı beraberinde getirir. Dolunay, bir önceki Yeni Ay’dan sonra sarf ettiğimiz çabaları mükafatlandırır ama tabi ki bu durumda gökyüzündeki konumuna göre, etkileri farklılık gösterir.

Tabi ki bir Dolunay’ın ne tür etkileri olacağını anlamak için o Dolunay’ın gerçekleştiği burcun özelliklerini de daha iyi incelemek gerekir. Bu açıdan Kova burcunun özelliklerine bakacak olursak:

Hayal güçleri sınırsız olmakla birlikte, düşünceleri bulundukları anın ötesinde, akılcı ve sezgiseldir. Kova burçları dik kafalıdırlar. Kendilerini dinleyenlerin ne demek istediklerini anlamadıklarını sanırlar. Kovaları tanımlayan sözcük ‘Biliyorum’ dur. Kova burcu insanları sevecen tavırları ile tanınırlar. Bu kişiler bencil değildirler.

Irk, cinsiyet ve sosyal durumuna bakmaksızın, herkesin ayni olanaklara sahip olmasını isterler. Modern görünüşlerine karşın, inatçı ve sabit fikirli olurlar. Onlara yaklaşmak çok zordur, çünkü ne kadar dostça davranırlarsa davransınlar, arada her zaman bir mesafe bırakırlar.

Kişisel özgürlükleri onlar için o denli önemlidir ki, bu yüzden en yakın ilişkilerini kesip atabileceği gibi, yine özgürlükleri adına her türlü özveride bulunurlar. Bu yüzden Kovalara aile yaşamı biraz zor gelir. Çoğu zaman yeni bir şeyler keşfetmek için uğraşıda bulunurlar. Belli ilkeleri sonuna dek savunmaları onları hiç rahatsız etmez.

Bu durumda bu dönemde gerçekleşecek Kova burcunda Dolunay’ın ilişkisi olmayanların aşık olmasına ve ilişkisi olanların da bu konuda kararlar almasına neden olacağını ifade etmek mümkün. Bu süreçte tüm burçlar aşk dışındaki konularda da çok daha hevesli, motive ve neşeli olacaklar. Ancak sadece özgürlüklerinin kısıtlandığı durumlarda tepki gösterebilirler.

Dolunay ve Kova enerjisinin birleşmesi ile birlikte hepimiz kendi hayatlarımız, hedeflerimiz ve geleceğimizle ilgili önemli kararlar alacak, bunları hızlı bir şekilde uygulamaya sokacağız. Uzun vadeli planlarımız konusunda biraz daha dikkatli olmalı ve aile büyüklerinin fikirlerini almayı da unutmamalıyız.

Aynı zamanda Dolunay tüm burçların hayatlarında yeni bir sayfa açmasına da yardımcı olacak bu yüzden hayatında değişiklik arayanların harekete geçmesi ve kendilerini iyi hissettirecek bir şeyler yapmasında yarar olacak.