Mars ile Neptün Karşılaşması

Bu hafta içinde Yay burcundaki Mars ile Balık burcundaki Neptün arasında 16 derecelik bir karşılaşma yaşanacak. Peki, Mars ile Neptün karşılaşması burçlara neler getirecek?

Bu karşılaşma genel anlamda hayallerimizi ortaya çıkartacak bir karşılaşma diyebiliriz. Bu sürecin bize neler getireceğini anlamak için bugün gezegensel enerjilere ve burçların özelliklerine yakından bakacağız. Sonrasında ise bu etkili gezegensel enerjinin hayatımızda neleri değiştireceğini anlayacağız.

Mars genellikle sahneye savaş tanrısı olarak çıkar. Bu doğru olmasına rağmen, insanı yanıltıcı da olabilir. Mars için çizilen tutkulu imaj iyi bir savaşçının göstergesi olamaz. O genellikle kılıç, kalkan kuşanmış, harekete geçmeye hazır küçük karanlık bir varlık olarak tasvir edilir. Güç, küçüklük ve koyu renk, kontrollü ve pasif dinamizmin göstergesidir.

Mars’ın bilgelik tanrıçası ile savaşındaki yenilgisi, rolünü yanlış oynadığını gösterir. Astrolojide “küçük zarar veren” olarak kabul edilen Mars’ın da diğer gezegenler gibi olumlu ve olumsuz yönleri vardır. Bir insanda doğru karar verebilme ve disiplinle ilgilidir. Hediyesi cesarettir, ancak doğru bir neden için. Bir doğum haritasında kötü konumlanmış bir

Mars çok fazla veya çok az kontrolü gösterir. Romalılar Mars’ı patronları olarak kabul etmişlerdi. İmparatorluklarının yükseliş ve düşüşü Mars’a özgü prensiplerin işleyişini çok iyi göstermektedir. Roma Mars’ın ilkelerini kollamayı bıraktığında çürüme başlamış, bunu da vahşet ve Mars’ın tüm olumsuz nitelikleri izlemiştir. Bir insanda Mars dönemi “adam olma” dönemidir.

Mars Yay burcunda olduğunda yaşayacağımız bu olgunlaşma enerjisini tabi ki Yay burcunun enerjisine uygun şekilde yaşayacağız.

Ateş grubuna dahil Yay burçları pozitif enerjileri, neşeleri ve uyumlu yapılarıyla bilinirler. Yüksek enerjileri sayesinde her şeye yetişebilen bir burçtur. Öğrenmeyi, yeni kültürler tanımayı severler. Seyahat etmek onlar için olmazsa olmazlardandır. Girişkendirler, sosyalleşmeyi severler. En kötü zamanlarda bile hayatın iyimser tarafından bakmayı bilirler. Etrafındakilere de bu pozitiflikleriyle destek olurlar.

Yay burcunun eğitime düşkünlüğü akademik seviyeyedir. Hayatlarının bir döneminde yaşadıkları ülkeyi değiştirebilirler. Yetenekleri çok olan bu burcun spora karşı da oldukça yeteneği vardır. Sadece hayat biçimi olarak değil profesyonel olarak da spor yapmayı isteyebilirler.

Burçların arasında en şanslı burç olarak ilan edilmişlerdir. Yöneticileri Jüpiter sayesinde en kötü zamanlarda bile bir destek bulabilirler. Arkadaş ortamlarında aranılan ve sevilen bir burçtur. Ortama girdiği anda neşeleriyle herkesin enerjisini yükseltirler. Her şeyden kolayca sıkılabilen bir yapıları vardır. Özgürlükçüdürler, kısıtlanmak istemezler. Anı yaşarlar, çok fazla ayrıntılara takılmazlar. Bu sebeple zaman zaman sorumluluk almadıkları için eleştirilirler. Düşünmeyi, araştırmayı severler. Felsefi yönleri vardır. Hayatı sorgulamayı severler.

Neptün gezegeninden ise “esrarlı” diye söz edilir. Mitolojide Neptün, deniz tanrısıdır. Aslında deniz de bilinmeyen ve sınırsız bir unsurdur. Neptün sınırları aşmayı ve engelleri yıkmayı temsil eder. Ama bu yıkma daha çok düşünce şeklinde ortaya çıkar. Neptün’ün yıldız haritasındaki yeri bu düşünce ve sezginin ne şekilde kullanılacağını gösterir.


Venüs’ün bir oktav yukarısındaki Neptün soyut anlamda güzellikler getirir. En güzel müziği, şiiri, edebiyatı, biçim ve seçkin beğenileri yaratan sanatçıların ilham perisidir. Rüyaların, bilinçaltının, hayallerin, yanılgıların, fantezilerin, sihirli ve büyüleyici her şeyin yöneticisidir. Genelde Ay’ın yönettiği sezgileri güçlendirir. Çok şefkatli ve merhametli olan Neptün başkaları için kendini feda eder. Başkalarının acılarına ortak olma, fedakarlık, vericilik gibi özellikler getirir.

Neptün arındırır, temizler ve saflaştırır. Kabalığa tahammülü yoktur ve yakınından geçen diğer gezegenleri de arındırır ve saflaştırır. Son derece duyarlı olan Neptün bizim de duyarlı olmamızı sağlayarak sanatçı ve yaratıcı yönümüzü ortaya çıkarır. Sembol ve hareketlerle olan bütün sanatların yani fotoğrafçılık, film, bale,  dans, müzik, resim ve şiirin yöneticisidir.


Neptün bizim günlük hayatın gerçeklerinden kaçıp hayallere sığınmamızı sağlar. Her türlü kısıtlanmayı reddederek bunları aşmaya çalışır. Sis ve bulanıklığı temsil ettiği için gerçekleri görmemize engel olur. Kendi kendimizi kandırmamıza, başkaları tarafından kandırılmamıza, yanlış anlamamıza ya da yanlış anlaşılmamıza sebep olur.

Neptün’ün Balık burcunda olması ise ikisinin de enerjilerini güçlendirecek çünkü Neptün’ün Balık burcunun yönetici gezegeni. Balık burcu  hırslı, tuttuğunu koparan, çekici, sempatik ve iyi huylu tavırlarıyla dikkati çeker. Duygusal ve romantiktir. Evcimen ve evine bağlı bir yapısı vardır. Kendini evinde huzurlu ve rahat hisseder.

Balık burcu nın sezgileri kuvvetlidir. Güzel olan her şeyi sever ve rahatına fazlasıyla düşkündür. Toplum içinde dikkati çekmek ister ve kendiyle gurur duyar. İnce ruhludur ve sanata düşkündür.

Kıskanç bir yapısı vardır ve her konuda en iyi olmak ister. İstediği her şeye ulaşmak ister ve bunun için elinden gelen çabayı gösterir. Toplum içinde neşeli ve hareketli tavırlarıyla dikkati çeker. Giyime ve kuşama , bakımlı olmaya önem verir.


Balık burcu  çekici ve hoş mizacıyla beğenilen bir  tipi çizer. Güzel ve zariftir. Aşka önem verir ve duygusal anlamda derin hislere sahiptir. Daima hayalindeki aşka ulaşmak ister. Sevip, sevildiğine inandığı taktirde sadık ve tutkulu bir aşık olacaktır.

 
Bu durumda Mars ile Neptün’ün karşılaşmasında genel anlamda hem bir olgunlaşma sürecine gireceğimizi hem de bu süreçte hayallerimize ulaşmak için çabalayacağımızı ifade edebiliriz. Bu süreçte istediklerimizi elde etmek için içimizdeki dengeyi bulmamız çok önemli…