Mars ile Plüton Karesi

Bu hafta içinde Terazi burcundaki Mars ile Oğlak burcundaki Plüton arasında 20 derecelik bir kare açı oluşacak. Peki, Mars ile Plüton karesi bizi nasıl etkileyecek?

Mars ile Plüton arasındaki kare açı genel anlamda öfke, takıntılar veya agresiflik gibi duyguları tetikleyecek. Her ne kadar Terazi burcunun etkisi ile etrafımızdaki insanlara karşı daha nazik olsak da ne yazık ki Oğlak burcundaki Mars bizi içsel olarak karanlık tarafa çekmek için elinden geleni yapacak. Bu nedenle her zaman kontrollü olmalı ama hiç bir konuda abartıya kaçmamalıyız.

Mars ile Plüton karesi yüzeyselliğin altına derinlerdeki konulara doğru çekecek. Geçmişten gelen ya da uzun süredir bizi rahatsız edip de itiraf edemediğimiz konulardan bahsedecek bu konuları sık sık düşüneceğiz. Acaba bunların gerçek nedeni neydi sorusu sürekli aklımızda gelecek. Ancak takıntı yapmama konusunda çok dikkatli olmamız gerekiyor.

Bu dönemde ayrıca elde ettiğiniz kazanımların hiçbir işe yaramadığı hissine kapılmanız da olası. Ancak motivasyonunuzu düşürmeyin – gerçekten sağlam adımlarla ilerlediğinize inanın ve sonuçların geç de olsa geleceğine dair umudunuzu kaybetmeyin. Mars ile Plüton üçgeninin hayatımızı etkisi altına alacağı bu dönemde dikkatinizi toplamanız ve odaklanmak için daha fazla çaba harcamanız gerektiğini hatırlatmakta yarar var.

Sık sık süreç değerlendirmesi yapmalı ve emeklerinizin asla ve asla boşa çıkmayacağına yürekten inanmalısınız. Sonuçları almaya başlayana kadar kararlı, sabırlı ve azimli olmanız gerekli. Hedefleriniz için çalışmaya devam edin ve gezegensel enerjilerin sizin için hayatı yeniden rayına oturtmasına izin verin.    

Farkındalığımızı arttırmamız bu dönem bizim için en çok işe yarayan noktalardan biri olacak. Her zaman dengeli olmamız, can sıkıcı durumlarla karşılaşsak bile aşırı tepkiler vermemek sorunlu durumlarla karşılaşmadan bu süreci atlatmamıza yardımcı olacak. Eğer canınızı sıkan bir durum karşısında öfkeye kapılır ya da anlamsız bir konuyu takıntı haline getirmeye başlarsanız aklınızı başka şeylere yönlendirebilirsiniz.

Önümüzdeki günlerde spora, yürüyüşe, varsa hobilerinize, meditasyon ve yoga gibi aktivitelere daha çok zaman ayırmaya çalışmalısınız. Kişisel gelişiminizle ilgilenin ve insanların boş yere sizi üzmesine izin vermeyin. Kimse ve hiç bir şey sizin mutluluğunuzdan daha önemli değil, unutmayın…