Perseid Meteor Yağmuru ve Etkileri

12 ve 13 Ağustos geceleri Türkiye’den de çıplak gözle görülebilen Perseid Meteor yağmuru iki gün boyunca hepimizi etkileyecek. Peki, Perseid Meteor yağmuru bizi nasıl etkileyecek?

Perseid meteor yağmurunun en yoğun olduğu günler geldi. Gökyüzünde görsel şölen yaratan perseid göktaşı yağmuru, 12-13 Ağustos gecesi çıplak gözle görülebilecek. Şehir ışıklarından uzak, açık havada gece boyunca bir saatte yaklaşık 60 göktaşı görmek mümkün olacak.

Dünya’nın yörüngesi ile kesişim noktası olan doğrultuda Perseus takım yıldızı yer alır, bu sebeple bu göktaşı yağmurunu Perseid göktaşı yağmuru olarak adlandırıyoruz. Binlerce parçanın güneş ışınları ve çekimin etkisiyle “Swift – tuttle” adlı kuyruklu yıldızdan koparak Perseid gök taşı yağmurunu oluşturuyor. Perseid gök taşı yağmuru temmuz ve ağustos aylarında izlenebiliyor. Gök taşı yağmuru saniyede yaklaşık 60 kilometre hızla ilerliyor.

Gökbilimciler, Perseid göktaşı yağmurlarının oluşma nedenini güneş sisteminde başıboş dolaşan küçük parçaların yeryüzü atmosferine girip yanmasıyla meydana geldiğini söylüyorlar. Göktaşı akıntılarını gözlemek için özel bir alete ihtiyaç duyulmadan çıplak gözle izlenme şansının yüksek. Perseid göktaşı yağmurunu izlemek için ışık kirliliğinin olmadığı karanlık bölgelerde olmak gerekiyor.

12 ve 13 Ağustos gecelerine çıplak gözle görülebilecek Perseid Meteor yağmuru hepimizin kendimizi daha heyecanlı ve sabırsız hissetmemize neden olacak. Gezegensel enerjilerin etkisiyle hedeflerimize ve hayallerimize hemen ulaşmak isteyecek ve etrafımızdaki insanların fikirlerini alma konusunda sıkıntı çekeceğiz.

Özellikle iki gün boyunca hayatımızı yoğun şekilde etkileyecek meteor yağmuru tüm burçların içinde duygusal kıpırdanmalar oluşmasına neden olacak. Ani duygu geçişleri yaşayabilir, bir anda öfkelenip etrafınızdaki kırabilir ve sonrasında çok pişman olup onların gönlünü almak için uğraşabilirsiniz. Bu heyecanımızı atmak için sık sık yürüyüş ya da spor yapmamızda yarar var.

Bunun dışında önümüzdeki günlerde daha fazla alışveriş yapmaya, para harcamaya ve eğlenmeye meyilli olacağız. Bu konularda aşırıya kaçmamaya çalışmalı ve pişman olacağımız adımlar atmamalıyız.

Perseid meteor yağmurunun çıplak gözle izlenmesi ve bu sırada dilek dilenmesinin hem dileklerin gerçekleşmesini sağladığı hem de şans getirdiğine inanılıyor. Bu yüzden imkanı olanların meteor yağmurunu izleyebilecekleri bir yere gitmesinde ve Kuzeydoğu yönüne bakarak bu görsel şölenin tadını çıkartması oldukça farklı bir deneyim olabilir.