Küçülen Ay Dönemi

Bu hafta Küçülen Ay dönemine giriyoruz. Hepimizin bildiği gibi Dolunay ile Yeni Ay arasındaki dönemde Ay küçülüyor ancak bu “Küçülen Ay Döngüsü” diğerlerinden daha farklı çünkü bu dönemde yılda bir kez olmak üzere Ay’ın küçüldüğü zaman diliminde aynı zamanda Güneş Ay’ın tam karşısına gelecek. Kısacası Ay küçülürken Güneş ile Ay karşı karşıya gelecek ve hayatımızı etkisi altına alacak.

Küçülen Ay döneminde öncelikle yavaş yavaş Akrep Dolunay’ının etkilerinden kurtulacağımızı ve Boğa burcundaki Güneş’in daha fazla etkisi altına girmeye başlayacağımızı söylemek mümkün. Bu da Boğa’nın en önemli iki özelliğinin bizi etkileyeceği anlamına geliyor: inatçılık ve öznellik. Bu hafta ne kadar inatçı olduğunuzu fark ettiğinizde siz de şaşıracaksınız ve kendi fikirlerinizi kabul ettirmek için ne gerekiyorsa onu yapacaksınız.

Küçülen Ay döngüsünün hayatımızı etkisi altına aldığı dönemde ayrıca hayatımızda bir sayfanın kapanacağını da söyleyebiliriz. Bu tamamlanma süreci detayların yavaş yavaş kaybolmasına ve hayatımızı büyük bir resim olarak görmemize neden olacak. Bu dönemde parasal konularla ilgili de zihnimizi daha çok meşgul edecek, gelir gider hesapları yapacağız.

Bu dönemde hayatımızda yeni bir sayfa açılıyor. Güneş ile karşı karşıya gelen Ay küçülürken bizim de hayatımızdaki bir dönemi kapatıyor ve yeni bir sayfa açılması için hazırlıkları başlatıyor. Küçülen Ay dönemi yeni başlangıçlar için yapılacak hazırlıkları temsil ediyor, bunu unutmayın ve bu dönemi iyi değerlendirin. Artık hayatınızın bu noktasından itibaren ne yapmak istediğinizi, hedeflerinizi, hayallerinizi ve planlarınızı düşünmenin zamanı geldi. Kapanması gereken konuları kapatın ve yenilikler için hazırlanın.

Küçülen Ay döneminde genel anlamda inatçılık, öznellik, büyük resim, yenilikler için hazırlıklar ve yavaşlama kelimeleri anahtar kelimeler olacak. Yılda bir kez gerçekleşen bu döngüde Küçülen Ay’a Boğa burcundaki Güneş’in eşlik ettiğini ifade etmiştik. Bu yüzden hayatımızın yavaşladığı ve bizi gelecek bir diğer döneme hazırlayan bu zaman diliminde Boğa burcunun etkisiyle ayaklarımızın yere basmasını isteyeceğiz. Somut planlar ön plana çıkacak. Hayatın yavaş akarak size büyük resmi gösterdiği bu zaman dilimini en iyi şekilde değerlendirmek sizin elinizde, unutmayın. Bu dönemi iyi değerlendirirseniz yılın geri kalanında yaşayacağınız sorunları da daha kolay atlatacaksınız!