Kum Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

Kum Falı Nedir, Nasıl Bakılır?
Kum Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

İnsanoğlu her zaman geleceğin gizemini çözmek ister ve bunun üzerine uğraşlar verir. Tarih boyunca da geçmişten günümüze kadar bu böyle devam etmiştir. Fal kültürü de bilindiği üzere farklı şekillerde geleceği öğrenme inancıyla ortaya çıkmıştır. Kum falı da bunlardan biridir.

Remil falı olarak da bilinen kum falı hakkında birçok merak edilen konu vardır. Kum falı nedir, nasıl bakılır ve bize nelerin yanıtını verebilir gibi akılda kalan soruların cevaplarını yazımızın devamında sizler için anlattık.

Kum (Remil) Falı Nedir?

Halk arasında genelde kum falı olarak bilinse de remil falının kökeni oldukça eskiye dayanmaktadır. Ebced hesabı ile bakılmaktadır. Böylece, diğer fal türlerinden belli başlı kısımlarda kendini ayıran bu fal, yalnızca yıldızname ile benzerlik göstermektedir. Yalnızca yıldıznamede kağıtlar kullanılırken kum falında adından da anlaşılacağı gibi kum kullanılır. Yorumlama da elbette ki kum üzerinden yapılır.

Kum falı dendiği zaman da akıllara hemen remil ilmi gelmedir. Remil ilmi, bazı nota ve çizgiler aracılığı ile kaygı bulma ilmine verilen isimdir. Arapça’da kum anlamına gelen remil kelimesi sayesinde bu fal türü kum falı olarak bilinir. Ek olarak, bu fala bakan kişiler de Remal olarak adlandırılır.

Kum (Remil) Falına Nasıl Bakılır?

Diğer fallara göre bakımı da oldukça zor olan kum falına herkes bakamaz. Ek olarak istediğiniz her an kum falına baktıramazsınız çünkü bu fala baktırmadan önce yapmanız gereken bazı şeyler vardır.

Öncelikle kum falına baktırmadan üç gün öncesinde dua okumak gerekir. Fala bakılacağı gün ise kişi kesinlikle abdestli olmalıdır. Falın bakıldığı yerin de temiz olması istenir. Falın bakılacağı gün hava durumu bile önemlidir. Havanın güneşli ve güzel olması, yağmur ve kar gibi detayların olmaması tercih edilir. Daha çok maneviyatın ön planda olduğu bu fal türünde, ebced hesabı kullanılır.

Kum falına baktıracak olan kişi niyetine çok iyi odaklanmalıdır. Ek olarak kişinin kıbleye dönük olması istenir. Genel olarak aynı yöntemle bakılıyor olsa da bazı bölgelerde kum falına bakmak için zar atma tekniği kullanılmaktadır. Burada, falına bakılacak olan kişinin on altı defa zar atması istenir.

Kum falını yorumlamak oldukça zor ve ilim isteyen bir işlem olsa da bilen için basittir. Nokta ve çizgilerle bazı şekiller yapılır ve bu şekillerin burçlarla oranları tespit edilerek yorumlama sağlanır.


Yazımızda Kum Falı ile ilgili merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin!