Kuzey ve Güney Düğüm Karesi

Bu hafta sonunda Oğlak burcundaki Güney Düğüm ile Yengeç burcundaki Kuzey Düğüm arasında bir kare açı oluşacak. Peki, bu kare açı bizi nasıl etkileyecek?

Öncelikle bu Kuzey ve Güney Düğüm kare açısına Terazi burcundaki Ay’ın da 15 derecelik açı ile katıldığını ifade etmemizde yarar var. Bu yüzden her ne kadar bu süreçte gezegensel enerjilerin etkisini keskin şekilde hissetmesek de bir geçiş süreci yaşayacak ve sonuçta kendimizi çok farklı durumların içinde bulacağız diyebiliriz.

Ancak tabi ki bu süreci daha iyi bir şekilde anlamak için nadiren karşımıza çıkan ama oldukça etkili olan Kuzey ve Güney Düğümü biraz daha iyi anlamamız gerekiyor.

Kuzey ve Güney Düğüm aslında Ay’ın çevresindeki yörünge ile dünyanın çevresindeki yörüngenin kesişim noktalarıdır. Kuzey’de olan Kuzey ve Güney’de olan da Güney diye adlandırılır. Bu noktada Kuzey ve Güney Düğüm’ün bazı kaynaklarda Ay Düğümü diye adlandırıldığını da ismine ne derse diyelim bu süreçte Ay’ın da etkili olacağını söyleyebiliriz.

Kuzey ve Güney Düğümler yılda iki kere gerçekleşir, bazı durumlarda ise nadiren Dünya, Ay, Kuzey ve Güney Düğümler arasında bir kare açı ortaya çıkarak hayatımızı etkisi altına alır. İşte şuan bu sürece girmiş bulunmaktayız.

Kuzey ve Güney Düğüm karesi süresinde artık hepimiz hayatımızın olgunlaşma dönemine geçiyoruz diyebiliriz. Yavaş yavaş durulacak, eğlenmeyi bırakacak ve gelecekle ilgili konuları çok daha ciddi bir şekilde düşünmeye başlayacağız. Ailemizle ilgili farklı sorunların ortaya çıkması da yine bizi bir anlamda büyütecek diyebiliriz.

Bu dönemde Oğlak, Yengeç ve Terazi burçlarının işin içine dahil olması bir anlamda çok daha mantıklı bir anlamda ise duygusal olacağımızı ifade ediyor. Ne yazık ki almamız gereken kararlar mantığımız ve duygularımız arasında çatışmalar ortaya çıkabilir. Bu durumda ise Terazi burcu yardımımıza koşarak aradaki dengeyi sağlayacak.

Hayatımızda olumlu yönde değişimler olsa da yaşayacağımız deneyimler bizi korkutabilir. Ancak bu süreçte ne olursa olsun hepimizin çok daha sağ duyulu olması gerekiyor diyebiliriz. Kimsenin kalbini kırmadan ve fazla içimize de kapanmadan büyüme sürecimizi güzel bir şekilde geçirmeliyiz.

Bu dönemde endişelenip yanlış adımlar atmak yerine kendimizi akışa bırakalım ve bunun tadını çıkartalım…