Venüs ile Uranüs Karesi

Bu hafta sonunda Aslan burcundaki Venüs ile Boğa burcundaki Uranüs arasında 6 derecelik bir karşılaşma yaşanacak. Peki, Venüs ile Uranüs karesi bizi nasıl etkileyecek?

Öncelikle Venüs ile Uranüs karesini anlamak için Aslan ve Boğa burçlarının enerjisini anlamamız gerekiyor. Sonrasında ise Venüs ile Uranüs’ün enerjilerinin birleşiminde bizi neler beklediğine bakacağız.

Aslan enerjisi hepimizin bildiği gibi bu süreçte bizi sıklıkla etkiliyor ve oldukça gururlu, asi ve bazen de agresif olmamıza neden oluyor. Boğa enerjisi ise Aslan’ın aksine daha pratik, güvenilir, uyumlu ve kararlı olmamıza yardımcı oluyor. Kısacası Aslan ve Boğa enerjilerinin bir araya gelmesi durumu nötr hale getiriyor, dengeliyor da diyebiliriz.

Venüs ile Uranüs’ün enerjilerine baktığımızda Venüs’ün güzelliğe, estetiğe ve her zaman daha iyisine önem verdiğini görüyoruz. Bizi alçakgönüllü olmamamız için destekliyor, kimseyi ve hatta kendimizi dahi beğenmiyor, daha fazlasını istiyoruz. Uranüs enerjisi ile burada oldukça öne çıkıyor. Bu yüzden Uranüs’ün özelliklerine bakmamız çok önemli.

Uranüs genellikle beklenmedik olayları temsil eder. İnsanların değişme isteğini arttırır. Aynı zamanda daha çılgın olmamıza ve bizden hiç beklenmeyen şeyler yapmamıza neden olabilir. Kişisel özgürlük Uranüs için çok önemlidir ve bu enerji hepimizin sınırlarımızı aşmamıza ve zincirlerimizi kırmamıza yardım eder diyebiliriz.

Kısacası tüm bu yoğun burç ve gezegen enerjileri bir araya geldiğinde geleceğimizle ilgili alınacak kararlar konusunda çok daha radikal olabiliriz. Ailemizi ve sevdiklerimizi dinlemeden içimizden ne geliyorsa onu yapabilir ve birilerinin üzülmesine neden olabilir, bu açıdan dikkat etmeliyiz.

Bu dönemde özellikle Aslan, Boğa, Kova ve Akrep burçlarının dikkatli olması gerekiyor. Bu burçların yükselenleri ya da bu burçta tanıdığı olan kişiler de önümüzdeki günlerde biraz yorulabilir. Tüm bu yoğun enerjilerin etkisiyle hem hepimiz daha fevri davranabilir hem de kimseye tahammül etmek istemeyebiliriz.

Bu yüzden sinirleriniz bozulduğunda mutlaka sevdiklerinizden uzaklaşmalısınız. Alınacak kararlar konusunda biraz daha mantıklı olmaya ve duygularınızı da kullanmaya özen göstermelisiniz. Çılgınca davranmak belki o an sizi mutlu edebilir ama sonra pişman olmak istemiyorsanız kesinlikle bu süreçte ani adımlar atmayın!

Sağlığınıza ve beslenme düzeninize de dikkat etmenizde yarar var. Sağlıksız diyetler yapmaya çalışmamalı ve kendinizi olduğunuz şekilde kabul etmenin yollarını aramaya başlamalısınız. Sağlık her şeyden önde gelir, unutmayın!